Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

"Dala baba banku..." ili "Daj, baba, glavu"?

Ma, pusti lopove, od restitucije nema ništa, a posebno ne u Nišu. Ovde su po gradskim upravama na čelu samo hoštapleri i barabe. Ova Država i živi od glupih penzionera.

detaljnije
Ivan Minić

Država vs narod: Obračun kod kombija

Najveći problem ovog našeg veselog naroda prethodnih sedam dana, sudeći po Fejsbuku, bio je novi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kojim se, počev od februara 2017. godine, ukida mogućnost kombi vožnje od vrata do vrata kao forme organizovanog javnog prevoza.

detaljnije
sasa_zivic

Kako su ubili Beograd u meni?

Ulazim u zgradu blatnjavih i mokrih nogu - teško je ovih kišnih dana na niškom asfaltu. Na njemu sam rođen, njime hodam, želim da kada dođe trenutak i moj prah bude razasut po njemu...

detaljnije
Mojasevic-Aleksandar

Da li je Srbija ekonomski napredovala na putu ka EU?

Više od decenije, krajem svake godine, Evropska komisija (EK) objavljuje (godišnji) izveštaj o napretku Srbije. Pre samog objavljivanja, kao da se (politički) duhovi u vlasti i opoziciji uznemire. Šta će reći EK ove godine – svi se pitaju?

detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Protesti u našoj zemlji zbog njihove države

  Pre ravno dvadeset godina, u niškim protestima koji su obilovali energijom da konačno promene tu odurnu, ali istinitu činjenicu ''lepa zemlja ali ružna država'', bio sam samo još jedan iz mase, student prve godine prava, deo one nabujale reke koja je verovala, jer je imala razloga da veruje, da ova divna zemlja konačno zaista može postati i normalna država.

  detaljnije
 • Petko-Nisavac

  Špardžije

  Fala ti Gospode što ni dade prisednika špardžiju. Dosta je bre bilo. Ovija što su pre njeg bili po opštinu, ametom ga beoše preterali s's arčenje na pare. Od Niš, Grčku napraiše. U Krive livade naftu da točimo a u Čair zlato da kopamo pa se neće kurtališemo od tija dugovi.

  detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Priprema se Donaldova sila

  Gde se izgubila tradicionalna srpska gostoprimljivost u najvišem predstavničkom domu brdovite zemlje na Balkanu? Gle čuda – umesto reči dobrodošlice, iskrene, ili makar kurtoazne (što ne bi ličilo na nas) ljubaznosti, predstavnici našeg konzervativnog sloja društva, dočekaše uvaženog gosta, šefa delegacije EU u Srbiji, drvljem i kamenjem.

  detaljnije
 • sasa_zivic

  O Todoru Milovanoviću

  Da li moji najbolji studenti zaista imaju perspektivu samo u Severnoj Rajni-Vestfaliji ili u Merkatoru, gde su neki od njih radili duže od 9 godina kao promoteri deterdženata? Kakva je ovo društvena ambliopija, da li je moguće da niko ne želi da snažno, poput Zole uzvikne: "J’accuse".

  detaljnije
 • Milos-Boskovic

  Skupštinska dijagnoza - "Hronični atlagićizam"

  Babića u Skupštini više nema, ali se pojavljuju novi likovi koji zahvaljujući svojim nastupima ozbiljno pretenduju da postanu nova meta za podsmeh i zabavu širokih narodnih masa. Recimo, poslanik Marko Atlagić.

  detaljnije
 • Milan-Petrovic

  Koliko vam je do deteta zaista stalo?

  Nišlije su se danas još jednom okupile. Jedan red i u njemu, rame uz rame, pravnici, nastavnici, pekari, moleri, advokati. Ovog puta red nije bio organizovan ni zbog nestašice hleba ni zbog pristigle penzije. Red je pred obdaništem. Svi smo u redu, mirno čekali obuku.

  detaljnije

Naši autori