Komentar

Komentar RSS link
Marija Filipović

Usred Srbije - zemlja Dembelija

Ipak, kada u Srbiji živite više od 3-4 decenije, valjda se više treba začuditi sebi što vas i dalje čudi neki nedostatak logike...

Komentari (12) detaljnije »
Nebojsa_Ozimic_kolumne_jpg.jpg

Detoksikovanje duše

Mislim, kada potpuno budemo oslobodili organizam bilo kakvih otrovnih materija, hoćemo li živeti u svetu koji želimo? Hoćemo li onda biti bolji? Ili će nam samo biti bolje, bez obzira na činjenicu da ćemo hodati ovim svetom kao zle barbike? 

detaljnije »
pescanik

Konkurs za alhemičare

Nažalost, najbolji kandidati na koje u stvari misli naš premijer, a to su Nikolas Flamel, Paracelsus i Tiho Brahe, opravdano su sprečeni da se jave na ovaj konkurs. Naime, umrli su pre nekoliko vekova, a njihova nauka, alhemija, u međuvremenu nije uspela da se dokopa kamena mudrosti koji bi metal pretvarao u zlato, srebro ili makar u čelične limove.

detaljnije »
Dragan-Dobrasinovic

Idiotizovanje Srbije

Naš strah, ćutanje i pristajanje na svaki oblik neslobode, njihovi su jedini saveznici. Oni su uslov njihovog opstanka i zalog naše propasti.

Komentari (4) detaljnije »
 • pescanik

  Pompezna propast

  Do pre samo 5-6 dana od te tri velike teme. Jedna je genocid, odnosno presuda Međunarodnog suda pravde, druga je afera "Rudnica" i naravno to je Zaštitnik građana, odnosno praktično cela Vlada je Zaštitnika građana da je izdajnik i da narušava bezbednost i premijera i same države i onda, posle nekoliko dana ništa se više ne dešava.

  detaljnije »
 • Nebojsa_Ozimic_kolumne_jpg.jpg

  Osvajanje slobode

  Na današnji dan, 12. februara 1942. grupa zatočenika logora na Crvenom krstu je rešila da potraži Slobodu u naizgled nemogućem bekstvu – preko žica. Neki od njih su uspeli, neki nisu; oni koji su preživeli, ispričali su kako je bilo.

  Komentari (2) detaljnije »
 • Petko-Nisavac

  Sveti Trifun

  Lele, 'edva dočeka taj  d'n. Uvatili me niki kondrci pa ič nemoga da spijem. Ustado pređi zoru, obriči se, umi oči s's svetenu vodu, zapali kandilo, kusnu slatko od smokve i toj od onoj u devet vode vareno, turi džezvu za kafu, pa vikam si ovuj moju domakicu da u drustvo popijemo jedno kafe.

  Komentari (3) detaljnije »
 • pescanik

  Topli zec za ombudsmana

  Da li je zaštitnik građana uznemirio građane, narušio ugled Vojne bezbednosti i cele Vojske, ugrozio i bezbednost premijera? Gosti vanredne emisije "Peščanik" bili su Rodoljub Šabić i Saša Janković.

  Komentari (1) detaljnije »
 • Rodoljub_Sabic_jpg.jpg

  "Građani reporteri" & (komunalna) policija

  Dakle, načelno, fotografisanje policajaca nije nezakonito. Policajci nemaju pravo da zabrane da ih slikaju, narede da se obrišu fotografije ili da oduzmu aparat, osim u posebnim okolnostima predviđenim zakonom.

  Komentari (1) detaljnije »
 • Ljuba-Kostic

  Antičko propadanje Niša

  Ovo jeste samo kraći lični osvrt na stanje antičkih spomenika kulture u Nišu, ali bi trebalo da posluži i kao motiv i opomena svima nama da nešto hitno preduzmemo, kako bi sprečili kako njihovo očigledno propadanje tako i grada u kome živimo. 

  Komentari (15) foto detaljnije »

Naši autori