Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prijavljeni problemi

deponija
divlja deponija
komunalni problemi
opšti problemi
problemi sa insektima
problemi sa snabdevanjem
smeće
udarne rupe
Prijavljen

22. 5. 2022.

Dečije igralište, parking, rastinje i javni wc za kućne ljubimce

Dečije igralište u ulici Bulevar Doktora Zorana Đinđica u dvorištu zgrade između ulaza 21 i 23 je blagi užas. Mobilijar je često polomljen. Posle nekoliko obraćanja upravniku da se problem reši, nekom ogradiicom ili nečim drugim, stigli smo do toga da zbog rastinja igralište izgleda kao džungla, jer je rastinje visine i 1m pa je do tobogana jako tesko doći. U sklopu igrališta dodata je i rupa od strane MTS-a, kada je postavljana optika, pa deca mogu vrlo lako zadobiti povrede jer zemljište nije vraćeno u prvobitno stanje. Igralište se koristi i kao parking pa je nekad nemoguće koristiti tobogan ili klackalice. Takođe vlasnici pasa koriste igralište kao javni wc za svoje ljubimce koji pišaju po mobilijaru i vrše velike nužde po travi koju pritom ne pokupe pa neretko detetu čistim patike od izmeta.

detaljnije
Prijavljen

20. 5. 2022.

Jesenjinova ulica

Zahvaljujuci pisanju Vasih novina posle 7 godina cekanja pocela je gradnja Jesenjinove ulice i Somborskog bulevara.Ovo je samo bio markentiski trik pred izbore jer su samo raskopali ulicu postavili ivicnjake i navodno cekaju da vojska povuce ogradu kako bi nastavili radove.Politicari su ovo iskoristili pred izbore i kako su prosli izbori povukli su masine i nista se ne desava.Slike u prilogu. Pozdrav

detaljnije
Prijavljen

18. 5. 2022.

Nebezbedan trotoaran

Pored starog groblja,tacnije trotoar pored toplane je isuvise uzak, deca svakodnevno.prolaze do gimnazije Svetozar Markovic ,a i do skole Dositej Obradovic. Vozi se mnogo brzo kamioni tu prolaze takodje vecom brzinom od dozvoljene, neobezbedjeni sa tovarom koji ispada. Policija ne reaguje cak i na intervencije direktora skole Dositej i za ulicu Kraljevica Marka. Ne zele da postave ni signalizaciju,ni obavestenje o brzini,a ni lezece policajce

detaljnije
Prijavljen

17. 5. 2022.

Zastitna ograda na grafilistu

Problem koji se javlja uvek kada dune jaci vetar,nigde zasticeno i obezbedjeno kako treba,moze i nekog da povredi kada padne,zgrada u izgradnji ugao dusana popovica i svetopreobrazenske

detaljnije
Prijavljen

11. 5. 2022.

Raskopane ulice u Durlanu

U ulici Dr Dragiše Mišovića (ispod Durlanske pijace) skoro deset dana stoje veeeelike udarne rupe, (mislim da se tako zovu) , koje su putari iskopali i tako ih ostavili. Lomimo aute svakodnevno, vozači su besni! Ja naročito, jer je baš ispred moje kapije jedna velika rupetina! Problem mi je i kada šetam oca u invalidskim kolicima, nažalost moram po ulici, jer su trotoari pored zgrada puni pukotina i neuslovni! Nadam se da će nam se rešiti problem što pre, jer ovo stvarno nema smisla šta su nam uradili! 😡

detaljnije
Prijavljen

10. 5. 2022.

Trotoar čeka da ga sami asfaltiramo

21.4.2022.je iskopano za asfaltiranje trotoara na Bulevaru 12.februar,a danas je 10.05.2022. i ništa se ne dešava.Očigledno je da namerno neće da asfaltiraju jer smo se žalili kako ne rade svoj posao,a tako samo rizikuju da se neko teže povredi na oštre ivice isečenog asfalta.Interesuje me gde može da se kupi asfalt,da sami asfaltiramo jer je očigledno da su nadležne službe Direkcije za izgradnju grada nesposobne da završe asfaltiranje koje se razvlači od prošle godine.

detaljnije
Prijavljen

9. 5. 2022.

Blokirana pešačka staza

Pešačka staza na somborskom bulevaru na potezu između dva kružna toka pretvorena je u parking od kad je krenula izgradnja nove zgrade.

detaljnije
Prijavljen

6. 5. 2022.

Smeće na ulici

Dana 30.04. prijavljeno komunalnoj miliciji smeće na raskrsnici ulica Šumatovačka i Cetinjska i do danas nije bilo nikakve reakcije, a juče je bilo redovno iznošenje smeća i takođe to se nije doticalo radnika medijane.

detaljnije
Prijavljen

6. 5. 2022.

opšti problemi

Nakon zamene svetiljki u parku Čair, nastalo je jezivo "pomračenje" jedine oaze u centru grada, gde građani prolaze na putu kuća-posao, provode slobodno vreme sa decom i šetaju pse; u večernjim satima postaje opasno kretati se parkom, jer brojno stanje i raspoređenost novih svetiljki uz njihovu svetlosnu površinu nikako ne odgovara potrebama ovog mesta; kod hale Čair, kod mostića, u ograđenom prostoru za pse, kod bazena, na bočnim stazama-MRKLI MRAK

detaljnije
Prijavljen

4. 5. 2022.

Divlja deponija

Neasfaltirani put koji spaja Naselje Branko Bjegović i Pantelej. Ulica je paralelna sa auto putem i nalazi se severno od auto puta, 5 metara razdaljine. Više deponija uzduž cele ulice. Ulica služi ljudima da se oslobode svega što im ne treba.

detaljnije
Prijavljen

4. 5. 2022.

Smeće na trotoaru

U strogom centru grada ul Balkanska, u celoj ulici ne postoji kontejner te ljudi koji tu stanuju kao i firme koje se nalaze u toj ulici "uredno" bacaju dzakove i kese sa djubretom na trotoar. Radnici gradske čistoće dolaze i skupljaju djubre ali se ono iznova i iznova ponovo baca.

detaljnije
Prijavljen

2. 5. 2022.

Bespravno parkiranje na javnim povrsinama

Stanari zgrade u ulici Bubanjski heroji, na brojevima 5 i 7 vec godinama imaju problema sa mestima za parkiranje. Stanari zgrada preko puta pored svojih parking mesta parkiraju na javnim zelenim povrsinama. Svakodnevno je barem 10 vozila parkirano. Ovakvim nedelom unistavaju zelene povrsine i suzavaju prilazne puteve do propisanih parking mesta, sto se i vidi na dostavljenoj slici. U skladu sa vasim nadleznostima i zakonom, molim vas da regulisete nepravinosti i nepostovanje propisa.

detaljnije
Prijavljen

30. 4. 2022.

Komunalni problem-prekid izgradnje ulice

Radovi na ulici Jesenjinova stoje već mesec dana, navodno se čeka pomeranje ograde kasarne Knjaz Miloš. Sada više ni stanari ove ulice ne mogu da dodju do svojih stanova kolima, moraju obilazim putem. Kada će se nastaviti izgradnja? Iza problema stoji i piše više stotina stanara ulice...

detaljnije
Prijavljen

29. 4. 2022.

Ne radi semafor

Vec 2 dana ne radi semafor na raskrsnici Knjazevacka - Proleterska. Upravo bio sudar..apelujemo na gradsku upravu da rese problem u najkracem roku dok steta nije jos veca

detaljnije
Prijavljen

27. 4. 2022.

Rupe na trotoaru za lomove dušu dalo

19.4.sam prijavio problem sa trotoarom na Bulevaru 12 februar koji se mesecima ne popravlja posle radova.Dva dana posle toga je nastalo još gore stanje jer je iskopan tucanik koji je bio nasipan da bi se napravio prostor za novi asfalt i tako je evo ostavljeno već 7 dana.Opasno za decu,za stare osobe,za invalide koji ne mogu da prođu,za majke sa kolicima koje ne mogu da prođu.Interesuje me mentalno stanje nadležne osobe koja je pred Uskrs donela odluku da se ovo iskopa,a pri tome je znala da se za Uskrs neće raditi i time stvorila opasnost za svakog ko ide trotoarom i ko čeka autobus na autobuskom stajalištu?A evo ne završava se ni posle Uskrsa,a ide 1.maj.Bravo za Grad Niš i nadležne organe što tako lepo misle na građane.

detaljnije
Prijavljen

27. 4. 2022.

Raskopana Francuska ulica

Francuska ulica u naselju Delijski vis je raskopana još pre izbora. Od tada pa sve do danas na njoj je izvedeno vrlo malo radova. Na gradilištu najčešće nema nikoga, a meštani su prinuđeni da se dovijaju i kreću uskim ulicama čija širina nije definisana za taj nivo saobraćaja. Nama je jasno da se ponekad na ulicama izvode radovi, ali ulica te veličine se, uz adekvatno angažovanje mora i može završiti monog brže. Radove izvodi ili bolje reći ne izvodi, firma Vodogradnja iz Pukovca!

detaljnije

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom