Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 10. 11. 2015.

| Politika

Inicijativa za stadion u Nišu nije na dnevnom redu Skupštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stadion
Odluka o nacionalnom stadionu u Nišu pred odbornicima; foto: Vanja Keser/arhiva

Iako je inicjativa Nove Srbije podneta na vreme, niška Skupština za predstojeću sednicu nije uvrstila u dnevni red predlog da u Nišu bude izgrađen nacionalni stadion. Funkconer NS Dejan Rajčić kaže da će ova ideja biti u formi predloga za proširenje dnevnog reda i da je odluka na odbornicima.

Odluka da se inicijativa za izgradnju stadiona ne uvrsti u dnevni red, kako kaže Rajčić, iznenadila je sve u Novoj Srbiji, ali se od toga nije odustalo.

Mi smo podneli da to onda ide u formi dopune, ali smo prvo odbijeni. Ipak, zvao me je predsednik Skupštine Mile Ilić i rekao da će ipak biti to predloženo kao dopuna - kaže Rajčić.

On dodaje da je sada sve na odbornicima koji na samom početku sednice u četvrtak treba da odluče da li žele da tokom zasedanja diskutuju o ideji za izgradnju stadiona.

Molim sve odbornike da prevaziđu sve strahove iz stranačkih centrala, da se ponašaju kao lokal-patriote i izglasaju naš predlog - poručuje Rajčić.

Konačna ideja je da odbornici usvoje i zaključak kojim predlažu izgradnju nacionalnog stadiona u Nišu.

Podsetimo, sa ovom inicijativom Nova Srbija je izašla polovinom oktobra, a pored zaključka koji bi bio upućen Vladi Srbije, ideja je da o izgradnji stadiona diskutuju građani, NVO, stručna javnost i univerzitetski profesori.


Rajčić: Idem lično kod premijera

Ideju da će Srbija dobiti nacionalni stadion izneo je premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon pobede srpskih fudbalera nad reprezentacijom Albanije.

rajcic Dejan Rajčić bi išao lično kod premijera; foto: JV arhivaFunkcioner Nove Srbije iz Niša Dejan Rajčić kaže da će lično, ukoliko niška Skupština usvoji zaključak o izgradnji stadiona u Nišu, taj papir odneti premijeru.

Ja bih otišao kod premijera i lično bih insisitirao da se projekat izgradnje nacionalnog stadiona realizuje u Nišu - kaže Rajčić.

On podseća da je Niš na idealnoj lokaciji, da ima sve potrebne uslove, da Lozni kalem na kojem bi se gradio stadion ima sve potrebne dozvole, kao i da bi izgradnja stadiona bila generator i pokretač razvoja Niša i okoline.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    21:33 // 10. 11. 2015.

    Jedan poznati medij je objavio da su se Tole Karadzic i Sinisa Mali dogovarali o tome gde ce se graditi nacionalni stadion sto znaci da ce 100% biti u Beogradu. Nemojte se zavaravati da ce bilo koji grad osim Beograda dobiti takvu kapitalnu investiciju. Znmo gde sav nas novac ide godinama unazad i to se nece promeniti dok narod ne uzme stvar u svoje ruke.

  • sarkazam

    15:46 // 10. 11. 2015.

    Stvarno mi nije jasno kakvi smo ljudi. Vojvodina se drži kao jedna, Beograd takođe. Nama bre ne treba niko, sami sebe uništavamo. Jesam za stadion i tačka!

  • gocko

    14:19 // 10. 11. 2015.

    Juče slučajno prebacim na RTS (iako ne gledam) i vidim da počinju da kite BG za Novu godinu a u Nišu još sijalice koje su pregorele pre 4-5 meseci ne mogu da zamene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: