Komentar

Komentar RSS link
sasa_zivic

Nikoga na Đinđićevom putu

Koliko se sećam, merilo demokratije Abrahama Linkolna bilo je da ne želi biti rob, ali ni gospodar. Demokratija, onakvu kakvu je danas isporučuje Aleksandar Vučić, daleko je od rečenog ideala.

Komentari (8) detaljnije »
Milos-Boskovic

Hvala vam što nam odmažete

Početkom oktobra krenulo je redovno, jesenje zasedanje Skupstine Republike Srbije. Još poslanici nisu ni zagrejali svoje stolice a jedna tema naglo je podigla temperaturu u sali. Naime, Vlada je predložila narodnim predstavnicima na usvajanje “Izmenu Zakona o lokalnoj samoupravi”. 

Komentari (10) detaljnije »
sasa_zivic

Kasarna Potemkin

Kada je Grigorije Aleksandrovič Potemkin krajem XVIII veka osvojio inače puste oblasti oko Krima, naredio je da se u stepama naprave lažne kulise sela, doveo lažne seljane i stada da bi carica Katarina Druga, koja je tuda trebalo da prođe, pomislila kako pod vođstvom Potemkina taj deo zaostale Rusije neverovatno napreduje.

Komentari (33) detaljnije »
nikola_jpg.jpg

Drugi silazak Potemkinov

I najbolji dramaturzi bi pozavideli na sedmodnevnoj višečinki koju će, gle čuda, južnjaci imati prilike premijerno da gledaju. I da učestvuju. Nažalost. Ili možda ne. Kako ko voli.

Komentari (1) detaljnije »
 • Pecarski Branislav

  Dok polako pada...

  Dok polako pada jesenje lišće na kišom raskvašeno dvorište moje škole (bljak), a moji nesrećni đaci pokušavaju da nešto prepišu na mrskom im testu, na ivici da padnem u tešku tugu shvatih koji je dan i da za par dana u naš velegrad dolaze ONI. I srce mi zaigra od radosti. Ipak ima nade!

  Komentari (5) detaljnije »
 • Mojasevic-Aleksandar

  Negativnost i američki izbori

  A naš čovek? Onaj koji je dobro prognozirao pobednika na kladionici biće zadovoljan, a svi oni koji su očekivali promenu odnosa američke spoljne politike prema nama, pre svega, u pogledu Kosova i Metohije, ili drugih nama važnih stvari, biće manje ili više razočarani. Nema tu nekih velikih promena! Ups, možda sam i ja sklon negativnosti!

  Komentari (1) detaljnije »
 • Ljuba-Kostic

  Pitanja za premijera

  U slučaju da zbog svojih brojnih obaveza, prevelikog broja ljudi koji žele isto što i ja, da olakšaju dušu, stisnu herojsku desnicu, pogledaju to skoro natčovečansko lice vođe iz bliza, ne uspem da lično vidim premijera, neka bar ostanu ovi redovi na ovom drskom portalu - pa ako me se sete za Dan bezbednosti – sete.

  Komentari (7) detaljnije »
 • Mojasevic-Aleksandar

  U odbranu Slavice

  Da li bi se muškarci u Srbiji uvredili ako bi im neki ministar (recimo, Vulin) rekao da se angažuju na pravljenju dece, jer su prethodnih godina zatajili i uzrokovali pad nataliteta? Mislim da svi znamo odgovor. A žene, uvrediše se i to borkinje za ljudska prava.

  Komentari (2) detaljnije »
 • Žikica Simić

  Jezičko pomodarstvo

  Pored domaćih tu je pomodarska pomama i za suvišnim jezičkim tuđicama kao što je, primerice, izraz nemačkog porekla „dali ste mi šlagvort“ u značenju  „dali ste mi dobar povod“, „napravili ste mi dobar uvod“ i tome slično.

  Komentari (6) detaljnije »
 • Mojasevic-Aleksandar

  Bolje mršav dogovor, nego debela parnica

  Iako je državno suđenje civilizovan i nekada opravdan put za zadovoljenje svojih prava i potreba, trebalo bi da budemo svesni da postoje i drugi, efikasniji, putevi. 

  detaljnije »

Naši autori