Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 16. 12. 2013.

| Politika

LDP u koaliciji sa socijalistima

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
SPS-LDP-01.jpg
Koalicija sa LDP-om usledila je nakon izbacivanja URS-a iz lokalne vlasti

LDP u Vranju postala je deo koalicije oko SPS i time i deo vladajuće koalicije koju zajedno sa naprednjacima čine partije okupljene oko SPS-a (PUPS, SDP i JS).

Potpisivanje koalicionog sporazuma bilo je zatvoreno za medije, a nakon toga izdato je i saopštenje.

- Snaga ove koalicije upravo je u njenoj različitosti ideja i principa koju će svojim odgovornim radom i zalaganjem zastupati izabrani predstavnici ispred svojih stranaka, jedino i u ime ostvarenja opštih interesa građana naše lokalne zajednice – stoji u saopštenju.

LDP u Skupštini Grada Vranja ima 2 odbornika, a kako saznaju Južne vesti, prema dogovoru, njima će pripasti mesto u Gradskom veću i to najverovatnije u resoru za ekologiju koji je vodila Nela Cvetković (URS).

- Podnet je danas zahtev za smenu Nele Cvetković i o tome će na sutrašnjem zasedanju odlučivati odbornici Skupštine. Inače, ova koalicija je prirodan sled događaja nakon što URS više nije deo vlasti - kaže Zoran Antić, gradonačelnik  Vranja i predsednik gradskog odbora SPS-a

Na naše pitanje da li će još biti izmena u lokalnom parlamentu, gde sada koalicija oko socijalista broji 26 odbornika, Antić ne siključuje takvu mogućnost.

- Moguće su promene, ali je vlast sada, sa još 14 odbornika SNS-a, sasvim stabilna - navodi Antić.

Zanimljivo je da se stav naprednjaka, čiji je Odbor krajem novembra raspušten, a poverenik još uvek nije imenovan, nije čuo ni sada, ni nakon izbacivanja URS-a iz vlasti.

Zanimljiv je detalj da je LDP u predizbornoj kampanji nastupao zajednički sa DS-om, ali kako kaže Igor Zlatković, prvi čovek LDP-a, oni nisu imali formalni vid koalicije već su u parlamentu delovali kao dve zasebne stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    19:15 // 16. 12. 2013.

    Ldp i sps ? Koja je to bagra od ljudi kad moze da se udruzi sa necastivima tj sps

  • Pedja

    18:45 // 16. 12. 2013.

    Zlatkovic je vise od dve godine v.f. menadzera, i ne moze i ne sme da organizuje skupstinu jer ne moze vise od 4 coveka da skupi na jedno mesto. Pitajte ga dal ima neku odluku stranke o ovoj koaliciji

  • Drug Crni

    17:33 // 16. 12. 2013.

    Ocekivano. Kako su se stvari odvijale u LDP-u pocece da prave i koaliciju sa SNS-om. Iako je CEDA X puta izjavljivao da sa onima koji su oskrnavili lik i delo Djindjica nikad nece biti saradnje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: