Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Protesti zaboravljeni na dan punoletstva

Dokumentarna serija od 6 epizoda pod imenom "10 godina posle" prouzvedena je 2006. godina u Media centru Niš

Dan kada su se pre 18 godina iz Niša na pedesetak gradova proširili prvi masovni protesti protiv režima Slobodana Miloševića za koje je okidač bila izborna krađa na lokalnim izborima - ove godine nije javno obeležen.

 • Protesti.jpg

  Građanski protesti zaboravljeni na dan punoletstva

  Dan kada su se pre 18 godina iz Niša na pedesetak gradova proširili prvi masovni građanski protesti protiv režima Slobodana Miloševića za koje je okidač bila izborna krađa na lokalnim izborima - ove godine nije javno obeležen.

  detaljnije
 • Godišnjica protesta

  25. godišnjica građanskih protesta u Nišu, borbe za poštovanje izborne volje

  Masovni protesti protiv režima Slobodana Miloševića povodom krađe glasova na lokalnim izborima počeli su 18. novembra pre 25 godina u Nišu, odakle su se kasnije proširili i na ostatak Srbije. Urednica City radija Ivana Petrović i ondašnji urednik radija Belle Amie Zoran Marjanović kažu da su šanse propuštene i da su četvrt veka nakon velike pobede građana na vlasti opet oni protiv kojih se tada protestovalo.

  detaljnije
Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Ako bude popust 100% za kupljenu hranu i robu - penzionerske kartice su ispunile svoje postojanje... i štampanje, koje će da nas košta "k'o sv. Petra kajgana"!

Smuk II Čitalac

Tekst: Nišlije mogu da se prijave za penzionerske kartice, većina očekuje mnogo bolje popuste nego ranije