Komentar

Komentar RSS link
Vladislav-Petkovic-DIS

Makijaveli 21. veka: 10 pravila za balkanskog vladara

Dragi balkanski vladaru, vladanje je kao ples na rubu vulkana. Možeš vladati samo ako tvrdiš da si demokrata koji se zalaže za evropske integracije, ali zadržati vlast dugo vremena možeš samo ako ne budeš delovao u skladu sa svojim tvrdnjama. 

Komentari (2) detaljnije »
Milica Andjelkovic Jovanovic

I ja sam deo Vranja

Do juče sam i sama radila sa mladima i za mlade, a danas zatičem sebe kako sam spremna da dignem ruke od želje da budem jedna od onih koji će reći „dosta“ i stati na kraj bahatosti pojedinaca kojima smo na izborima dali legitimitet da vrše vlast u korist SVIH građana/ki, ali koji se u tome godinama nikako ne snalaze. 

detaljnije »
Ivan Ninić

Niški medijski "prokop"

Komentari (1) detaljnije »
Ljuba-Kostic

Kulturo, eve Ni!

Dosta se ovih dana na Južnim vestima pričalo o stanju u niškoj kulturi i o našoj kulturnoj politici. Nekoliko autorskih tekstova, istraživanja, intervjua. Preostaje da se čuje i reakcija onih koji su za nju preuzeli političku odgovornost, ali i da se vidi konkretna akcija samog naroda koji je nezadovoljan stanjem u našoj nacionalnoj kulturi.

Komentari (4) detaljnije »
 • Aca-Stankov

  Boli nas uvo za kulturu

  Da je kultura, nažalost, “poslednja rupa na svirali” izgleda da su ozbiljno shvatili i gradski oci Niša. Evo prođe već pola jula, a u gradu ništa od kulturnih manifestacija. Da je to tačno potvrđuju i mladi koji večeri u sveopštoj besparici provode na keju, uz limenku piva i gitaru, za one koji su imali novca da je kupe i naučili da sviraju.

  Komentari (8) detaljnije »
 • petko_jpg.jpg

  Pišanje na keju & pišanje po keju

  Većina nas, koja je provela svoj učeničke ili studentske dane na keju, zna koliko kej nije samo mesto za okupljanje. To je više stvar izbora da pijete pivo sa drugarima, svirate gitaru umesto da izađete u „Studio“, „Formulu“ ili ne znam gde već.

  Komentari (4) detaljnije »
 • koe-ima-po-grad

  Će iscrcamo...

  Nakon boravka po cel dan u grad, oće da zaboli glava, uvati skomina u želudac i grčevi u noge. Ali ništa se ne brinite jer ste dehidrirali. Ako vam se ne tresev ruke, obrnite hitnu pomoć i dođite peški do Dom zdravlja, jer oni nemaju s ko'e da dođu po vas. 

  detaljnije »
 • Petko-Nisavac

  Izbori

  Jedva čekam da po Srbiju pa bidnu niki izbori. T'g će se Beligrađani i Prečani setu da od Bubanj potok ponadole živu niki Srbi s's dobru dušu, kratak pamet i k'ko gi s's malko l'ganje i naplakuvanje pa mož' pretupaš da glasaju za teb. 

  Komentari (1) detaljnije »
 • Ilija Stojanović

  Leskovačka vlastomanija

  Zašto Leskovac nikad u savremenoj istoriji višestranačja u Srbiji nije prednjačio u sklonosti promenama? Zašto je promena uvek morala da bude nametnuta iz Beograda? Zašto je Leskovac uvek glasao za vlast, ko god nju činio?

  Komentari (2) detaljnije »
 • Ljuba-Kostic

  Civilizacijski preduslov

  Prvo pregovaračko poglavlje, koje nismo ni otvorili u onom osnovnom, narodnom dijalogu, trebalo bi da se odnosi na jedan civilizacijski preduslov. Uklanjanje đubreta iz ljudskih naseobina i život dostojan čoveka u istim. Tu smo očigledno dobrano zapeli a bavimo se Touch Screen-ovima i LCD-ima.

  detaljnije »

Naši autori