Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

U jeku epidemije izgubila supruga, sada traži odgovore: Ko je lečio pacijente bez kovida?

"Rodimo se kao ljudi, a umremo kao psi", kaže 79-godišnja Nišlijka Milica Stanisaljević, čiji je suprug preminuo u jeku epidemije virusa korona, nakon što je iz Vojne bolnice upućen u Urgentni centar KC Niš, ali tu nije primljen. Njegova supruga sada tvrdi da pacijenti bez kovida nisu mogli da računaju na adekvatno lečenje i pita nadležne ko je za to odgovoran. Jedini odgovor stigao je od Ministarstva odbrane - pacijent je, kažu, u Vojnoj bolnici lečen tri dana, a nakon toga upućen u Urgentni centar koji je dalje bio zadužen za njegovo zbrinjavanje. Iz KC ne odgovaraju.

  • Milica Stanisavljević; foto: JV

    U jeku epidemije izgubila supruga, sada traži odgovore: Ko je lečio pacijente bez kovida?

    "Rodimo se kao ljudi, a umremo kao psi", kaže 79-godišnja Nišlijka Milica Stanisaljević, čiji je suprug preminuo u jeku epidemije virusa korona, nakon što je iz Vojne bolnice upućen u Urgentni centar KC Niš, ali tu nije primljen. Njegova supruga sada tvrdi da pacijenti bez kovida nisu mogli da računaju na adekvatno lečenje i pita nadležne ko je za to odgovoran. Jedini odgovor stigao je od Ministarstva odbrane - pacijent je, kažu, u Vojnoj bolnici lečen tri dana, a nakon toga upućen u Urgentni centar koji je dalje bio zadužen za njegovo zbrinjavanje.

    detaljnije
  • Milica Stanisavljević

    Nišlijka čiji je suprug preminuo u jeku epidemije dobila odgovor inspekcije i najavljuje tužbu protiv države

    Supruga Nišlije koji je u jeku epidemije korone preminuo, a da iako je imao uput nije hospitalizovan, dobila je odgovor zdravstvene inspekcije u kome se konstatuje ono što i sama Milica Stanisavljević tvrdi - da je iz Vojne bolnice upućen u niški Klinički centar, ali ne i zašto u tu ustanovu nije primljen na lečenje. Jedino što joj preostaje je, kaže, da tuži državu, jer i dalje tvrdi da Niš nije imao bolnicu za lečenje brojnih pacijenata koji nisu imali koronu.

    detaljnije
Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: