Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 5. 8. 2016.

| Društvo

Toplana traži poskupljenje grejanja za 20 %

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Gradska toplana
Toplana; Foto: JV

Iako gas i mazut nisu poskupeli, menadžment niške Toplane najavio je veću cenu grejanja uz obrazloženje da "metodologija daje tu mogućnost". U gradskoj upravi kažu da to možda neće biti odobreno. 

Novi v. d. direktor Toplane Zoran Stojanović kaže da bi ta cena mogla da bude veća za petinu, ali nije pojasnio zbog čega. 

Metodologija daje da mogućnost da se desi do 20 posto povećanje u odnosu na aprilsku cenu, ali da li će to biti... Ima tri koraka – odluka našeg Nadzornog odbora, pa potvrda od Uprave za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj i na kraju Gradsko veće – kaže je Stojanović.

On je u jutarnjem programu Niške televizije rekao da je prethodna gradska vlast održavala cenu grejanja zarad socijalnog mira. Tada je kazao i da Nišlije plaćaju grejanje jeftinije nego građani u ostatku Srbije. Zoran Stojanović V.d. direktora JKP "Gradska toplana" Foto: medijana.rs

To je neophodno kako bismo mogli da funkcionišemo normalno, jer cena gasa je ista za sve toplane i nema osnova po kojoj bismo mi imali niže cene od ostatka Srbije – kazao je Stojanović.

Toplana je već godinama u dugovima, naročito prema dobavljačima, naglasio je predsednik Nadzornog odbora Toplane Zoran Pavlović upitan o mogućem poskupljenju.

Kolegijum je na sastanku došao do nekog zaključka da se traži povećanje cene iz nekih opravdanih razloga. Toplana je već godinama u dubiozi, pogotovo prema dobavljačima energenata koje koristi – potvrdio je Zoran Pavlović. 

Predlog Toplane još nije stigao do Uprave za komunalne delatnosti, kaže načelnik Miodrag Brešković i dodaje da će o njemu tek da odlučuju.

I dalje nemamo nikakav predlog iz Toplane, ali ako se to desi konsultovaćemo se sa resornim većnikom i sa zamenikom gradonačelnika, pa ćemo da vidimo. Može da se desi da Gradsko veće i ne da saglasnost na nove cene – kaže Brešković. 

Najavljeno poskupljenje već je zabrinulo Nišlije kojima je, kako kažu, račun za grejanje i do sada najviše "udarao" na kućni budžet.

Do sada smo plaćali i do 12.000 dinara mesečno i ne znam kako ćemo da izađemo na kraj sa ovim troškom ukoliko grejanje poskupi. Već smo razmatrali isključenje sa Toplane, što ćemo verovatno da uradimo ako grejanje još poskupi - kaže Nišlijka Vesna Ivković.

Podsećamo da je grejanje neznatno pojeftinilo u februaru zbog niže cene gasa, a početkom prošle grejne sezone hiljade korisnika daljinskog grejanja iz Udruženja predsednika skupština stanara je protestovalo smatrajući da je daljinsko grejanje nerealno skupo.

Oni su, između ostalog, zahtevali i smenu rukovodstva Toplane zbog nedomaćinskog poslovanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bubreg (u loju) za prezimljavanje

    21:10 // 7. 8. 2016.

    Moze slazem se sa povecanjem. Molim samo upravni odbor toplane da mi obezbedi dobrog hirurga posto bih hteo da prodam bubreg da bi mogao da izmirujem svoje obaveze prema toplani, epsu, vodovodu i komunalnom preduzecu. P.S Hirurg bi morao da bude neko sa iskustvom od 20 godina i da nije stariji od 25 godina. Hvala.

  • baja patak

    14:58 // 7. 8. 2016.

    Ma cena vam je pristupacna, za svaciji dzep. Ko da odrzavate sistem i kotao za svaki stan pojedinacno a me za 20000 korisnika, npr, odjednom. Imate deset radnika na odrzavanju sistema i 150 direktora i radnika administracije, sram vas bilo.

  • Pera

    13:22 // 7. 8. 2016.

    Ja bih ga poskupeo za 100 posto, i ne samo grejanje vec i struju i hranu i sve sto moze da se poskupi pa da se ovaj narod vise trgne i probudi iz sna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: