Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kopajkošara i gostoljubiva priroda okoline Svrljiga

O pećini Samar

Migracije iz sela u grad, kažu stari, sve više odvode decu iz zabačenih krajeva u urbana naselja, ali legende, autentična mesta, uspomene i sećanja ne prestaju da žive.
Veličanstveni ambijent sela Kopajkošara nemi je svedok kako prirodnih tako i društvenih promena, a jedna pećina krije i priču o MIlutinu Veljkoviću koji je upravo u njoj oborio svetski rekord.

  • Pećina

    Kopajkošara i gostoljubiva priroda okoline Svrljiga [video]

    Migracije iz sela u grad, kažu stari, sve više odvode decu iz zabačenih krajeva u urbana naselja, ali legende, autentična mesta, uspomene i sećanja ne prestaju da žive. Veličanstveni ambijent sela Kopajkošara nemi je svedok kako prirodnih tako i društvenih promena, a jedna pećina krije i priču o MIlutinu Veljkoviću koji je upravo u njoj oborio svetski rekord.

    detaljnije
  • Pećina

    Godinu i 100 dana zazidan sam u pećini - pola veka od Ginisovog rekorda kod Svrljiga

    Ukupno 464 dana Milutin Veljković bio je zazidan u pećini Samar u svrljiškom selu Kopajkošara, postavivši Ginisov rekord u boravku čoveka pod zemljom. Povodom 50 godina od njegovog izlaska, ispred pećine Samar će večeras od 19 sati, uz bogat program, biti obeležen jubilej tog podviga.

    detaljnije
Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: