Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 17. 10. 2013.

| Kultura

Počinju "Borini pozorišni dani"

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Organizacioni-odbor-Festivala-Borini-pozorisni-dani-2013.JPG
Organizacioni odbor Festivala

Festival „Borini pozorišni dani“ biće održan od  21. do 25. oktobra pod sloganom „Izgubljeni u vremenu“ u Domu vojske u Vranju.

Ovaj alternativni scenski prostor bio je uslov za predstave takozvanog malog formata, a Organizacioni odbor Festivala, na čijem čelu je gradonačelnik Vranja Zoran Antić, obećava kvalitet izvedbi i bogat prateći program, a Antić je još izrazio nadu da će sledeće godine Festival biti izveden u novoj, rekonstruisanoj zgradi pozorišta.

Iako tradicija nije prekinuta, te se jedna od najvećih pozorišnih manifestacija na jugu Srbije odvija 33. godinu za redom bez prekida, ipak je ovo prva godina u kojoj vranjski Teatar neće imati premijeru.

- Zaista je bilo neumesno i nerentabilno ulagati novac u predstavu koja nema gde da se igra, u trenutku kada se vodi akcija prikupljanja sredstava za izgradnju zgrade pozorišta. Sa druge strane, predstava „Sigurna smrt jednog pritvorenika“ se po prvi put igra na jednom festivalu, iako je vranjska publika imala priliku da je gleda – kaže direktorka Radmila Đorđević.

Ovogodišnju pozorišnu manifestaciju karakteriše i bogat prateći program u vidu izložbi „Velikani srpskog glumišta na poštanskim markama“, promocija knjige „Njegoš i pozorište“ i razgovor sa glumicom Minom Lazarević i scensko čitanje teksta „Opštinsko dete“ Branislava Nušića.

Generelalni pokrovitelj i finansijer je Ministarstvo kulture koje je izdvojilo 1,5 miliona dinara za realizaciju Festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: