Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:07, 22. 9. 2012.

| Društvo

Ruski voz za Dimitrovgrad

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ruski-voz.jpg
Ruski voz foto: trojka.rs

Nakon 6 godina ponovo se uspostavlja putnički železnički saobraćaj na relaciji Niš – Dimitrovgrad.

U ponedeljak 24. septembra ujutru u 7 sati i 25 minuta sa niške Železničke stanice put Dmitrovgrada treblo bi da krene nov ruski motorni voz.

- Novi dizel-motorni vozovi omogućiće znatno efikasniji, kvalitetniji i udobniji putnički železnički saobraćaj nego do sada. Ovi vozovi namenjeni  su  prevozu putnika u lokalnom i regionalnom saobraćaju na neelektrificiranim prugama. Voz je dvodelan i ima 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje. Opremljen je najsavremenijom opremom, a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvođači, po svim domaćim i međunarodnim standardima. Voz može da se kreće brzinom od 120 km/h – stoji u saopštenju Železnica Srbije.

kupe Unutrašnjost novih vozovaReč je o 12 novih dizel-motornih garnitura serije 711 ruskog proizvođača „Metrovagonmaša“, koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke „Eurofime“ od 43 miliona švajcarskih franaka.

Do sada ih je u Srbiju stiglo 11 i neke od njih već saobraćaju na relacijama Beograd Dunav stanica-Pančevo-Vršac-Beograd Dunav stanica, Kraljevo - Lapovo, odnosno Kraljevo - Požega.

Ruski voz za Dimitrovgrad je peta garnitura dizel-motornih vozova koja je uključena u redovan saobraćaj.

Ovi vozovi sukcesivno će zameniti putničke „šinobuse“ i „makose“, stare preko 30 godina, sa kojima je bilo gotovo nemoguće održati redovitost u putničkom saobraćaju.

____________________________________________________________________________________

Niš – Dimitrovgrad svakodnevno

Novi voz srpskih železnica će svakodnevno saobraćati iz Niša za Belu Palanku u 3 sata i 22 minuta.

Putnici će iz Niša u Dimitrovgrad pored jutarnjeg polaska u 7:25h, moći da putuju i popodne u 15 sati i 20 minuta.

Nova garnitura će za Niš polaziti svakodnevno iz Bele Palanke u 05:15h, a iz Dimitrovgrada u 11 sati i 20 minuta, odnosno 19 sati i 20 minuta.

____________________________________________________________________________________

Novi vozovi već kamenovani

Samo dva dana nakon uključivanja ruskih vozova u redovan železnički saobraćaj, nove garniture bile su kamenovane.

U subotu, 15. septembra, na Dan železničara, oko 13 sati, u mestu Trbušani, nedaleko od Čačka, nepoznata lica kamenovala su novi voz srpskih železnica.

Isto se dogodilo u mestu Grošnica, nedaleko od Kragujevca, kada je kamenovan novi dizel-motorni voz, koji je iz Lapova saobraćao prema Kraljevu.

Železnice Srbije saopštile su da povređenih nema i da će oštećenja biti popravljena. Pozivaju nadležne da ovakve pojave spreče i kazne počinioce.

Nadajmo se da stanovnici južne pruge neće prirediti isti “doček” novim vozovima koji svečano kreću iz Niša u ponedeljak.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Juzna Pruga

    21:08 // 23. 9. 2012.

    Južna Pruga neće kamenicama dočekati nove vozove. Ovde, doduše u siromaštvu, živi civilizovan svet.
    Nadamo se da je ovo samo najava mnogih novih stvari kod nas.

    JUŽNA PRUGA - NIJE TUGA.

  • ljuba

    12:04 // 23. 9. 2012.

    Železnice Srbije su dobile dvanajest novih vozova.Ovo je prvi voz koji ide van Beograda.Jedan je potreban za Niš-Zaječar a jedan za Niš-Prokuplje-Kuršumliju gde sada nekakvo bugarsko lokomotivče vuče jedan prastari vagon sa 8 km/h

    • sleepwalker

      21:32 // 23. 9. 2012.

      Nije prvi koji ide van Beograda. Pre Niša otišle su i za Kraljevo dve garniture ako se ne varam. Takođe, železnice nisu dobile već kupile vozove, a nisu svi još ni stigli.

  • Neko Treci!

    02:01 // 23. 9. 2012.

    Mi smo stoka od naroda, ne umemo da cuvamo, pa sta su vam skrivili ti vozovi kod cacka i kragujevca, da ih kamenujete? Za nas su i dalje one parne lokomotive iz 19 i 20og veka. Nismo mi za bolje.

    • Nislija

      09:45 // 24. 9. 2012.

      Pricaj u svoje ime. Ja, moja porodica niti moji prijatelji nismo kamenovali nikakve vozove, prevrtali kontejnere, lomili klupe u parkovima, lomili stakla na izlozima, cupali telefonske govornice itd.

      Vandala ima svuda u svetu, sve sto je nama NEOPHODNO je efikasna, nepristrasna policija.

      Imaj malo lepse misljenje o sebi, a lopuzama i vandalima se zna gde je mesto. Zasluzujemo mi MNOGO vise nego sto smo navikli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: