Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prijavljeni problemi

deponija
divlja deponija
komunalni problemi
opšti problemi
problemi sa insektima
problemi sa snabdevanjem
smeće
udarne rupe
Prijavljen

21. 5. 2019.

udarne rupe

Udarne rupe Trošarinska pijaca i Milenka Hadžića

Poštovani, u Ulici dr Milenka Hadžića i nastavak druge ulice koji ide do ulice Majakovskog je prepuno rupa. Broj udarnih rupa je stvarno veliki. Takođe nedostaje vertikalna signalizacija. Problem rupa naročito je opasan kod Trošarinske pijace. Zadnje dve slike su ostaci saobraćajnih znakova.

detaljnije
Prijavljen

20. 5. 2019.

udarne rupe

Rupe u ulici Vojvode Vuka i Prešernovoj

Poštovani, u navedenim ulicama već punih godinu dana nije preuzeta sanacija istih. Kako se ulice nalaze u samom centru Niša i vrlo su prometne apelujem na sanaciju. Unapred zahvalan.

detaljnije
Prijavljen

15. 5. 2019.

komunalni problemi

Skinut asfalt

Pre dve godine je skinut asfalt sa trotoara i do dana današnjeg se to ne sanira.

detaljnije
Prijavljen

15. 5. 2019.

komunalni problemi

Izlivanje kanalizacije

Pri svakoj kiši, snegu, dolazi do stvaranja bare na ulici, jer je davno došlo do sleganja odvoda i stvaranja levka što izaziva izlivanje, a sve na par minuta od centra grada.

detaljnije
Prijavljen

15. 5. 2019.

udarne rupe

Rupe na Bulevaru

Već nekoliko dana jedna strana Bulevara Nemanjića kod pijace Boško Buha. Bukvalno krateri od rupa.

detaljnije
U obradi

9. 5. 2019.

komunalni problemi

Izvor zaraze u Čairu

Svakodnevno destine specijalnih kamiona za čišćenje dolaze i istovaraju otpad i mulj u kontejenere kod stadiona "Želje". Naravno to sve ističe iz kontejnera i pravi se jedna močvara, deponija i izvor zaraze.Topijim danima se šire i neprijatni mirisi. Ipak je to ulaz u naš najveći park, gde svakodnevno boravi više hiljada dece, ljudi, ljubimaca i neverovatno mi je da to rade i ko je došao na tu ideju da tu izbacuju otpad.

detaljnije
Prijavljen

13. 5. 2019.

smeće

Deponija - leglo zaraze

Kontejneri izmedju zgrada Branka Krsmanovica 12 i 20 su uvek puni i ptice (koje neke komsije redovno hrane) razvlace đubre tako da je uvek neverovatno mnogo đubreta svuda okolo. Danas je i smrdelo opasno. Plašim se da ne izbije neka zaraza.

detaljnije
Prijavljen

13. 5. 2019.

opšti problemi

Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Popovcu

Kada sam krajem posle godine prijavio ovaj problem redakciji Južnih vesti, oni su se potrudili da ja i meštani ovog dela prigradskog naselja Popovac, na samo 7km od centra Niša, dobiju neke odgovore. Ali smo, kao i u bezbroj slučajeva do sada, svedoci da odgovori ne znače nužno i rešavanje problema. Jedino što se od tada promenilo jeste da je sada na još 5 mesta gde ima asfalta, isti isečen po celoj širini ulice, i da sada, na nealsfartiranom delu ulice Mileta Đurđanovića, vire cevi iz zemlje, dakle problem se samo povećava. Naime iz Direkcije za izgradnju su tada saopštili da se za nastavak radova čeka proleće. Proleće nam je stiglo pre mesec i po dana, a uslovi za rad su povoljni i duže od toga, ali radova i dalje nema, pa nas zanima šta se sada čeka? Na slikama se vidi da je postavljanje cevi završeno, jasno se vidi da cevi vire iz zemlje 20-ak centimetara, a na nekim mestima cak i 30-40 centimetara, naravno to je zato što nema asfalta. Veliki problem je i to što te cevi nisu propisno obeležene, ili čak nisu uopšte obeležene. Iz dana u dan ovde je sve teže voziti, a kada "ulicom" prođe neko teže vozilo, kamion ili kombi digne se veliki oblak prašine. O bezbednosti neću ni da govorim, na slikama se sve jasno vidi, ništa nije propisno obeleženo i nigde nema ni jednog jedinog znaka. Da podsetim na ovoj deonici asfalt je skinut u potpunosti pre oko godinu dana, rečeno je da će radovi na asfaltiranju početi na proleće, doduše nije precizirano koje godine, pa se pitamo dokle će se odugovlačiti i dokle će se "prebacivati lopta" sa jedne institucije na drugu?

detaljnije
Prijavljen

6. 5. 2019.

opšti problemi

Poklopci na šahtama

U Ulici Ivana Milutinovića, celom njenom dužinom od Stočnog trga pa do Medoševačkog mosta, ni jedan poklopac na šahtama za kišni odliv vode ne postoji. Svi su pokradeni, rupe zjape pune đubreta i opasnost su za sve učesnike u saobraćaju. I pešake i bicikliste, automobile,...A o funkciji tih šahti da i ne govorimo jer je nema. Zna se i ko krade i gde završavaju ti poklopci, ali niko neće da rešava taj problem niti može da se stane na put lopovima.

detaljnije
Prijavljen

6. 5. 2019.

smeće

Kontejneri Ćirila i Metodija

U Ulici Ćirila i Metodija kod broja 19 kontejneri su uvek puni i pored je nikla deponija, jer nema mesta za odlaganje smeća. Treba očistiti i eventualno dodati još jedan kontejner za smeće.

detaljnije
Prijavljen

6. 5. 2019.

problemi sa insektima

Napad gusenica

Preko puta EKO pumpe, bulevar Nikole Tesle, gusenice napale vise stabala i "obrstile" lisce. Nadležni ne preduzimaju nikakve mere zastite.

detaljnije

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom