Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
U obradi

Privatizacija novih podzemnih kontejnera u Čalijama

Poštovani, svedoci smo višegodisnjih problema sa kontejnerima na Matejevačkom putu gde su fantomski nestajali kontejneri pa su se pravile mini deponije oko njih i na kraju su došli do odličnog rešenja u vidu podzemnih kontejnera.

Sada kada je Opština Pantelej izgradila podzemni kontejner na javnoj površini na Matejevačkom putu, stanari zgrade ispred koje su kontejneri izgrađeni su odlučili da prisvoje kontejnere i sebe imenuju da su oni vlasnici istih iako nisu dali ni jedan jedini dinar za izgradnju. Navodno su postavili nadzorne kamere koje će slikati svakoga ko nije stanar zgrade, a baca smeće u "njihove" kontejnere i da će biti prijavljen Komunalnoj policiji zbog toga.

Stav JKP Mediana je da su oni zaduženi isključivo za odnošenje smeća, a da ovakvi sporovi nisu u njihovoj nadležnosti. Ne bi ni to bio problem da oni odvoze smeće svima koji plaćaju njihove usluge na Matejevačkom putu. Oni odnose smeće samo do Restorana "Lion Plus" na početku Matejevačkog puta i nikome više i zato su svi koji plaćaju za odnošenje smeća prinuđeni da bacaju isto u podzemne kontejnere koji su izgrađeni na javnoj površini.

Firma koja pruža usluge profesionalnog upravnika zgrade je postavila obaveštenje na poklopcu kontejnera da su kontejneri u vlasništvu stanara zgrade i da niko osim njih nema pravo da tu izbacuje smeće. Znači građani na Matejevačkom putu plaćaju odvoz smeća koji se ne odvozi, podzemni kontejneri koje je izgradila Opština na javnoj površini je privatizovana od stanara neke zgrade, a niko nije nadležan za ovaj problem već svi prebacuju odgovornost jedni na druge. Čiji su ovo kontejneri, ko je vlasnik istih i ko sme da u njih baca smeće?

Privatizacija novih podzemnih kontejnera u Calijama Privatizacija novih podzemnih kontejnera u Calijama
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

TEKSTOVI U KOJIMA SE BAVIMO OVIM PROBLEMOM

  • Podzemni kontejneri samo za stanare zgrade - građani negoduju, nadležni kažu tako je po zakonu

    Podzemni kontejneri samo za stanare zgrade - ostali negoduju, nadležni kažu tako je po zakonu

    Nišlijama koji žive na Matejevačkom putu zabranjeno je da đubre bacaju u nove podzemne kontejnere postavljene ispred zgrada, jer u njima ne žive. Negoduju jer tvrde da plaćaju uslugu odvoženja smeća koje nemaju gde da bace osim u te "zabranjene" posude. Iz Opštine Pantelej koja ih je postavila odgovaraju da su kontejneri namenjeni stanarima zgrada, ali kažu da će komunalna inspekcija proveriti da li ostali građani imaju adekvatno mesto za bacanje otpada.

    (35) detaljnije

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom