Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

30 godina od polufinala Kupa UEFA

FK RADNIČKI NIŠ - HAMBURGER SV 2:1 (0:0)

Na današnji dan 1982. godine Radnički je pobedio Hamburger rezultatom 2:1 u prvom meču Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu Čair.

  • 490x370-radnicki-hamburger.jpg

    34 godine od pobede Radničkog nad Hamburgerom

    Na današnji dan pre 34 godine fudbaleri Radničkog savladali su u prvoj utakmici 1/2 finala Kupa UEFA nemački Hamburger rezultatom 2:1 i ostvarili najveću pobedu u istoriji niškog fudbala, a i posle skoro tri i po decenije strelcu pobedonosnog gola sećanja ne blede.

    detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    38 godina od pobede Radničkog nad Hamburgerom u polufinalu Kupa UEFA

    Na današnji dan, 7. aprila 1982. godine niški Radnički je pobedio Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu "Čair" i bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave". Tog dana fudbaleri zlatne generacije Radničkog su na najbolji način pokazali Evropi i svetu "Kude je taj Niš".

    detaljnije
  • radnicki

    40 godina od polufinala Kupa UEFA u Nišu - nekadašnji fudbaleri Radničkog pamte istorijsku pobedu

    "Ne mogu da zaboravim taj izlazak na teren" - ova slika je ostala urezana u sećanje nekadašnjeg fudbalera Radničkog Miloša Drizića, kada su 7. aprila 1982. godine pobedili Hamburger rezultatom 2:1 u prvom meču polufinala Kupa UEFA. Utakmicu je na niškom stadionu "Čair" pratilo oko 25.000 gledalaca, a jubilej od 40 godina fudbaleri proslavljaju zajedno i rado se sećaju najvećeg evropskog uspeha "Reala sa Nišave".

    detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Pre 41 godine Radnički je pobedio slavni Hamburger na "Čairu"

    "Bila je to pobeda bez reprize. Bila je to katarza jedne generacije koja je postigla mnogo više nego što se očekivalo", napisao je u svojoj knjizi Kad je Evropa strepela Milovan Drda Obradović, kapiten generacije Radničkog koja je na današnji dan, 7. aprila 1982. godine pobedila Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu "Čair". Bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave" koji će uskoro napuniti 100 godina.

    detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Godine prolaze, sećanje ostaje - pre 42 godine Radnički je pobedio Hamburger na "Čairu"

    "Bila je to pobeda bez reprize. Bila je to katarza jedne generacije koja je postigla mnogo više nego što se očekivalo", napisao je u svojoj knjizi Kad je Evropa strepela Milovan Drda Obradović, kapiten generacije Radničkog koja je na današnji dan, 7. aprila 1982. godine pobedila Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalaca na niškom stadionu "Čair". Bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave" koji danas u Nišu igra sa Voždovcem u 29. kolu Superlige.

    detaljnije
Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: