Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 5. 5. 2016.

| Društvo

Predomislili se - izbori u Beloj Palanci ipak u nedelju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
izbori v.k.
Palančani ipak opet glasaju; foto: Vanja Keser

Iako je Opštinska izborna komisija u Beloj Palanci prvobitno donela nesvakidašnje rešenje o neponavljanju izbora koje je poništio Upravni sud, na ponovnom zasedanju je ipak odlučeno da se izbori za opštinske odbornike ponove u nedelju 8. maja.

U kratkom dopisu Opštinske izborne komisije piše da je sednica održana juče i da je odlučeno da Palančani ponovo glasaju.

Ponovni izbori na biračkim mestima od 1 do 37 održaće se u nedelju 08.05.2016. godine u vremenu od 7 do 20 sati - piše u dopisu.

Podsetimo, juče tokom dana se nije znalo da li će izbori uopšte biti održani, jer je pomenuta komisija donela Rešenje o nedonošenju rešenja o raspisivanju ponovnih izbora.

Iako je Upravni sud zbog brojnih nepravilnosti, koje su prijavile skoro sve stranke koje su učestvovale na izborima, poništio i naložio ponovno glasanje u ovoj opštini, 9 članova komisije na odluku Upravnog suda nije imalo stav, 8 je bilo za, 1 uzdržan i 1 protiv.

Zbog ovog čudnog rešenja lokalnog OIK-a negodovali su i predstavnici vlasti i opozicije, a aktuelni predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković (SDS) pozvao je međunarodne institucije, OEBS i sve posmatrače “da zaštite volju građana u vremenu kada ne postoji vladavina prava”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile bp

    08:44 // 6. 5. 2016.

    sds botovi
    dzaba vem novci
    SLEDE PRIVREMENE MERE

  • Ja

    12:35 // 5. 5. 2016.

    A kako je moguce da se ne poniste republicki vec samo lokalni a glasalo se istovremeno?a da,na rebublickim vucko imao 4400 glasa a na , lokalu pukao ko zvecka

    • Tanja

      15:26 // 5. 5. 2016.

      Moze jer za lokalne kandidate partija (liste) znamo osobe,nosioce lista,ko su....a za republičke je bitna opšta politička orijentacija partija.Za Palančane je važna lokalna vlast tj. ko je u listama SNS (nije Vučić)SPS (nije Dačić)Crnogorac nema veze s ''Crnom Gorom''... Da ne uvredim ljude s navedenih lista ali Š je Š.

  • Dexter

    11:23 // 5. 5. 2016.

    Sta? GLASALI su da li da prihvate odluku suda i nisu imali stav?!
    'Ajde, Palancani, razbijte ovu nepismenu druzinu u nedelju! Tek da im naplatite racun za sva ova ponizenja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: