Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 18. 2. 2016.

| Društvo

Sakupili milion dinara za novu dečju onkologiju u Nišu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
NURDOR.jpg
U Nišu i podrška bubnjara; foto: FB strana NURDOR Srbija

U akcijama u 23 grada koje je NURDOR organizovao na Dan dece obolele od raka, za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu prikupljeno je skoro milion dinara. Uz ranije prikupljenih 125.000, za početak radova potrebno još 30.000 evra.

Kako saopštavaju iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), dobrovoljnim prilozima i prodajom balona i reklamnog materijala sakupili su tačno 992.929 dinara, a izveštaj o tome koliko je novca prikupljeno SMS porukama biće poznat krajem meseca.

Do kraja marta želimo, a i moramo da prikupimo još 30.000 evra i da tako kompletiramo iznos za prvu fazu radova na izgradnji novog hemato-onkološkog odeljenja klinike u Nišu. April je mesec u kome se nadamo da će izgradnja u Nišu početi - kažu u NURDOR-u.

Oni koji žele da pomognu mogu da pošalju SMS na broj 1150, a cena poruke je 100 dinara za sve mreže.

Za prvu fazu radova i natkrivanje dečjeg onkološkog odeljenja, koje je inače malog kapaciteta i u lošem stanju, potrebno je 200.000 evra. 

Podsetimo, NURDOR je ovu akciju pokrenuo februara prošle godine jer deca koja se leče u Nišu, na primer, nisu izolovana od ostalih pacijenata, što je, prema rečima lekara, neophodno jer su jako osetljiva na infekcije.

Planirana je izgradnja dvospratne zgrade na 750 kvadratnih metara. U prizemlju treba da se nalaze dnevna bolnica, dve ambulante, ordinacija psihologa i velika igraonica, a na drugom spratu stacionarni deo sa šest jednokrevetnih soba, tri sobe na odeljenju intezivne nege dve dvokrevetne sa kupatilom i pomoćnim krevetom za roditelja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petra Ilic

    23:11 // 18. 2. 2016.

    On,je Zoki Radovanović,on je Zoki Radovanović...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: