Komentar

Komentar RSS link
Ljuba-Kostic

Podnošljiva teškoća nepostojanja

Kao i sve autoimune bolesti, i ova društvena se mora lečiti suptilnim postavljanjem u normalu ključnih životnih procesa.

Komentari (7) foto detaljnije »
Dragan Vukadinovic

Otvoreno pismo kolegama

Vaša društvena funkcija nije samo da sprovodite naloge koje neko drugi u Beogradu izda, te i po ovom konkrentnom pitanju građani Niša očekuju i vaše lično angažovanje i sprečavanje najavljene privatizacije Instituta Niška Banja. Svaki dobar patriota mora da bude i dobar lokalpatriota.

Komentari (7) detaljnije »
Srbobran-Brankovic

Muzej žrtava tranzicije

Kad na glavni trg u Nišu izronite iz podzemnog prolaza, gotovo nosom udarate u zamandaljena vrata i u natpis: „Hotel ne radi“. Za starije Nišlije ova ceduljica je so na ranu, prašina u očima.

Komentari (2) foto detaljnije »
Aca-Stankov

Zagazdeli 2

Poslednja sednica niškog parlamenta održana je, najblaže rečeno, u vrlo čudnim okolnostima. U najkraćem - nije bilo TV prenosa, opozicija napustila salu, a vladajuća većina pedesetak tačaka usvojila za oko 2 sata bez da diskutuje o ičemu.

detaljnije »
 • Cenzolovka

  Ne odgovaram na pitanja radnika "Informera". Samo novinara

  Posle prvih najava feljtona o finansiranju KRIK-a, BIRN-a i CINS-a, u kojima su proglašeni organizacijama sa „zločinačkim namerama”, stranim plaćenicima koji žele da izazovu haos i sruše vladu, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije odbio da odgovori na pitanja radnice „Informera“.

  Komentari (1) foto detaljnije »
 • Vladislav-Petkovic-DIS

  Invazija Pklatova

  Pklatovi imaju oči i uši i noge i ruke i ledeni dah. Samo im je dodir potpuno mek, a korak previše lak. Zauzeli su cijeli naš grad i počeli sebi ljude zvat'. Nisi više znao 'ko je čovjek, a 'ko je Pklat.

  detaljnije »
 • Aca-Stankov

  Zagazdeli

  Ako prelistate sve rečnike i leksikone srpskog jezika teško da ćete igde naći reč “zagazdelI”. Nećete imati sreće ni sa oblikom “zagazdili”. Karakteristična je, čini mi se, za ovaj naš niški govor, a danas je više nego aktuelna, posebno iz ugla takozvanog malog čoveka.

  Komentari (2) detaljnije »
 • koe-ima-po-grad

  Moleraj

  Pripadnici molersko-fasaderske radnje, sprovodeći svoje redovne aktivnosti na suzbijanje narkomanije, pronašli su u Grdelicu zid, pe'set puta šes' metra naslikan sa škrabotine (ulični naziv: mural) pored kog se zbiraju svakakvi. Zid je, veruju oni koji veze s mozak nemaju, leglo z drogu i narkomani.

  Komentari (1) detaljnije »
 • Vladislav-Petkovic-DIS

  Kad bi ajkule bile ljudi

  Kad bi ajkule bile ljudi, one bi, naravno, između sebe vodile ratove da bi osvajle tuđe sanduke i tuđe ribice. Ratove bi vodile njihove sopstvene ribice. Ajkule bi učile svoje ribe kako je između njih i riba drugih ajkula ogromna razlika.

  detaljnije »
 • Dragan Marinković Molder

  Oprosti im Bože, jer znaju šta rade

  Ja noćima jecam u samoći, pateći jer nisam tako pametan i oštrouman kao ti. Jer i ja pokušavam da vidim to što ti vidiš kad se osvrnem, ali mi nikako ne polazi za rukom. Ovo kolektivno ludilo samo liči na 1968. godinu, kada se omladina masovno učlanjavala u Komunistički savez, ne svojom voljom, već zbog zapošljavanja.

  Komentari (5) detaljnije »

Naši autori