Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prijavljeni problemi

deponija
divlja deponija
komunalni problemi
opšti problemi
problemi sa insektima
problemi sa snabdevanjem
smeće
udarne rupe
Prijavljen

11. 6. 2021.

Neasfaltirana ulica

U pitanju je ulica Crvena Zvezda.Ona je 2/3 asfaltirana a ostatak je ostavljen tako.Taj ostatak spaja 4 ulice.Trstenicku,Crvena Zvezda,Trajka Jovanovica i Igmansku.Jedini gradski prevoz koji imamo je autobus u Mokranjcevoj ulici.Shodno tome u 21 veku usred bela grada gazimo po blatu na putu do stanice.Obracali smo se opstini Palilula ali nemaju sluha.Vi ste nam jedina sansa,da ih uz pomoc Vas pokrenemo.Hvala unapred.

detaljnije
Prijavljen

7. 6. 2021.

opšti problemi

Šahta bez poklopca

U roku od nedelju dana dva puta sam prijavio problem šahte bez poklopca na prostoru iza TC Zona 2, na zelenoj površini gde se igra veliki broj dece u toku dana. Problem sam prijavio Opštini Medijana. Osim odgovora da su primili informaciju i da će veoma brzo da intervenišu, nakon skoro dve nedelje, stanje i dalje isto Molim vas da i vi sa vaše strane ukažetš na ovaj problem koji je zaista opasan po decu. Hvala unapred, S poštovanjem

detaljnije
Prijavljen

29. 5. 2021.

Ostecenja na ulici

Rupe u ulici Triglavskoj nisu krpljene prethodne 2-3 godine. Svakim danom precnik rupa je sve veci i veci a pojavljuju se i nova ostecenja. Stanje asfalta je toliko lose da bi krpljenje predstavljalo samo kratkorocno resenje. Potrebno je renoviranje cele ulice ili makar dela ulice sa nagibom. Nazalost moguce je zakaciti samo 5 fotografija tako da nije moguce prikazati pravo stanje cele ulice.

detaljnije
Prijavljen

27. 5. 2021.

Raskopana Trstenicka ulica

22. oktobra 2020. ulica je raskopana zbog kvara na vodovodnoj mrezi. Rupa je samo zatrpana sljunkom nakon zavrestka radova i do danas nije sanirana. Komsije su kontaktirale nadlezne medjutim akcija je izostala.

detaljnije
U obradi

1. 6. 2021.

opšti problemi

Lepote Čaira

Poštovani, ko brine o parku Čair? Ovo je slikano kod amfiteatra sa šarenim mozaikom. Ko pri iole zdravoj svesti sme ovde da pusti dete da se igra? Izašla sam sa dvoje dece da provozaju trotinete, ispostavilo se da smo samo slikali ove užasne detalje i vratili se kući. Dokle treba da molimo nadležne da rade svoj posao? Ja kao majka u ovom prostoru vidim samo scene iz horor filma koji svaka mama u svojoj glavi ume da snimi. Ivana Plavšić

detaljnije
Prijavljen

20. 5. 2021.

RUPA NA ULICI

Rupa dubine 50cm, širine 100cm- već 10 dana stoji na sred ulice, niko od nadležnih nije došao da je popuni

detaljnije
U obradi

20. 5. 2021.

deponija

Otpad - deponija kod osnovne škole Ćele Kula

Već duži period na Gabrovačkom keju preko puta osnovne škole Ćele Kula stoji nameštaj, stolarija, otpad uopšteno koje su "vlasnici" izbacili i ostavili tako bez namere da uklone. Celo dvorište je zatrpano. S vremena na vreme je nemoguće proći sa te strane kejom. Mole se nadležni da preduzmu nešto jer može doći do povređivanja usled eksera i šrafova kojih ima na putu koji je "prekriven" tepisima.

detaljnije
Prijavljen

12. 5. 2021.

opšti problemi

Parkiranje u EI

EI NEMA REGULUSANU NI VERTIKALNU NITI HORIZONTALNU SIGNALUZACIJU.VOZILA SE PARKIRAJU NA TROTOARU,DOK JE PARKING ISPRED ELEKTRONSKE PRAZAN.

detaljnije
Prijavljen

12. 5. 2021.

komunalni problemi

Odron kolovoza na obilaznici Kovanlučke ulice

Na neasfaltiranoj obilaznici Kovanlučke ulice, tik iznad Kovanlučke česme, već više od dve godine postoji odron puta koji je nastao zbog aktiviranog klizišta nakon obilnih padavina 2019.godine. Sve nadležne institucije su obaveštene ali očigledno nisu zainteresovane da reaguju. Bezbednost građana i dece, nemogućnost prilaza njihovim kućama, ugroženost vodosnabdevanja i opasnost od daljih odrona, očigledno ''nisu tema'' gradskih vlasti. Apelujem na Južne Vesti da se ovom problematikom pozabave u nekom od narednih istraživačkih tekstova kako bi pomogle da se pažnja javnosti usmeri i na probleme koje imaju stanovnici dvadesetak domaćinstava u ovom delu Kovanlučke ulice.

detaljnije
Prijavljen

12. 5. 2021.

problemi sa snabdevanjem

Ulična rasveta

Ulična svetiljka kod Starog groblja ne radi već dve tri godine. Nalazi se u Rudničkoj ulici, na početku, kad se krene iz Čarnojevićeve ulice. Dosta je mračno u tom delu, naročito sada kada je drveće olistalo, pa svetlost od drugih svetiljki jedva dopire. Osim toga, u tom delu ima i pasa lutalica sa groblja. Nadam se da će kvar biti otklonjen, rekla bih da popravka ne iziskuje previše troškova i vremena.

detaljnije
Prijavljen

12. 5. 2021.

komunalni problemi

Nije obezbeđeno adekvatano autobusko stajalište i nema kanta za otpatke

U ulici Obrenovićeva, kod broja 59, je vršena rekonstrukcija trotoara i tada je uklonjeno autobusko stajalište, klupe i nadstrešnica, i nije postavljeno drugo. Takođe, a to je problema u celom gradu, nema korpa za bacanje otpadaka pa građani koji čekaju autobus ili izlaze iz njih bacaju đubre po trotoaru.

detaljnije
U obradi

12. 5. 2021.

opšti problemi

Najezda gusenica

Neće ostati nijedan list na drvored na bul. Nikola Tesla kod Duvanske.

detaljnije
Prijavljen

12. 5. 2021.

opšti problemi

Radovi medju zgradama

U naselju u kome se godinama stanari bore za uređenje naselja, Pantelej, potez Studenicka, Gornjomatejevacka, se asfaltira privatni parking.

detaljnije

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom