Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 29. 10. 2016.

| Društvo

Pomozimo dvogodišnjoj Leni da ode na lečenje

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
sa tatom
Devojčica boluje od retkih bolesti; Foto: JV

Leni Krstić iz Niša, koja boluje od retkih bolesti Mijelodisplaznog sindroma i Akutne leukemije tipa M7, za transplantaciju matičnih ćelija u inostranstvu, potrebno je 150.000 evra.

Njoj je u u januaru ove godine dijagnostifikovano retko oboljenje koštane srži MDS, a već u junu i akutni oblik leukemije. Lena je od jula smeštena na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Vukan Čupić” u Beogradu, gde im je predložena hemioterapija. lena Pomozimo Leni da ode na lečenje; Foto: JV

Dete daje dobar odgovor na hemioterapiju i sledeći korak bi trebao da bude transplantacija matičnih ćelija, a to mora da se obavi u inostranstvu - kaže Lenin otac Dušan Krstić.

On navodi i da je pokušavao da zatraži pomoć i od premijera Srbije Aleksandra Vučića, prilikom organizovanih razgovora sa njim u Nišu, ali da mu je iz njegovog kabineta javljeno kako Lenina bolest nije prioritet.

Dinarski račun za pomoć Leni je 205-9011006774150-61.

Od 1. novembra biće aktivan i SMS za pomoć ovoj devojčici. Korisnici svih operatera u Srbiji moćiće da pomognu slanjem poruke na broj 4141, a u SMS-u obavezno treba napisati - Za Lenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nemanja ilic

    13:14 // 31. 10. 2016.

    SMS NA 4141

  • Andrija Milicic

    17:42 // 30. 10. 2016.

    Pored SMS broja, moj predlog vam je da se obratite sto vecem broju privatnih i drzavnih firmi, sa molbom za donaciju. Firme ce uplatiti vece iznose nego fizicka lica.
    Takodje, mozda bi trebali i fondaciji Novaka Djokovica da se obratite - on je ipak car!
    Pitajte neke poznate muzicare da odrze humanitarni koncert u hali Cair, gde bi se sakupio novac od ulaznica. Od grada trazite gratis halu.

  • Sladjana Smiljkovic

    12:10 // 30. 10. 2016.

    Videla sam oca na tv-u kad je cekao Vucica,placuci je govorio da mu je dete bolesno a da su mu u fondu rekli da nema pravo na lecenje o trosku fonda.Strasno,nedao Bog nikome da nema sredstava da pomogne svom detetu.Nadam se da ce svi dobri ljudi koji procitaju tekst da uplate neku sumu,da se novac sakupi na vreme za malu Lenu.Od drzave slaba vajda,nazalost.Sve najbolje porodici i da Lena ozdravi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: