Komentar

Komentar RSS link
Žikica Simić

Još jedna komparativna prednost

Naime, jedan strani investitor gostujući nedavno u Nišu poverio se prvom čoveku ovoga grada da je zadivljen nečim što nigde nije video, a to je koliko na ulicama Niša ima mladih (uprkos njihovom hroničnom i masovnom deficitu). I tako oduševljen bogatom turističkom ponudom odluči da neplanirano ostane u Nišu uživajući u lepotama ovoga grada.

Komentari (5) detaljnije »
Dragan-Dobrasinovic

Sva Srbija složno glasa Vučić Aca i Vebera Maksa

Nakon što je, u leto 1948. godine obznanjeno i razglašeno da "Peti kongres složno glasa druga Tita i Đilasa...", po mnoge glasače i neke neglasače došli su skakavci. A onda su nastupila vunena vremena. 

Komentari (2) detaljnije »
petko_jpg.jpg

Ponavljači opet ponavljaju

Ponavljanje bi trebalo da predstavlja jednu od tehnika da onaj ili oni koji nisu nešto savladali ili uradili kako valja, u ponovljenom pokušaju to i urade. Nažalost, kod nas od ponavljanja vajde nema, bar za one koji nisu ponavljači. 

Komentari (2) detaljnije »
Ljuba-Kostic

Šta dalje?

Dobro, prođe i to izborno čudo. I, šta sad? Da im dajemo li onih sto dana pa da onda kritikujemo ili da počnemo bolje odmah da sagledavamo činjenice i da vidimo šta ćemo i kako ćemo na dalje?

Komentari (2) detaljnije »
 • Petko-Nisavac

  Katastar

  Ako imaš golemog dušmanina, što te je za srce uapaja, što te je u crno zavija, što ti je život zagorčaja, nemoj da ga pcuješ pa u crno zavrzuješ, nemoj mu praiš mađije i ispraćaš ajduci da ga tepaju. Prokuni ga, pred  ikonu i kandilo, da se cel život pisuje u katastar.

  Komentari (1) detaljnije »
 • Aca-Stankov

  Za koga ćete da glasate?

  Ovih dana verovatno i vas, kao i mene, mnogi pitaju za koga da glasamo. Meni dodaju “ajde, ti si novinar, kaži za koga da glasamo”. Ne znam za vas, ali ja nemam konkretan odgovor, jer bi to trebalo da bude lični izbor. 

  Komentari (3) detaljnije »
 • Mojasevic-Aleksandar

  Da li nam je perspektiva svetla ili siva?

   Da li će i buduće generacije mladih krenuti njihovom stopom, zavisi od ozbiljnosti naših političkih elita da sistem menjaju u korenu. Sudeći po ovim političkim pamfletima, koji vređaju inteligenciju običnog birača, ne piše nam se dobro.

  detaljnije »
 • Stefan-Mitrovic

  Zar vam nije bilo dosta?

  Birajte pažljvo ljude. Pogledajte liste kandidata. Pogledajte njihove biografije. Znate li koliko je partija objavilo biografije svojih kandidata. Pogodite... Iza uspešnih političara stoje dela, a ne bilbordi.

  Komentari (8) detaljnije »
 • Žikica Simić

  Ne postoji neopredeljenost

  Dok je starogrčki izraz „idiot“ bio namenjen onim apolitičnim, politički totalno nezainteresovanim građanima, kod nas kod dobrog dela opravdano razočaranih, ogorčenih i nepoverljivih glasača taj termin gotovo da je rezervisan za one što izlaze na izbore i uopšte veruju nekakvim političarima ili kandidatima za političare. 

  Komentari (4) detaljnije »
 • Petko-Nisavac

  Izborna lista

  S'g od k'd ni Bog i Amerikanci dadoše demokratiju, iskoči niki taze adet za glasanje. S'g se ne glasa za čoveka, nego za artišku vikanu lista. Tuj su pisani turli-turli imiki i na kusi i na repati.

  Komentari (2) detaljnije »

Naši autori