Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 22. 11. 2016.

| Društvo

Česma na keju kod Jagodin-male postala "žabokrečina"

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Česma u Jagodin-mali
Česma na keju godinama liči na "močvaru", foto JV

Iako su građani više puta sami čisili "močvaru" koja se pravila oko česme na nišavskom keju uzvodno od Mosta mladosti, ruglo je i dalje tu, već godinama unazad, a uzrok je zapušeni odvod.

Močvara je duboka 15-20 centimetara i kroz nju je moguće proći samo u dubokim ribarskim čizmama.

Preduzeće koje je česmu napravilo i rukovodstvo Opštine Pantelej, na čijoj se teritoriji česma nalazi, različito vide problem, pa time i rešenje.

Neko je u cev gurnuo žardinjeru koju nije moguće izvući. Dolazili su i stručnjaci, iz “Gorice”, iz “Medijane” i drugi ali nisu uspeli da otklone žardinjeru koju su vandali toliko duboko ugurali. Sada treba sve da se raskopa, da se razbije stara zapušena cev i postavi nova, ali mi to nećemo raditi po drugi put, jer smo mi česmu napravili - kaže Slobodan Marković, direktor “Erozije”. Česma u Jagodin-mali Ruglo; foto JV

U Opštini Pantelej pak tvrde da u odvodnu cev neko gura garderobu i da je česma više puta po nalogu Opštine čišćena, ali je neko iznova zapušava.

Rešenje vide u postavljanju kamera.

Planiramo u dogledno vreme da postavimo video nadzor jer jedino tako možemo da vidimo ko i kako zapušava odvod - kažu u Opštini.

Iz Grada kažu da im je problem poznat od ranije, da su kontaktirali Vodovod i Opštinu Pantelej i kažu da da će ona uskoro biti očišćena. Kada tačno, nisu precizirali.

Podsetimo, pre tri godine baru i đubre oko česme, očistili su sami meštani koji žive u blizini.

Problem nije samo česma, već i to što je reč o mestu na kome je moguće sa brega sići do reke. Ipak, močvaru nije moguće zaobići, pa je i stepenište neupotrebljivo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kosta Koostic

    19:01 // 23. 11. 2016.

    Zasto neko ne donese odluku da par policajaca seta kejom i vodi racuna da razne vucibatine ne saraju zidove, lome klupe i zardinjere, seku drvece...Umesto toga policajci nocu najpre gledaju gde ce da se ogrebu za neku klopu a posle parkiraju u nekoj zabitoj ulici i dremaju celu noc

  • Persa Vučić

    22:00 // 22. 11. 2016.

    Ako je uzrok zapušenja odvoda nešto što je neko bacio ili namrno stavio / gurnuo u odvodnu cev (a najverovatnije jeste), onda je velika verovatnoća da će to biti učinjeno posle svakog čišćenja odvodne cevi. Narod smo poznat po uništenju imovine koja je zajednička, ali je zbog niske svesti i nepostojanja lične odgovornost smatramo tuđom, neprijateljskom. Postaviti kamere, pa neće biti zapušenja.

  • jagodinmalac

    20:24 // 22. 11. 2016.

    Čistili smo ovu česmu nekoliko puta i svaki put je zagušenje ispod staze jer je izvodjač radova loše postavio cevi. Profili za čisćenje koje smo sami napravili su tu i očistićemo je ponovo ali dosta je bilo preuzimanja zasluga opštinara i drugih političara koji primaju debele plate a mi radimo njihov posao! Inače zaglavljena žardinjera i bacanje odeće u slivnik su izgovori i laži...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: