Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 7. 8. 2015.

| Ekonomija

Ističe rok za prodaju Niške televizije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Niška televizija
TV lica Niške televizije

Danas u 15 sati istekao je rok da zainteresovane firme ili pojedinci prijave svoje učešće u prodaji jedinog niškog državnog medija. Otvaranje pristiglih ponuda planirano za ponedeljak u 11 h.

Rok za otkup prodajne dokumentacije je istekao u petak, ali se i dalje ne zna ko je izrazio tu vrstu interesovanja.

Tu informaciju ćete moći da dobijete tek nakon otvaranja ponuda, u ponedeljak 10. avgusta - kažu u Agenciji za privatizaciju.

Prema nepotvrđenim informacijama, najmanje 3 firme su otkupile tendersku dokumentaciju, među kojima je konzorcijum dve niške firme.

Navodno su u pitanju vlasnik jedne niške televizije i jedan biznismen blizak Srpskoj naprednoj stranci koji je već bio formalni osnivač druge niške televizije - tvrdi izvor Južnih vesti.

Procenjena vrednost Niške televizije je 75.000 evra.


"Bugari" izbačeni iz trke

Trace Potencijalni kupacIako zvaničnih informacija i dalje nema, bugarska firma "Trace", koja je do sada važila za jednog od glavnih favorita za kupovinu Niške TV je navodno odustala od učešća.

Ideji da se ovoj firmi proda NTV su se otvoreno suprotstavljale gradske vlasti, a ceo proces je bio i predmet interesovanja Bezbednosno informativne agencije (BIA).

Prodaja NTV stranom kupcu bi potencijalno mogla da ugrozi nacionalne interese - tvrdi izvor Južnih vesti.

Inače, preduzeće "Trace" je pre nekoliko godina otkupilo niško Preduzeće za puteve. Od tada ovo preduzeće ponovo radi i ostvaruje profit.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila Djoric

    13:22 // 8. 8. 2015.

    Ok.znaci neko je u Nisu zastitio ili bar pokusao da zastiti nacionalni interes.To sto neko u beogradu ili u nekim drugim privatizacijama to nije uradio, neka snosi odgovornost.sa druge strane slazem se i da vlasnici privatnih medija u nisu uglavnom lose rade svoj posao, ali dajte da se redom resavaju problemi.podrska ekipi ntv i bravo za nis

  • tranazicija svesti

    10:59 // 8. 8. 2015.

    "Prodaja NTV stranom kupcu bi potencijalno mogla da ugrozi nacionalne interese"...Neko ko izjavi ovako nesto trenutno vodi Grad od 300.000 stanovnika?!?...Apsolutno bolje i ne zasluzujemo!!!

  • shaft

    18:27 // 7. 8. 2015.

    Dzaba zakasnela kuknjava na forumima!Na tastaturi se borbe ne dobijaju,pas laje vetar nosi!A i zaposljeni apaticni,letargicni,cekaju da im drugi zavrsi posao.Sindikat nem,gledaju da se negde uhlebe.Vazno da je Cosa stekao penziju kod njih,ne mesajuci se u svoj posao.Akademska javnost uplasenai udvoricki nastrojena prema vlasti,tajkunima i mocnicima...Ovo je ishod!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: