Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kopajkošara i gostoljubiva priroda okoline Svrljiga

O pećini Samar

Migracije iz sela u grad, kažu stari, sve više odvode decu iz zabačenih krajeva u urbana naselja, ali legende, autentična mesta, uspomene i sećanja ne prestaju da žive.
Veličanstveni ambijent sela Kopajkošara nemi je svedok kako prirodnih tako i društvenih promena, a jedna pećina krije i priču o MIlutinu Veljkoviću koji je upravo u njoj oborio svetski rekord.

 • Pećina

  Kopajkošara i gostoljubiva priroda okoline Svrljiga [video]

  Migracije iz sela u grad, kažu stari, sve više odvode decu iz zabačenih krajeva u urbana naselja, ali legende, autentična mesta, uspomene i sećanja ne prestaju da žive. Veličanstveni ambijent sela Kopajkošara nemi je svedok kako prirodnih tako i društvenih promena, a jedna pećina krije i priču o MIlutinu Veljkoviću koji je upravo u njoj oborio svetski rekord.

  detaljnije
 • Pećina

  Godinu i 100 dana zazidan sam u pećini - pola veka od Ginisovog rekorda kod Svrljiga

  Ukupno 464 dana Milutin Veljković bio je zazidan u pećini Samar u svrljiškom selu Kopajkošara, postavivši Ginisov rekord u boravku čoveka pod zemljom. Povodom 50 godina od njegovog izlaska, ispred pećine Samar će večeras od 19 sati, uz bogat program, biti obeležen jubilej tog podviga.

  detaljnije
Podeli sa prijateljima