Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Na Trgu u Nišu - Bulevar zvezda, Pavle Vuisić, crkva i trafike?

Pošto su građani mogli da daju svoje primedbe i sugestije na novi izgled Trga kralja Milana koji bi trebalo da se rekonstruiše ove godine, komisija koja je zadužena za ovo pitanje sledeće nedelje odlučivaće o tome da li će se u centru Niša naći “interaktivni” spomenici, crkva, spomenik Milanu Obrenoviću, kao i da li će kod mosta ostati kafić i trafike.

  • trg kralja milana

    U centru Niša Bulevar zvezda, Pavle Vuisić, crkva i trafike?

    Pošto su građani mogli da daju svoje primedbe i sugestije na novi izgled Trga kralja Milana i centra Niša, koji bi trebalo da se rekonstruiše ove godine, komisija koja je zadužena za ovo pitanje sledeće nedelje odlučivaće o tome da li će se tu naći “interaktivni” spomenici, crkva, spomenik Milanu Obrenoviću, kao i da li će kod mosta ostati kafić i trafike, što su sve bili predlozi i sugestije Nišlija.

    detaljnije
  • Trg Gradska kuća rekonstrukcija projekat

    Urbanista Niša: Kiosci se uklanjaju sa trga, o novim spomenicima još nije odlučeno

    Komisija koja je razmatrala predloge građana za uređenje Trga kralja Milana u Nišu, odlučila je da bi trafike trebalo da budu sklonjene sa prostora ispred Tvrđavskog mosta, kako bi Spomenik obešenim sveštenicima bio “oslobođen”. Prihvaćeno je i da se grade još neki spomenici, ali pod uslovom da se urade analize o tačnoj lokaciji gde bi mogli da budu postavljeni.

    detaljnije
  • trg kralja milana

    Rekonstrukcija trga u centru Niša počinje najkasnije na jesen

    Centralni niški trg, koji će biti “proširen” na "bugarski" parking, kej, pa sve do Tvrđave, trebalo bi da počne da se rekonstruiše sredinom godine ili u ranu jesen. Direktor Zavoda za urbanizam Miroljub Stanković dodaje da se čekaju lokacijski uslovi i dozvola za rekonstrukciju mosta, koji je u vrlo lošem stanju.

    detaljnije
  • Most Tvrđava

    Za obnovu Tvrđavskog mosta za pešake čeka se dozvola

    Postavljen 1962. godine, most u centru Niša poslednjih decenija je samo "krpljen", a nakon što je pre dve godine zatvoren za saobraćaj i dalje "čeka" na rekonstrukciju kojom će biti prilagođen pešacima i uklopljen u ambijent. Prema najavama gradskih čelnika, trebalo bi da bude obnovljen u okviru velike rekonstrukcije Trga kralja Milana, ali za to se čeka dozvola ministarstva.

    detaljnije
  • Trg kralja Milana

    Za rekonstrukciju Trga u Nišu očekuju se pare iz Ministarstva privrede

    Najavljena rekonstrukcija Trga kralja Milana, kojom će deo kod "konja" dobiti novi izgled, finansiraće se najverovatnije novcem koji je Ministarstvo privrede dodeljuje na konkursu. Kako kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Grad Niš je konkurisao za taj novac, a uskoro se očekuju rezultati konkursa. Već su pribavljene sve dozvole, kažu u Zavodu za urbanizam, osim za rekonstrukciju mosta za šta se čekaju papiri iz Ministarstva građevinarstva.

    detaljnije
  • Most Tvrđava

    Od najavljene rekonstrukcije trga u Nišu ove godine nema ništa, pomerena za proleće

    Iako je prvobitno najavljivano da će rekonstrukcija centralnog niškog trga sa Tvrđavskim mostom početi na jesen, gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će radovi ipak krenuti sledeće građevinske sezone.

    detaljnije
  • Trg kralja Milana

    Radovi na uređenju centra Niša sredinom godine, Tvrđavski most bez dozvole

    Početak radova na Trgu kralja Milana, koji bi prema raspisanom tenderu Nišlije trebalo da koštaju oko 2 miliona evra, u gradskom Sekretarijatu za investicije najavljuju za sredinu godine. Ipak, Tvrđavski most na Nišavi na rekonstrukciju će morati još da čeka, jer zbog loše dokumentacije, za njega i dalje nema građevinske dozvole.

    detaljnije
  • rekonstrukcija mosta

    "Nišvil" predlaže da i deo trotoara na Tvrđavskom mostu bude od stakla

    Da osim ograde od stakla, Tvrđavski most u Nišu koji se rekonstruiše više od 200 dana, ubuduće ima i trotoare od armiranog stakla - inicijativa je Nišvil džez festivala. Smatraju da bi razlika u ceni novog materijala bila zanemarljiva, a da bi se time povećala turistička atraktivnost prilaza Tvrđavi, jer bi posetioci mogli da naprave atraktivne selfije iznad reke.

    detaljnije
  • 1627716583019

    Zasijao Tvrđavski most u Nišu, boja ljubičasta

    Dva dana pred poslednji dati rok za završetak radova, zasijao je Tvrđavski most u Nišu. Boja je ljubičasta, a kako se vidi na terenu on i dalje nije završen jer fale staklene ploče od kojih će biti ograda, pa se očekuje da budu postavljene do kraja vikenda za kad je i najavljen završetak rekonstrukcije i mosta i Trga kralja Milana.

    detaljnije
Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: