Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 29. 5. 2013.

| Društvo

Ukida se ponovni atest TNG sistema

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Blic
TNG.jpg
Ilustracija

Svi koji imaju atest na 10 godina neće morati na takozvani reatest, a sporni pravilnik bi trebalo da bude ukinut do kraja nedelje, poručuju iz Ministarstva saobraćaja.

Kako piše Blic, vozači sa važećim atestom neće morati na ponovni pregled što će im uštedeti najmanje 6.000 dinara, a omogućiće im i bržu registraciju vozila.

Iz Ministarstva saobraćaja poručuju da će tražiti smenu odgovornih u Agenciji za bezbednost saobraćaja jer su predložili novi pravilnik, kontrolu TNG uređaja na 5 godina i dodatne troškove za vozače.

- Do kraja nedelje pravilnik će biti ukinut. Neozbiljno je dovesti vozače u situaciju da ne znaju da li im važe atesti i da li dokument koji dobiju danas važi, a sutra ne - kaže za Blic Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja.

Mirković dodaje da su u Ministarstvu svesni da je mnogo vozača platilo dodatnu kontrolu TNG uređaja i naglašava da je to nedopustivo i da za to mora da postoji odgovoran u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Direktor Agencije Stojadin Jovanović pojašnjava da je predlog pravilnika ranije usvojilo Ministarstvo saobraćaja, ali da u njemu nije pisalo kako će biti rešen problem ljudi koji imaju ateste na 10 godina.

- Kad smo videli kako je to rešeno, reagovali smo i pisano i usmeno početkom marta. U pravilniku piše kako će se ispitivati TNG uređaj, kako izdavati potvrde, ali ne i ko će morati da radi ponovnu kontrolu - kaže Jovanović.

Nakon saznanja, tvrdi Jovanović, šta se dešava na mestima za ispitivanje, jedino što je moglo da se uradi, kako kaže, jeste povećanje kapaciteta i smanjenje gužvi.

Podsetimo, uvođenje reatesta stvorilo je vozačima velike probleme. Pored troškova zamene i kontrole sistema zbog velikih gužvi mnogi su zbog nemogućnosti da registruju vozilo bili prinuđeni da svoje “ljubimce” garažiraju i na period od čak 3 meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dejan stankovic

    22:27 // 22. 3. 2014.

    u amss-u su mi rekli da moram da uradim ispravke sto se tice same instalacije tng i boce za plin,to sam napravio,recite mi da li cete produziti radno vreme,i da li se kod vas moze registrovati vozilo

  • dejan stankovic

    22:21 // 22. 3. 2014.

    registracija mi je istekla 18.03.2013.na tehnickom pregledu sam bio 2 dana kasnije,rekli su mi da moram da uradim reatest tng-a,a u saobracajnoj lepo pise da vazi do 2018,otisao sam u amss,

  • Željko Jos

    12:15 // 5. 3. 2014.

    Registracija mi važi do 16.03.2014
    Vozilo ima važeći atest za TNG vozila na 10 godina 2005/2015 godine.Na tehničkom pregledu su mi rekli da nemogu da vrše tehnički jer atest više nevaži šta da radim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: