Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

streljastvo

  • streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 2

    Nišlijka šampionka Evrope u streljaštvu

    U timu sa Aleksandrom Havran iz Novog Sada i Emilijom Ponjavić iz Trstenika, Nišlijka Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba Niš 1881, osvojila je prvo mesto i zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

    (2) detaljnije
  • Uroš Gajić i Ljiljana Cvetković

    Mladi niški strelci donose dve srebrne medalje sa Kupa

    Na Finalnom turniru Kupa Srbije standardnim oružjem juniorka Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba Niš 1881, osvojila je drugo mesto u disciplini vazdušna puška. Njen klupski kolega junior Uroš Gajić je, nakon prvog mesta u kvalifikacijama u dsiciplini vazdušni pištolj, finale završio kao drugi.

    (2) detaljnije
  • Ljiljana Cvetkovic, streljacki klub nis 1881, foto jv

    Mlada Nišlijka blizu medalje u streljaštvu na Kupu u Minhenu

    Poslednjeg dana "H end N kupa" u nemačkom gradu Minhenu mlada Nišlijka Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba Niš 1881, osvojila četvrto mesto u disciplini puška u kategoriji juniorki. Ona i njen saborac iz kluba Uroš Gajić biće predstavnici Srbije na Evropskom prvenstvu koje će biti februara u Mađarskoj.

    (5) detaljnije
  • Ljiljana Cvetković

    Strelkinja iz Niša osma juniorka na Kupu u Minhenu

    Drugog dana juniorskog takmičenja "H and N kupa" koji se održava u nemačkom gradu takmičarka Streljačkog kluba Niš 1881 Ljiljana Cvetković je zauzela osmo mesto u nadmetanju vazdušnom puškom. Ona je najbolje plasirana takmičarka iz Srbije u konkurenciji juniora.

    (8) detaljnije
  • Ljiljana Cvetković

    Još jedna medalja na turniru "Olimpijske nade" za strelkinju iz Niša

    U apsolutnoj konkurenciji kadeta i juniora u disciplini puška na 27. turniru "Olimpijske nade" u Njitri takmičarka Streljačkog kluba Niš 1881 Ljiljana Cvetković osvojila je bronzanu medalju. Pre nje, do srebrnoh odličja stigla je njena klupska drugarica Natalija Pavlović.

    detaljnije
  • streljastvo

    Srebro za nišku strelkinju na turniru "Olimpijske nade"

    Na međunarodnom turniru za mlađe kategorije „Olimpijske nade“, koji se ove godine 27.put održava u slovačkoj Njitri, članica Streljačkog kluba Niš 1881 Natalija Pavlović osvojila je drugo mesto u disciplini vazdušna puška u konkurenciji kadetkinja.

    detaljnije
  • streljaštvo

    Drugu godinu zaredom pionirke prokupačkog Streljačkog kluba prve u Srbiji

    U jakoj konkurenciji sa preko 100 takmičara iz cele Srbije pionirke Streljačkog kluba "Toplicanin 1887" na Državnom prvenstvu u gađanju vazdušnom puškom održanom u Ivanjici, drugu godinu za redom postale su šampionke Srbije. Ekipu su činile Marija Nešic, Sara Petković i Jana Troter.

    detaljnije
  • emisija 15 minuta, iva petrovic i ljiljana cvetkovic, foto jv

    Iva Petrović i Ljiljana Cvetković u "15 minuta": Želja je zlato na Olimpijskim igrama

    Početak aprila u sportskom Nišu obeležile su dve mlade sportistkinje iz dva različita sporta - Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks je zauzela prvo mesto na svetskoj rang-listi, od evropskih takmičarki u kategoriji juniorki do 63 kg, a Ljiljana Cvetković iz Streljačkog kluba Niš 1881 je sa ekipom osvojila Prvenstvo Srbije u disciplini vazdušna puška i uzela pojedinačnu bronzanu medalju. Želja im je jednaka - zlato na Olimpijskim igrama, ali i posvećenost, trud, rad i ljubav prema svom sportu, rekle su u emisiji "15 minuta".

    (1) detaljnije
  • Ženski sport

    Žene u sportu obeležile vikend, niški klubovi još čekaju novac iz budžeta

    Prvi vikend aprila doneo je dosta radosti Nišu na različitim sportskim terenima - košarkašice Studenta su se vratile u najviši rang, njihove imenjakinje iz odbojke su obezbedile mesto koje vodi u Prvu ligu, streljačka ekipa kluba Niš 1881 najbolja je u Srbiji u disciplini vazdušna puška, dve kik-bokserke Niša, zajedno sa saborcem, osvojile su zlatne medalje na Evropskom kupu, a Naisa je produžila nadu u borbi za opstanak u eliti. Sezone su u nekim sportovima završene, negde u finišu, a koji klub će koliko dobiti novca iz budžeta Niša, nezvanično niži nego planiran, još nije određeno.

    (1) detaljnije
  • Streljački klub Niš 1881

    Niš ima prvakinje Srbije u streljaštvu

    Posle više godina, još iz dana dok je trofejna sportistkinja Lidija Mihajlović bila aktivna, Streljački klub Niš 1881 osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Srbije u disciplini vazdušnim oružjem u konkurenciji seniorki. Mladu ekipu niškog kluba činile su Ljiljana Cvetković, Natalija Pavlović i Sofija Radonjić.

    detaljnije
  • Srbija_juniorke_puska_Cvetkovic_Havran_Ponjavic

    Evropska bronza za mladu strelkinju iz Niša

    Nakon osvajanja četvrtog mesta u pojedinačnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Estoniji, 16-godišnja Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba Niš 1881, osvojila je bronzanu medalju u disciplini vazdušna puška u ekipnoj konkurenciji.

    detaljnije
  • ljiljana cvetkovic, sk nis 1881, ep

    Mlada Nišlijka četvrta u Evropi

    Na početku Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Talinu mlada takmičarka Streljačkog kluba Niš 1881 Ljiljana Cvetković bila je na korak od medalje u dsiciplini vazdušna puška. Sa nepunih 17 godina na svom prvom velikom takmičenju bila je prva u kvalifikacijama, ali je u finalu u završnici ostala bez odličja.

    (6) detaljnije
  • streljacki klub nis 1881, postolje, foto lidija mihajlovic

    Juniorke niškog kluba druge u Srbiji

    Na juniorskom Prvenstvu Srbije u streljaštvu u disciplini vazdušna puška ženski tim Streljačkog kluba Niš 1881 osvojio je drugo mesto u ekipnoj konkurenciji. Trenerka niškog kluba Lidija Mihajlović kaže da zadovoljna rezultatom na kraju jer je jedna takmičarka imala peh sa puškom.

    detaljnije
  • ljiljana cvetkovic, kup n und h, minhen, foto printscreen

    Dobrim partijama mlada strelkinja iz Niša osigurala mesto na Evropskom prvenstvu

    Na međunarodnom kupu "H end N" u Minhenu mlada Ljiljana Cvetković, takmičarka Streljačkog kluba Niš 1881 osvojila je četvrto mesto u disciplini vazdušna puška, ali i poziv reprezentacije Srbije da predstavlja našu zemlju na Evropskom prvenstvu marta u Talinu u Estoniji.

    detaljnije
  • Ljiljana Cvetkovic, Streljacki klub Nis 1881, streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 3

    Nišlijka najbolja od srpskih juniorki na Prvenstvu Evrope

    Nisu uspeli juniori i juniorke Srbije da osvoje neku medalju na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Vroclavu, a najbliži tome je bio Marko Ivanović, strelac kragujevačkog "Čika Mate“, koji je bio četvrti. Debitantkinja na Šampionatu Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba "Niš 1881", bila je najbolja od srpskih juniorki sa 23. mestom.

    (1) detaljnije
  • Ljiljana Cvetkovic, Streljacki klub Nis 1881, streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 1

    Počelo Evropsko prvenstvo u streljaštvu, mlada Nišlijka debituje

    Kvalifikacijama u trostavu juniorka Ljiljana Cvetković, takmičarka Streljačkog kluba "Niš 1881", počinje nadmetanje na svom prvom Evropskom prvenstvu. Najbolji juniori, juniorke, seniori i seniorke će se takmičiti do 18. septembra u Vroclavu u Poljskoj na Šampionatu Starog kontinenta.

    detaljnije
  • Juniori streljaštvo

    Mlada Nišlijka se sprema za Evropsko prvenstvo u streljaštvu

    Omladinska reprezentacija Srbije, gde je i debitantkinja Nišlijka Ljiljana Cvetković, završila je zajedničke pripreme za Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem koje počinje 5. septembra u poljskom Vroclavu.

    detaljnije
  • Ljiljana Cvetkovic, Streljacki klub Nis 1881, streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 1

    Mlada nada streljaštva iz Niša na Evropskom prvenstvu

    Dobrim rezultatatima na ovogodišnjim takmičenjima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji 16-godišnja Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba Niš 1881, pozvana je u juniorsku reprezentaciju koja će početkom septembra učestvovati u disciplini malokalibarska puška na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

    detaljnije
  • streljački klub

    Pionirke prokupačkog Streljačkog kluba prve u Srbiji

    U konkurenciji 32 ekipe i preko 100 takmičara iz čitave Srbije, pionirke Streljačkog kluba “Topličanin 1887” osvojile su prvo mesto i ponele titulu prvaka Srbije u svojoj kategoriji.

    (1) detaljnije
  • Safari kup

    Prijavljen rekordan broj takmičara“ za Safari kup” u praktičnom streljaštvu

    Preko 250 takmičara iz Srbije i okolnih zemalja potvrdilo je učešće na međunarodnom “Safari kupu” u praktičnom streljaštvu, koji će biti održan za vikend, 26. i 27. marta, na strelištu “Malča”. Organizatori kažu da je reč o rekordnom broju takmičara od osnivanja tog sporta u Srbiji.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: