Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

U jeku epidemije izgubila supruga, sada traži odgovore: Ko je lečio pacijente bez kovida?

"Rodimo se kao ljudi, a umremo kao psi", kaže 79-godišnja Nišlijka Milica Stanisaljević, čiji je suprug preminuo u jeku epidemije virusa korona, nakon što je iz Vojne bolnice upućen u Urgentni centar KC Niš, ali tu nije primljen. Njegova supruga sada tvrdi da pacijenti bez kovida nisu mogli da računaju na adekvatno lečenje i pita nadležne ko je za to odgovoran. Jedini odgovor stigao je od Ministarstva odbrane - pacijent je, kažu, u Vojnoj bolnici lečen tri dana, a nakon toga upućen u Urgentni centar koji je dalje bio zadužen za njegovo zbrinjavanje. Iz KC ne odgovaraju.

 • Milica Stanisavljević; foto: JV

  U jeku epidemije izgubila supruga, sada traži odgovore: Ko je lečio pacijente bez kovida?

  "Rodimo se kao ljudi, a umremo kao psi", kaže 79-godišnja Nišlijka Milica Stanisaljević, čiji je suprug preminuo u jeku epidemije virusa korona, nakon što je iz Vojne bolnice upućen u Urgentni centar KC Niš, ali tu nije primljen. Njegova supruga sada tvrdi da pacijenti bez kovida nisu mogli da računaju na adekvatno lečenje i pita nadležne ko je za to odgovoran. Jedini odgovor stigao je od Ministarstva odbrane - pacijent je, kažu, u Vojnoj bolnici lečen tri dana, a nakon toga upućen u Urgentni centar koji je dalje bio zadužen za njegovo zbrinjavanje.

  detaljnije
 • Milica Stanisavljević

  Nišlijka čiji je suprug preminuo u jeku epidemije dobila odgovor inspekcije i najavljuje tužbu protiv države

  Supruga Nišlije koji je u jeku epidemije korone preminuo, a da iako je imao uput nije hospitalizovan, dobila je odgovor zdravstvene inspekcije u kome se konstatuje ono što i sama Milica Stanisavljević tvrdi - da je iz Vojne bolnice upućen u niški Klinički centar, ali ne i zašto u tu ustanovu nije primljen na lečenje. Jedino što joj preostaje je, kaže, da tuži državu, jer i dalje tvrdi da Niš nije imao bolnicu za lečenje brojnih pacijenata koji nisu imali koronu.

  detaljnije
Podeli sa prijateljima