Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

vaterpolo

  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Sportski vikend u Nišu: pobede odbojkaša i košarkaša, remi Radničkog i nada Naise

    Iza niških sportskih kolektiva nije mnogo uspešan vikend - jedino su trijufm zabeležili odbojkaši Niša u Superligi, kao i košarkaši Konstantina, Niša, Marinosa i Ratnika u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok. Fudbaleri Radničkog upisali su remi sa Spartakom iz Subotice, a priliku da popravi skor imaju rukometašice Naise koje od 18 sati igraju sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • vaterpolo lopta

    Vicešampion Evrope priprema se u Nišu

    Tim Vaterpolo kluba Novi Beograd , finaliste Lige šampiona i šampiona Srbije, kog sa klupe predvodi nekadašnji olimpijski, svetski i evropski šampion Živko Gocić, počeo je pripreme za novu sezonu, a do 1. septembra odradiće ih u Nišu na bazenu "Čair".

    (2) detaljnije
  • Vaterpolo klub Nais

    Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

    Sa četiri trijumfa i sedam poraza Vaterpolo klub Nais iz Niša završio je kao osmi u Jadranskoj A1 ligi, sada se okreće borbi za opstanak u Superligi. Odbojkaši Niša su se pobedom nad poslednjeplasiranim Borcem popeli na drugu poziciju Prve lige, a trijumfovale su i košarkašice Studenta koje su bile bolje od drugoplasiranog Proletera i time načinile korak ka mestu koje vodi u elitni rang. Rukometaši Železničara poraženi su u Vlasotincu u Super B ligi.

    detaljnije
  • vaterpolo lopta

    Niški vaterpolisti kritikuju Sotirovski i pozivaju je da se pridruži molbi Vučiću

    Nakon izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da je ona neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim, Vaterpolo klub Nais joj je poslao otvoreno pismo u kom je poziva da se javno priključi molbi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom se apeluje da stane u odbranu sporta u Nišu i pomogne koliko je to u njegovoj moći. Saopštenje kluba je, kako pišu, pokušaj odbrane dostojanstva i ponosa kako sportskih klubova, tako i svih onih pojedinaca koji su gradili i grade sportsku istoriju Niša, ponosnog grada na jugu Srbije.

    (14) detaljnije
  • Vaterpolo Nais Vojvodina

    Poraz vaterpolista Naisa u Šapcu, sledi borba za plasman od 7. do 10. mesta

    Nakon prve pobede u sezoni nad Vukovima ostvarene u prošle nedelje, vaterposlisti Naisa nisu mogli da u 9. kolu Superlige prirede izneađenje i savladaju favorizovani Šabac, koji je na kraju slavio sa ubedljivih 22:9 (7:3, 8:3, 4:2, 3:2).

    (1) detaljnije
  • Vaterpolo klub Nais

    Pobeda i dva poraza niških vaterpolista na jadranskom turniru, u utorak sa Zvezdom

    Na drugom turniru regionalne A1 lige u vaterpolu koji je održan u Budvi, niški Nais je pobedio Kataro iz Kotora rezultatom 8:6, ali je izgubio od domaće Budve i KPK-a iz Koručule. Nišlije su pretposlednje na tabeli nakon dva turnira.

    (1) detaljnije
  • vaterpolo Nais

    Nais protiv "fenjeraša" juri prvu pobedu

    U petom kolu Superlige vaterpolisti Naisa iz Niša dočekuju u subotu, 12. novembra na bazenu "Čair" ekipu Proletera iz Zrenjanina. Nišlije su dosad osvojile samo jedan bod, dok gosti iz Banata imaju sva četiri poraza.

    detaljnije
  • vaterpolo Nais

    Nais na ”Čairu” protiv vicešampiona Evrope

    Vaterpolisti Naisa večeras od 20 sati u bazenu ”Čair” imaće najteži mogući zadatak, pošto će im protivnik u 3. kolu Superlige biti Novi Beograd, jedan od najskupljih timova i aktuelni vicešampion Evrope.

    detaljnije
  • Vaterpolo Nais Vojvodina

    Partizan prejak za vaterpoliste Naisa

    Nisu uspeli vaterpolisti "Naisa" da prirede iznenađenje u 2. kolu Suprlige, pošto je "Partizan" na Banjici slavio sa 15:7 (2:0, 3:2, 5:1, 5:4). Ekipa iz Niša trenutno se nalazi na deobi 7. mesta na tabeli sa bodom osvojenim na otvaranju šampionata protiv "Vojvodine" na ”Čairu”.

    detaljnije
  • vaterpolo

    Vaterpolisti Naisa protiv Partizana nastavljaju takmičenje u Superligi

    Nakon remija sa Vojvodinom u Nišu na startu nove superligaške sezone vaterpolisti Naisa iz Niša igraju u sredu, 19. oktobra u Beogradu protiv Partizana. Crno-beli su u prvom kolu izgubili od kragujevačkog Radničkog, ali to ne znači da Nišlije čeka lak zadatak.

    detaljnije
  • igor lazic, vk nais, nis, 21 septembar 2019, foto jv vanja keser

    Niš za vikend domaćin vaterpolo turnira u regionalnoj ligi

    Nišlije, Valjevci i Novobeograđani nadmetaće se u petak, subotu i nedelju u "B" grupi Regionalne A1 lige u vaterpolu na bazenu "Čair" u Nišu. Domaći Nais ugostiće Valis iz Valjeva i Vukove iz Beograda na prvom turniru nove sezone u Jadranskoj ligi.

    (1) detaljnije
  • vaterpolo Nais Stari Grad

    Vaterpolo klub Nais ipak u Superligi

    Odustajanjem Vaterpolo kluba "Valjevo", zbog finansijskih problema, stvorilo se slobodno mesto u elitnom rangu, Vaterpolo savez Srbije ponudio je niškom "Naisu" što su članovi Uprave oberučke prihvatili. Nišlije, koje su se prošle sezone borile u baražu sa "Valjevom" za opstanak u Superligi i izgubile, u novoj sezoni opet su među najboljim srpskim klubovima.

    (4) detaljnije
  • Sava Ranđelović

    Nišlija kao kapiten predvodi vaterpolo reprezentaciju na Evropskom prvenstvu

    Jedan od najiskusnijih u timu Dejana Savića, osvajač dva olimpijska zlata, Svetskog i Evropskog prvenstva, Svetske lige i Svetskog kupa, Mediteranskih igara i Univerzijade predvodiće vaterpolo reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Splitu. To je Sava Ranđelović, rođen pre 29 godina u Nišu, odrastao u Doljevcu. On veruje da je podmlađeni A tim Srbije spreman za svoj deveti šampionat Starog kontinenta.

    (2) detaljnije
  • Igor Lazić vaterpolo Nais

    Vaterpolisti Naisa porazom u Valjevu ispali iz Superlige

    Ni u drugoj utakmici baraža za opstanak u Superligi vaterpolisti "Naisa" nisu uspeli da pobede ekipu "Valjeva", koja je na svom bazenu slavila rezultatom 10:6 (5:1, 2:2, 0:1, 3:2) i tako poslala vaterpoliste iz Niša u Prvu ligu.

    (3) detaljnije
  • Bazen Čair vaterpolo Nais

    Poraz vaterpolista Naisa u prvoj utakmici baraža za opstanak u Superligi

    Porazom od ekipe "Valjeva" na bazenu "Čair" rezulatom 12:10 (4:2, 2:2, 4:4, 2:2) vaterpolisti Naisa umanjili su svoje šanse za opstanak u Superligi, pa će im u drugoj utakmici baraža, koja će biti odigrana u subotu u Valjevu, biti neophodna pobeda kako bi izborili majstoricu.

    (3) detaljnije
  • vaterpolo Nais

    Vaterpolisti Naisa u prvom meču baraža za opstanak u Superligi dočekuju Valjevo

    Ovogodišnji nastup u Superligi vaterpolisti "Naisa" završili su na 9. mestu tabele, a da bi se i naredne sezone našli u društvu najboljih vaterpolo timova, moraće da u baražu na dve pobede budu bolji od ekipe "Valjeva". Prvi susret igra se večeras od 20 sati na bazenu ”Čair”, a ulaz će biti slobodan.

    detaljnije
  • Nais vaterpolo

    Poraz Naisa u Valjevu, sledi baraž za opstanak u Superligi

    Nisu uspeli vaterpolisti "Naisa" da dođu do pobede na gostovanju protiv ekipe "Valisa" koja je na kraju utakmice poslednjeg kola slavila sa 8:4 (2:1, 2:1, 2:1, 2:1). Tim iz Niša zauzeo je 9. mesto u Superligi, pa će morati da igra baraž za opstanak kako bi i naredne godine bili članovi elite.

    (2) detaljnije
  • Vaterpolo Nais Vojvodina

    Vaterpolisti Naisa sa dve pobede i remijem završili nastup u Regionalnoj ligi

    Na bazenu ”Čair” prethodnog vikenda odigran je treći turnir Regionalne A1 lige, a ekipa ”Naisa” upisala je pobede nad ekipama ”Poška” i ”Zemuna”, dok je meč sa ekipom ”Zadra” završen nerešenim rezultatom. Tim iz Niša ovogodišnje nadmetanje u regionalnom takmičenju završio je na 8. mestu sa 12 osvojenih bodova.

    (1) detaljnije
  • vaterpolo Nais Stari Grad

    Vaterpolisti Naisa korak bliže opstanku

    Pobedom 10:9 nad ekipom Zemuna na bazenu na Novom Beogradu u pretposlednjem kolu Superlige vaterpolisti Naisa iz Niša obezbedili su devetu poziciju koja vodi u doigravanje za opstanak u eliti. Pobedom u poslednjem kolu protiv Valisa u Valjevu Nišlije mogu i do osme pozicije, opstanka i igranja u plej-ofu.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: