Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 12. 7. 2012.

| Politika

Zoran Perišić izabran za gradonačelnika

Autor:P.B. i A.S.Izvor:Južne vesti
Zoran Perišić
foto: BETA/Saša Đorđević

Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije formirali su novu vlast u Nišu.

Predsednik Gradskog odbora SNS Zoran Perišić, lekar kardiolog, izabran je za novog gradonačelnika Niša.

Ranije danas za predsednika Skupštine Grada ponovo je izabran socijalista Mile Ilić. Za zamenika predsednika Parlamenta izabran je funkcioner URS Nenad Neša Stanković, za sekretara Ivan Nikolić (SPS), a za njegovog zamenika Jelena Žarić iz SNS. Mile Ilić Mile Ilić

Novi gradonačelnik Niša Zoran Perišić bio je izuzetno, kako kaže, počastvovan i uzbuđen i dao je reč da će učiniti "sve da u narednim godinama građanima Niša bude bolje".

- Želim da sve što je dobro rađeno da se nastavi. Meni je najpre potreban jasan uvid šta me čeka. Napravićemo brz i kvalitetan presek i videćemo šta je naurgentnije. Sutra će biti konstitutivna sednica Gradskog veća i mi sa radom krećemo odmah – rekao je novi gradonačelnik.

Mile Ilić je naglasio da nova gradska vlast ima tri prioriteta.

- Dalji razvoj privrede, otvaranje novih fabrika i novih radnih mesta. Potom dalji razvoj grada, posebno razvoj perifernih delova grada i seoskog područja i aktivno sprovođenje mera socijalne politike i poboljšanje mera socijalne zaštite. Zamolio sam i opoziciju i vladajuće stranke da se u Skupštini stvara demokratska atmosfera, da se neguje kultura dijaloga i politička tolerancija – rekao je novi-stari predsednik gradske Skupštine.

Iznoseći svoj ekspoze Zoran Perišić je napomenuo da za sada neće predložiti svog zamenika, koji po koalicionom sporazumu takođe pripada SNS, ali su zato izabrani članovi Gradskog veća.

U gradskoj Vladi sedeće predstavnici SNS Miloš Banđur, Srđan Aleksić i Predrag Savić. Ispred URS u Veću će biti Milan Pešić, Mihajlo Zdravković i Nenad Gašević.

Svoje fotelje zadržaće dosadašnji Većnici iz SPS Srđan Vasković i Žarko Ranković, dok će iz PUPS u Veću biti Branislav Ranđelović.

Odlazeći gradonačelnik Miloš Simonović poželeo je uspeh u radu novoformiranoj vlasti i istakao da će u Demokratskoj stranci imati konstruktivnu opoziciju.

- Merilo novoj vlasti biće samo rezultati. Bićemo konstruktivna opozicija, davaćemo predloge, ali ćemo i kritikovati kada rezultati izostanu – rekao je Miloš Simonović, predsednik Gradskog odbora DS.

I bivši i budući gradonačelnik potvrdili su da bi zvanična primopredaja vlasti trebalo da se obavi sutra, za kada je planirana i prva konstitutivna sednica novog Gradskog veća.

U Skupštini Grada SNS ima 18 odbornika, a SPS i URS po 10, što ovoj koaliciji daje skoro dvotrećinsku većinu u Parlamentu koji broji 61 odbornika.

Kako je najavljeno, njima će se pridružiti i 4 odbornika DSS, pa će u opoziciji ostati DS sa 15 i LDP sa 4 odbornika.


Ko je ko?

Biografije Zorana PerišićaMileta Ilića i Žarka Rankovića možete pogledati u našoj rubrici "Ko je ko?", koja će u toku dana biti dopunjena novim imenima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milojko Pantic

    21:33 // 13. 7. 2012.

    Nesa Guska... slika govori vise od hiljadu reci!!!

  • Lukas Laban

    21:16 // 13. 7. 2012.

    Ljudski je coveku pozeleti sve najbolje !!!

  • elena lena

    10:56 // 13. 7. 2012.

    nis je na zalost,izgubio dobrog doktora a sto se tice gradonacelnika,ko sve nije bio pa sta smo dobili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: