Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 2. 7. 2014.

Konkurs za finansiranje omladinskih projekata

slika 1

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, "Resurs centar" za Toplički okrug, OCD "Proaktiv" vas poziva da učestvujete na konkursu za finasiranje omladinskih volonterskih projekata "Mladi su zakon".

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu koji ima za cilj da podstiče aktivizam, volonterizam, i humanost mladih širom Srbije. 

Tema konkursa:

Konkurs je namenjen vama, kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje:

  • promovišete solidarnost i humanost
  • učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme
  • i/ili organizujete aktivnosti za mlade u tim prostorima
  • učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
  • promovišete međugeneracijsku saradnju
  • promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
  • promovišete zdrave i bezbedne stilove života
  • podstičete preduzetnički duh kod mladih

Obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i potrebe sanacije posledica poplava, neophodno je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera i na neki način usmeren na područja pogođena poplavama. 

Ko može da se prijavi:

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih i druge grupe mladih sa teritorije Topličkog okruga. Neformalene omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.  

Ukoliko želite da se prijavite kao registrovano udruženje mladih, Resur centar za Toplički okrug, vas može informisati o upisu u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, koju vodi Ministarstvo omladine i sporta. Tokom trajanja programa, biće neophodno da budete evindetirani da biste ušli u proceduru izbora omladinskih volonterskoh projekata koji će biti finansirani. Neformalne omladinske grupe ne treba da budu evidentirane. 

Kako da se prijavite?

Prijavite se na Konkurs slanjem popunjenog obrasca za pisanje predloga omladinskog projekta do 25. jula 2014. godine na email: [email protected], ili poštom na sledeću adresu: OCD Praktiv, Obrenovićeva 59/4/44 18 000 Niš, sa naznakom: "MLADI SU ZAKON - prijava na konkurs".

Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular možete preuzeti sa sajta Resurs centra Toplički okrug: http://www.proaktiv.org.rs/,  ili na omladinskom internet portalu:  www.mos.gov.rs/mladisuzakon, a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti OCD Proaktivu iz Niša putem emaila: [email protected]  ili telefonom na broj: 018/ 244 894; 060/ 4 244 894.

Prijavi se na konkurs koji traje od 18. juna do 25. jula 2014. godine.

Podeli sa prijateljima
Pronađite nas na: