Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rukomet

  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 2

    Odgovorno lice "Želje" brani se sa slobode, klub i dalje u blokadi, sada skoro 10 miliona

    Neprekidna blokada računa Rukometnog kluba Železničar iz Niša koja traje 523 dana dostigla je cifru 9.820.422,10 dinara, a dok se ime nekadašnjeg ponosa Niša i osvajača trofeja provlači u sećanjima i sudskim papirima, odgovornom licu S. M, koje je uhapšeno krajem februara zbog malverzacija sa novcem iz budžeta Grada, ukinut je pritvor.

    (3) detaljnije
  • ok nis, foto jelena misic

    Tri superligaša iz Niša idu u doigravanja za opstanak u eliti, ostali čekaju svoj red

    Nije sjajna sezona za većinu niških klubova u kolektivnim sportovima - dok je pred Radničkim još mnogo do borbe za opstanak u Superligi, ŽKK Student se drži iznad crte, a Vaterpolo klub Naisa igra dobro u mini-ligi za plasman od 7. do 12. mesta, fudbalerke Mašinca će kao poslednjeplasirane ići u plej-aut, Odbojkaški klub Niš se od lidera našao u situaciji da čeka protivnika u baražu, a Ženski rukometni klub Naisa će igrati još pet mečeva u plej-autu.

    (3) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (4) detaljnije
  • policijska uprava

    Hapšenje u niškom "Želji" zbog malverzacija sa novcem iz budžeta Grada

    Zbog sumnje da je 1,6 miliona koje je dobio od Grada za potrebe kluba iskoristio za drugu namenu, kao i da je uz falsifikovanje računa uplatio 1,5 miliona para kluba na račune preduzeća, uhapšen je 53-godišnji S. M. iz Niša. Kako Južne vesti nezvanično saznaju, radi se o odgovornom licu Rukometnog kluba Železničar iz Niša. Pored njega, uhapšeni su i 43-godišnji B. K, 57-godišnji G. B. i 37-godišnji M. J. V. iz Niša, kao i 42-godišnji A. M. iz Prokuplja zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

    (19) detaljnije
  • rukomet bela palanka

    Rukometni klub iz Bele Palanke odustao od takmičenja zbog loše finansijske situacije

    Ovog vikenda nastavlja se prvenstvo rukometne Super B lige, ali takmičenje neće nastaviti rukometaši Bele Palanke jer su od njega odustali zbog, kako su naveli u obaveštenju ligi, prevashodno finansijkih razloga. Predsednik kluba i odbornik SNS-a u lokalnom parlametnu nije pojasnio kako su došli u lošu finansijsku situaciju.

    (6) detaljnije
  • dres

    Dres Nikole Karabatića na aukciji Lokalne fondacije Niš

    Dres rođenog Nišlije Nikole Karabatića, rukometaša francuskog PSG koji je lično potpisao, ponuđen je na licitaciji Lokalne fondacije Niš. Početna cena je 10.000 dinara, ponude se daju isključivo u komentarima objave na fejsbuk stranici fondacije do 28. januara u 17 sati.

    detaljnije
  • Teodora Veličković, Naisa

    Rukometašica Naise na spisku reprezentacije Srbije

    Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupiće se 19. novembra u Kovilovu odakle će otići na pripreme za Svetsko prvenstvo koje je u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Na spisku od 19 rukometašica našlo se i ime Nišlijke Teodore Veličković, beka niške Naise.

    detaljnije
  • Dubočica

    Rukometaši Dubočice dočekuju Zvezdu uz besplatan ulaz

    Priliku da ostvare treću pobedu u nizu kod kuće rukometaši leskovačke Dubočice imaju večeras od 18 sati u Sportsko-rekreativnom centru "Dubočica" kada dočekuju sedmoplasiranu Crvenu zvezdu iz Beograda. Ulaz na meč je besplatana, a ekipa iz Leskovca ima šanse da se pobedom, uz poraz Partizana u Šapcu, vrati na mesto koje vodi u plej-of.

    detaljnije
  • RK Železničar Niš

    Niški "Želja" godinu dana u blokadi, postoji samo na papiru i u sećanjima

    Osim na stranici "Prinudna naplata" Narodne banke Srbije gde je tačno godinu dana račun u blokadi, ime RK Železničara iz Niša, višestrukog osvajača nacionalnog Kupa, državnog vicešampiona, finaliste Kupa pobednika kupova, ne pominje se često u drugim dokumentima. Više od godinu dana ga nema u odlukama Grada o sufinansiranju, ne postoji ni u jednom takmičenju jer je ove godine suspendovan i izbačen u najniži rang gde nije započeo sezonu. Legenda niškog i jugoslovenskog rukometa Zoran Tuta Živković kaže da je "veliki greh" to što se desilo "Želji", većnik za sport sada ne može o tome da priča, a predsednik kluba ne odgovara na pozive.

    (11) detaljnije
  • košarka

    Niški sportski vikend: odbojkaši i košarkašice slavili, Mašinac ubedljivo poražen

    Drugog vikenda oktobra niške ekipe su imale polovičan uspeh - odbojkaši Niša upisali su drugi trijumf u Superligi, odbojkašice Studenta počele su sezonu porazom, Mašinac je pretrpeo još jedan ubedljv poraz, Sinđelić je izgubio od lidera, a fudbaleri Budućnosti su slavili u Popovcu. Košarkašice Studenta, košarkaši Konstantina, Niša, Ratnika i Marinosa su upisali pobede u svojim takmičenjima.

    (3) detaljnije
  • košarka ilustracija lopta

    Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

    Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.

    (1) detaljnije
  • rukomet reprezentacija

    Bronza za Srbiju na Svetskom rukometnom prvenstvu za gluve, u reprezentaciji i trojica Nišlija

    Rukometna reprezentacija gluvih Srbije osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Danskoj, a među članovima tima su i Uroš Stojković, Božidar Nikolić i Aleksandar Stojković iz Niša. Oni su u meču za bronzu pobedili selekciju Turske rezultatom 29:20.

    detaljnije
  • Rukometna lopta ilustracija flickr

    Dubočica rešila pitanje desnog beka, dva pojačanja stigla u Vranje

    Rukometaši Dubočice 54 i Vranja 1957 predstavljaće jug Srbije u rukometnoj ARKUS ligi naredne sezone, a Leskovčani su rešili jedan od gorućih problema, pošto je ugovor sa klubom potpisao desni bek Aleksa Milošević. Sa formiranjem tima krenuli su i Vranjanci, čije redove su pojačali Danilo Živković i Aleksa Maksić.

    detaljnije
  • Mateja Dodić

    Leskovčanin i Vranjanac ostali bez medalje, mladi rukometaši četvrti na svetu

    Juniorska rukometna reprezentacija Srbije, koju je kao kapiten predvodio Leskovčanin Uroš Simić, a u timu se nalazio i Vranjanac Mateja Dodić, nije uspela da se domogne medalje na Svetskom prvenstvu, pošto je u utakmici za 3. mesto poržena od selekcije Islanda rezultatom 27:23.

    (1) detaljnije
  • 353891082_147683124946543_2849930742907519075_n

    Muški i ženski rukomet na pesku, turnir u subotu u Leskovcu

    Već sedmu godinu zaredom u Leskovcu će biti održan turniru u rukometu na pesku, a za ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji koje će se u subotu, 1. jula, boriti za epitet najbolje, obezbeđen je nagradni fond od 180.000 dinara.

    detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 2

    Srbija na Svetskom prvenstvu: Leskovčanin kapiten, Vranjanac na desnom krilu

    Nakon bronzane medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu juniorska rukometna reprezentacija će danas od 14:45 protiv Čilea početi nastup na Svetskom prvenstvu. Tim sa klupe predvodi trener Dubočice Đorđe Teodorović, koji je kapitensku traku poverio Leskovčaninu Urošu Simiću, dok je neizostavni deo reprezentacije i Vranjanac Matija Dodić.

    detaljnije
  • Miroslav Kocić

    Kocić najkorisniji igrač ARKUS lige, Anđelković i Ristović produžili ugovor sa Dubočicom

    Drugu godinu zaredom golman rukometaša Dubočice Miroslav Kocić proglašen je za MVP-a i najkorisnijeg igrača ARKUS lige, dok je Uprava tog kluba produžila ugovore sa Lazarom Anđelkovićem i Goranom Ristovićem.

    (1) detaljnije
  • Rukomet Vranje

    Vranjancima za ulazak u ARKUS ligu od Grada milion dinara, a od Super B lige kazna

    Sa dve pobede nad Goč Merkurom rukometaši Vranja prošlog vikenda, posle više od jedne decenije, vratili su se u najviši rang srpskog rukometa, a kao nagradu za ulazak u ARKUS ligu gradonačelnik Slobodan Milenković najavio je nagradu od miliona dinara. Ipak, skoro polovina tog novca otići će na kaznu, pošto je direktor Super B lige zbog propusta u organizaciji u drugoj finalnoj utakmici kaznio taj klub sa 400.000 dinara.

    detaljnije
  • RK Železničar

    Rukomet na jugu - Dubočica istorijski, rang više za Aleksinac i Vranje, "Želja" ni na mapi

    Završene su sezone u rukometnim prvenstvima, a jug Srbije će i naredne takmičarske godine imati tri predstavnika u najvišim rangovima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbolje rangirana je leskovačka Dubočica kojoj će se u ARKUS ligi priključiti Vranje. Niš ima Ženski rukometni klub Naisa koji je u finišu sezone izborio opstanak u eliti i Železničar sa preko 4 miliona dinara blokadom, dugovanjima i izbacivanjem u najniži rang.

    (1) detaljnije
  • 351465018_1893545367687989_2940102291909312875_n

    Vranjanac i braća iz zrenjaninskog Proletera prva pojačanja rukometaša Dubočice

    Nakon istorijskog uspeha i osvajanja 5. mesta u ARKUS ligi, Rukometni klub Dubočica već je počeo sa formiranjem tima za narednu sezonu, a igrači koji će nositi dres Leskovčana sledeće sezone su Petar Petrović i braća Miloš i Lazar Pavlović.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: