Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 24. 9. 2015.

| Društvo

Odluka o grejanju usvojena, protesti privremeno prekinuti

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina-24-sept.jpg
Odbornici usvojili odluku; foto: JV

Odbornici niške Skupštine usvojili su Odluku o toplotnoj energiji i pored negodovanja Nišlija, a Udruženje skupštine stanara prekinulo je proteste do formiranja konačne cene grejanja.

Iako je počelo burno ispred Skupštine Grada gde su okupljeni stanari zviždali i funkcionerima vikali “lopovi, lopovi”, završilo se prilično mirno.

Okupljeni građani su napustili plato ispred partlamenta i pre nego što je odluka usvojena, a jedan od organizatora protesta Saša Kostić kaže da je odluka delimično zadovoljila njihove zahteve.

Proteste prekidamo privremeno i čekamo da vidimo konačnu odluku o ceni grejanja. Okupićemo se i kada se odlučuje o tome kako bi podsetili rukovodstvo Grada na cene koje nama odgovaraju i koje smo dogovorili - rekao je Kostić.

Od 47 odbornika, koliko ih je bilo u sali u trenutku glasanja o Odluci o toplotnoj energiji, njih 32 je glasalo za, protiv nije bilo, dok je uzdržan bio Milan Lapčević iz DSS-a.

Kako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao na početku zasedanja, kada je jedino i bio u sali tokom prepodneva, usvajanje odluke je bilo neophodno i pored negodovanja Nišlija.

Razloga za povlačenje odluke nije bilo. Ona je dopunjena amandmanima i potrebna je i sada je na odbornicima da je usvoje - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Podsetimo, prvobitna verzija odluke naišla je na oštro negodovanje stanara, a Gradsko veće je juče usvojilo 4 amandamana koja menjaju bitne delove odluke i vratilo Toplani na ponovno razmatranje predloženu višu cenu grejanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Đorđievski

    10:42 // 27. 9. 2015.

    Dakle ništa nismo uradili cena je smanjena samo zato što je pala cena gasa, a ne zato što je nešto preduzeto da se smanje rashodi koji utiću na cenu fiksnog dela ukupne cene.
    Njihove neto plate su u rasponu od 30887,42 din. za NKV radnika do 67725,47 dinara za radnika sa VSS, dok većina Nišlija pokušava da preživi. I šta sad? Zaključak Vi slobodno šetajte a platićete koliko mi želimo.

  • shaft

    08:51 // 25. 9. 2015.

    @pera lozac-i treba tako!Neka ovih 200-300 sto svirkaju omoguce komsijama sto ostase na Toplanu,,nesmetano i uredno grajanje!Posto ne mogu nista rukovodstvu ,ostrvili se na postene radnike u proizvodnji,gadjaju ih kecapom,ubacuju u sanducice uvredljive poruke.Licno mi juce radnik toplane pokazao!Kuda to vodi?

  • krstaran

    23:48 // 24. 9. 2015.

    Da i je istina da su cene grejanja na računima za avgust smanjene u odnosu na julske? Ne. To je samo optička varka. Prikazan je samo manji utrošak gasa od godišnjeg proseka, pa je manji iznos računa, a cena kwh je potpuno ista - 7,53 din. Istovremeno gas je pojeftinio i u julu i u avgustu .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: