Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ragbi

  • Ragbi klub Radnicki

    Niški ragbisti u borbi za opstanak u najjačem takmičenju

    Pošto nijednom u 6 kola najjačeg domaćeg takmičenja ove sezone nije uspeo da pobedi, Ragbi klub Radnički će u nedelju, 21. oktobra, igrati plej-aut za opstanak u grupi A Prve lige. Meč se igra u Beogradu, a protivnik je imenjak niškog kluba sa Novog Beograda.

    detaljnije
  • Ragbi klub Radnicki

    Niški ragbisti gostuju Dorćolu u presudnoj utakmici za opstanak

    Na Adi Ciganliji će u nedelju, 17. juna, ragbisti Radničkog igrati protiv Dorćola, a taj meč odlučiće o tome ko će obezbediti ostanak u grupi A Prve lige Srbije. Muče povrede Nišlije, pa na megdan Beograđanima neće kompletni, zbog čega jedan od prvotimaca Radničkog Ivan Pantić smatra da oba tima imaju jednake šanse da slave.

    detaljnije
  • Ragbi klub Radnicki

    Slavlje niških ragbista u Atini za plasman u plej-of

    I u drugom meču u Balkanskoj ligi ragbisti Radničkog pobedili su, ovog puta ekipu “Attica Rhinos” u Atini, rezultatom 32:20. Ovim trijumfom Nišlije su ozbile na prvo mesto u grupi i obezbedile prolaz u sledeću fazu takmičenja.

    detaljnije
  • Ragbi klub Radnicki

    Ragbisti Radničkog igraju u Atini

    Nakon potpune dominacije u prvom kolu Balkanske lige protiv albanske Tirane, ragbisti Radničkog se nadaju da će uspeh nastaviti i u Atini. Protiv ekipe “Attica Rhinos” igraju u subotu, 26. maja od 13 sati, a Nišlije kažu da su favoriti, te da očekuju pobedu.

    detaljnije
  • Radnički Tirana ragbi

    Zvezda pobedila Radnički i na pomoćnom terenu “Čaira”

    Istog vikenda kada su se fudbalski klubovi Crvena zvezda i Radnički nadmetali na “Čairu”, svoj meč u okviru Superlige odigrali su i ragbisti ovih klubova. Oni su svoju utakmicu odigrali na pomoćnom terenu niškog stadiona, a ishod je bio isti kao u fudbalu - ubedljiv trijumf Beograđana.

    detaljnije
  • Ragbi Radnički

    Ragbisti iz Tirane bez šanse u Nišu, 38:0 za Radnički

    Pred punim tribinama pomoćnog terena stadiona “Čair” niški ragbisti su u uvodnom kolu Balkanske lige deklasirali rivale iz Albanije. Od samog početka bila je očita fizička nadmoć i spremnost Radničkog, koji je savladao Tiranu sa 38:0.

    (1) detaljnije
  • Ragbi klub Radnički na pomoćnom terenu stadiona "Čair"

    Niški ragbisti dočekuju ekipu iz Tirane na “Čairu”

    Albanska ekipa Tirana prvi je rival ragbistima Radničkog u Balkanskoj ligi. Meč će se igrati u nedelju, 15. aprila, na pomoćnom terenu niškog stadiona “Čair”.

    detaljnije
  • Ragbisti niškog Radničkog na "Čairu" protiv Radničkog sa Novog Beograda

    Niški ragbisti u plej-ofu Balkanske Super lige

    Pobeda na "Čairu" nad Radničkim sa Novog Beograda rezultatom 28:10, obezbedila je niškim ragbistima plasman u plej-of Balkanske Super lige. Duel sa Partizanom, koji je na programu sledećeg vikenda, odlučiće o tome ko će zauzeti 1. mesto u grupi A.

    detaljnije
  • Ragbi klub Radnički Niš stadion Čair

    Ragbi utakmica balkanske Super lige na "Čairu"

    Klubovi imenjaci, jedan iz Niša, a drugi sa Novog Beograda, sastaće se na pomoćnom terenu stadiona “Čair”, u okviru Balkanske ragbi Super lige. Drugi, ujedno i pretposlednji meč prvog dela regionalne lige za Radnički, na programu je u nedelju, 2. jula od 18 sati.

    detaljnije
  • Ragbi 13 klub Radnički Niš pomoćni teren stadiona "Čair"

    Niški ragbisti ostali bez finala Kupa

    Drugi put zaredom, ragbisti Radničkog izgubili su od Partizana na svom terenu, a ovog puta ulog je bilo finale Kupa. Iako oslabljene, Nišlije su pružile bolju partiju nego prošlog vikenda, ali su na kraju poraženi sa 26:48, čime su se crno-beli po prvi put plasirali u finale najmasovnijeg takmičenja.

    detaljnije
  • Ragbi klub Radnički na pomoćnom terenu stadiona "Čair"

    Ragbisti Radničkog rasterećeno dočekuju Partizan u polufinalu Kupa

    Prošlog vikenda ragbistima Radničkog nije pošlo za rukom da pobede Partizan, ali ovog bi stvari mogle da bude drugučije, s obzirom na to da se pritisak prebacio na crno-belu stranu. Polufinale Kupa Srbije se igraće danas od 16 sati, na pomoćnom terenu stadiona “Čair” u Nišu.

    detaljnije
  • Radnički Dorćol pomoćni teren stadiona "Čair"

    Niški ragbisti bez snage da iznenade Partizan

    Nakon Dorćola i Crvene zvezde, ragbisti niškog Radničkog ipak nisu smogli snage da iznenade i Partizan na “Čairu”, gde su poraženi sa 10:48. Da li će ostati u grupi A Prve lige, odlučiće duel između njihovog ovonedeljnog protivnika i Dorćola, gde bi Nišlijama pogodovala pobeda crno-belih.

    detaljnije
  • Pomoćni teren stadion Čair ragbi klub Radnički - Dorćol Prva A liga

    Ragbisti Radničkog dočekuju Partizan na “Čairu”

    Prvi deo prvenstva ragbisti niškog Radničkog završiće utakmicom protiv Partizana na pomoćnom terenu stadiona “Čair”. Meč je na programu u subotu, 27. maja od 17 sati, a ulog je veliki, jer će pobednik ovaj deo sezone završiti kao drugoplasirani.

    detaljnije
  • Pomocni teren stadiona "Čair" Radnicki Niš Dorćol Beograd

    Ragbisti Zvezde se revanširali niškom Radničkom

    Nisu imali snage ragbisti Radničkog da naprave i treći uzastopni podvig i ponovo savladaju Crvenu zvedu. Nišlije su u Beogradu poražene rezultatom 22:10, pa ih sada čeka grčevita borba za opstanak u A grupi Prve lige Srbije.

    detaljnije
  • U meleu igrač sme da zahvati loptu samo petom, a ruke ne smeju biti slobodne; foto: FB stranica Ragbi klub Radnički

    “Predrasude da je ragbi grublji sport od ostalih”

    Mele - grupisanje igrača na sredini terena, jedna je od najupečatljivijih scena u jednoj ragbi utakmici, ali mnoge Nišlije kažu da ne znaju šta je cilj toga, kao ni da u Nišu postoji profesionalni ragbi klub koji se takmiči u najjačem državnom prvenstvu. Uopšte, ovaj sport je, kako je reko jedan od ragbista niškog Radničkog, prilično medijski zapostavjen u Srbiji, pa zato ljudi imaju brojne predrasude o tome da je grub i nisu upoznati sa tim koliko je zapravo dinamičan i koliko emocionalnog naboja nosi.

    detaljnije
  • Osim Stamenkovića, eseje za Nišlije postigli Filip Stošić i Lazar Živković; foto: FB stranica - Ragbi 13 Klub Radnički Niš

    Ragbisti Radničkog pobedili aktuelnog šampiona države

    Nakon pobede nad Crvenom zvezdom, ragbisti Radničkog napravili su još jedno iznenađenje i trijumfovali nad Dorćolom, ekipom koja ih je u poslednjih 10 godina uvek ubedljivo pobeđivala, a konačan rezultat meča na pomoćnom terenu stadiona “Čair” završen je rezultatom 16:12.

    detaljnije
  • Iznenađenje na pomolu; foto: FB stranica - Ragbi 13 Klub Radnički Niš

    Ragbisti Radničkog veruju u pobedu nad Dorćolom

    Na pomoćnom terenu stadiona “Čair” u Nišu, ragbisti Radničkog dočekaće velike rivale i jednog od favorita, ne samo za osvajanje titule prvaka države, već i Balkana, ekipu Dorćol. Ipak, Nišlije veruju da mogu da naprave veliko iznenađenje i u subotu, 22. aprila sa početkom od 16 sati pobede protivnika.

    detaljnije
  • Ragbi klub Radnicki Nis

    Niški ragbisti iznenadili Crvenu zvezdu na “Čairu”

    Kao što su i najavljivali, ragbisti niškog Radničkog su zaigrali mnogo bolje nakon povratka povređenih igrača u tim. Oni su napravili najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Prve lige, pobedivši Crvenu zvezdu, rezultatom 24:18.

    detaljnije
  • Ragbi

    Oporavljeni ragbisti Radničkog dočekuju Crvenu zvezdu

    Nakon dva poraza u isto toliko kola grupe A najjačeg domaćeg prvenstva u ragbiju 13, niški Radnički se nada boljem rezultatu i partiji u subotu, 1. aprila od 16:30 na pomoćnom terenu Radničkog sa veštačkom travom, a protivnik je Crvena zvezda.

    detaljnije
  • ragbiranicki.jpg

    Niški ragbisti izborili opstanak u eliti

    Ragbisti niškog Radničkog i naredne sezone igraće u Prvoj ligi Srbije pošto su u baražu za opstanak savladali ekipu Novog Beograda - 16:10.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: