Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

stoni tenis

  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (4) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Treći humanitarni turnir u stonom tenisu za “ajtijevce” u Nišu

    Zaposleni u IT sektoru imaće priliku da učestvuju na trećem humanitarnom turniru u stonom tenisu koji će biti održan od utorka, 5. do četvrtka, 7. marta u Stonoteniskom domu pri hali "Čair". Ove godine turnir će biti organizovan u dve kategorije - profesionalni i rekreativni, a sav prikupljen novac biće doniran fondu projekta “Za buduće mame” Džedajskog pokreta.

    (1) detaljnije
  • sport pirot

    Stonoteniser Gacev i atletičarka Stanković najbolji sportisti Pirota za 2023. godinu

    Reprezentativac Srbije u stonom tenisu Aleksa Gacev i mlada atletičarka u disciplini brzo hodanje Mina Stanković, proglašeni su za najbolje sportiste Pirota za 2023. godinu. Njima su priznanja na otvaranju Božićne škole sporta dodelili Svetislav Kari Pešić i reprezentativac i član Partizana Aleksa Avramović.

    detaljnije
  • Stoni tenis

    Niški stonoteniseri, uz pojačanje iz Argentine, spremaju se za Evropu

    Polufinalista plej-ofa Stonoteniski klub Železničar iz Niša, uz šampiona Radnički iz Beočina, predstavnik je Srbije u Trofeju Evrope, trećem po rangu klupskom takmičenju u Evropi. Oba srpska tima uvrštena su u petu regionalnu grupu prve faze, koja se igra na Malti, od 8. do 10. decembra ove godine. Niški tim biće jači za reprezentativca Argentine Franciska Sančija.

    (1) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Humanitarni turnir u stonom tenisu za IT sektor u Nišu

    Zaposleni u IT sektoru imaće priliku da učestvuju na humanitarnom turniru u stonom tenisu koji će biti održan od utorka, 3. do petka, 6. oktobra u stonoteniserskom domu pri niškoj hali “Čair”. Organizatori napominju da će novac od kotizacije biti doniran u fond projekta “Za buduće mame” Džedajskog pokreta.

    detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Niški stoni tenis: "Želja" zaustavljen u polufinalu, Josip Kolumbo na korak od finala

    Takmičari Železničara, koje predvodi legenda srpskog stonog tenisa Aleksandar Karakašević, poraženi su i u drugom meču polufinala Superlige od Radničkog iz Beočina. Nišlije su zaustavljene u polufinalu, a stonoteniserke Josipa Kolumba, nakon pobede od 4:1 u prvom meču polufinala, u subotu, 29. aprila igraju i drugi meč sa TSC-om.

    (4) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Dva stonoteniska kluba iz Niša bore se za finale plej-ofa Superlige

    Stonoteniseri Železničara, u čijoj ekipi je i proslavljeni Aleksandar Karakašević, u utorak, 18. aprila dočekuju Radnički iz Beočina u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige. Takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo dan kasnije igraju na svom terenu sa TSC-om iz Bačke Topole.

    (2) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Džedaji i IT sektor stonim tenisom pozivaju na humanost

    Od 27. februara do 2. marta biće održan humanitarni turnir u stonom tenisu "Liga++ IT Open" na kom će se učesnici iz IT sektora nadmetati u stonom tenisu. Svaki igrač će morati da uplati minimum 1.000 dinara, dok maksimum ne postoji, a sav novac će biti doniran u fond projekta “Sila prati hrabre” Džedajskog pokreta. Prijave su otvorene do 16. februara.

    detaljnije
  • aleksandar karakasevic, sk zeleznicar

    Stoni tenis: Josip Kolumbo ubedljiv, Železničar poražen pred svojim navijačima

    U duplom stonoteniskom programu u maloj sali hale "Čair" takmičarke Stonoteniskog kluba Josipa Kolumba ubedljivo su rezultatom 4:0 savladale Domboš iz Malog Iđoša, dok Železničaru ni igranje legendarnog Aleksandra Karakaševića nije bilo dovoljno pošto su izgubili sa 4:3 od Požarevca.

    detaljnije
  • stonoteniski klub zeleznicar nis 2

    Stoni tenis: Josip Kolumbo maksimalan, Železničar izgubio samo od šampiona

    Posle prva četiri kola Superlige, koje su stonoteniseri i stonoteniserke odigrali u Kovilovu, stonoteniserke niškog tima Josip Kolumbo zabeležile su sve četiri pobede, a ekipa Stonija je imala jedan trijumf i tri poraza. Kod muškaraca, takmičari Stonoteniskog kluba Železničar imaju tri pobede i poraz od prošlosezonskog šampiona, dok Medijana ima sva četiri poraza.

    (1) detaljnije
  • 1662390366098

    Karakašević: Da sam znao da ću ovako biti dočekan, došao bih pre 20 godina

    Prosperitet stonog tenisa, ali i približavanje sporta deci glavni su motivi Aleksandra Karakaševića, jednog od najboljih srpskih stonotenisera svih vremena, kada je odlučio da pojača Železničar iz Niša. Veruje da Niš može da dobije prvog šampiona Srbije u istoriji stonog tenisa, a odluku da u klub dovede veliko pojačanje pozdravila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kod koje je bio organizovan prijem za Karakaševića.

    (7) detaljnije
  • Aleksandar Karakašević

    Višestruki učesnik Olimpijskih igara i jedan od najboljih stonotenisera pojačava niški klub

    Stonoteniski klub Železničar iz Niša najavljuje visoke ambicije za novu sezonu, kaže predsednik kluba Dragan Đorđević, a u prilog time ide činjenica će za ovaj tim igrati predsednik Stonoteniskog saveza Srbije i jedan od najboljih srpskih stonotenisera Aleksandar Karakašević, kao i Rus Mihail Paikov i Bugarin Vladimir Petkov.

    (4) detaljnije
  • Surdulica dodela 2022

    Golman i stonoteniserka najbolji sportisti Surdulice, FK Radnik najuspešniji tim

    Priznanje za najboljeg sportistu Surdulice u 2021. godini poneo je golman "Radnika" Stefan Ranđelović, dok je njegov klub najbolji sportski kolektiv u 2021. godini. Za najbolju sportistkinju izabrana je stonoteniserka Biljana Đorđević.

    (1) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Startovala stonoteniska sezona u obe konkurencije, "Medijana" najbolja na početku

    Turnirom u Nišu u sali Osnovne škole "Dušan Radović" počela je Superliga Srbije u stonom tenisu, a nakon odigranih 4. kola, novajlija u ligi ekipa Medijane ima tri pobede i jedan poraz, dok su stonoteniseri Železničara zabeležili jednu pobedu uz tri poraza. Krenula je i ženska Supeliga, a nakon turnira u Vršcu niške ekipe Josip Kolumbo i novajlija Stoni imaju polovičan učinak sa po dve pobede i poraza.

    detaljnije
  • sala, os dusan radovic, nis, duvaniste, foto ljubica jocic

    Počinje stonoteniska sezona, Niš domaćin muškim ekipama

    Prva četiri kola Superlige za stonotenisere biće odigrana u subotu, 9. oktobra i nedelju, 10. oktobra u sali Osnovne škole "Dušan Radović" u niškom naselju Duvanište. Niš, koji ove sezone ima rekordno po dva predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji, ugostiće najbolje ekipe stonotenisera i tokom vikenda će publika moći da vidi ukupno 24 meča. Sa druge strane, dame dva niška kluba igraju za vikend u Vršcu.

    detaljnije
  • stonoteniski dom

    Renoviran Stonoteniski dom u Nišu

    Stonoteniski dom u Nišu dobio je nove stolove, rasvetu i promenjena je kompletna elektrika. U renoviranim prostorijama Doma, Aleksandar Karakašević predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, uručio je pehar niškom stonoteniskom klubu, a gradonačelnica Niša najavila je nova renoviranja sportskih terena u Mokranjčevoj ulici i u naselju Branko Bjegović.

    (9) detaljnije
  • stoni tenis

    Dve medalje na prvenstvu Balkana za stonotenisera iz Niša

    Na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore koje je prethodnih dana održano u bugarskom gradu Albena, predstavnik stonoteniskog kluba “Železničar” iz Niša Đorđe Petrović osvojio je dve srebrne medalje.

    detaljnije
  • Stoni tenis

    Stonoteniseri niškog Železničara završili sezonu na trećem mestu

    Stonoteniseri Železničara iz Niša završili su duelom 21. kola protiv ekipe Temerin Ferocoop iz istoimenog grada, nastup u Superligi Srbije ove sezone. Niški klub je sa skorom 13-8 na kraju prvenstva zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju u elitnom rangu, što je rezultat kakav nisu imali u prošlosti.

    detaljnije
  • stoni tenis

    Dupla pobeda stonotenisera Železničara i osigurano istorijsko treće mesto na tabeli

    Tokom vikenda odigrana su dva kola u Superligi Srbije u stonom tenisu, a niški Železničar ostavario je dva trijumfa, savladavši Partizan sa 4:2 i Radnički iz Novog sada sa 4:0. Ovim pobedama dva kola pre kraja lige niški tim je osigurao treće mesto na tabeli, što je istorijski rezultat.

    (1) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Pobeda i poraz stonotenisera Železničara

    Za samo 3 dana odigrali su stonoteniseri Železničara dve utakmice na kojima su bili polovični - najpre su u Temerinu savladali istoimenu ekipu nakon dubla (3:4), da bi bez osvojenog seta na domaćem terenu izgubili od lidera prvenstva Banata (0:4).

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: