Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bela Palanka

 • policija

  Uhapšeni dileri marihuane u Pirotu

  Zbog sumnje da su dilovali marihuanu i amfetamine, policija je u Pirotu uhapsila je četvoricu muškaraca iz Niša i Bele Palanke. U toku 2019. godine u Pirotskom okrugu zaplenjeno je oko 19 kg raznih narkotika.

  detaljnije
 • Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima

  Zimski humanitarni turnir u futsalu u Beloj Palanci

  Ljubitelji futsala u Beloj Palanci kojima nedostaju utakmice lokalnog kluba, moći će makar na kratko da uživaju u mečevima malog fudbala na humanitarnom turniru koji će se od 31. januara održati u hali Banjica . Prijava ekipa vršiće se do četvrtka, 30. januara, u 12 sati, nakon čega će se izvući parovi i odrediti termini odigravanja utakmica.

  detaljnije
 • plivanje

  Po hladnom vremenu za Časni krst se plivalo u bazenima, jezerima i rekama na jugu Srbije

  U gradovima na jugu Srbije, najhrabriji i najsmeliji uzeli su učešće u bogojavljenskoj trci. Plivalo se na bazenima, jezerima, rekama, a nadmetali su se amateri, profesionalci, vojnici, policajci, žene, tinejdžeri, čak je zaplivao i predsednik Opštine Vladičin Han. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji plivanja za Časni krst koja se svake godine organizuje na današnji dan kada Pravoslavna crkva i vernici proslavljaju praznik Bogojavljenje.

  (2) detaljnije
 • Plivanje za časni krst

  Nedelja na jugu u znaku plivanja za Časni krst

  Neki gradovi na jugu Srbije odlučili su se za bazene, neki za jezera - Vlasinsko i Rastovničko, dok će se plivati i na rekama Južnoj Moravi, Nišavi i Vlasini, u nedelju, 19. januara. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji plivanja za Časni krst na Bogojavljenje. U većini gradova na jugu plivaće se u 11 ili 12 sati, jedino u Beloj Palanci počinju u 10:30, u Medveđi u 9:30, a Vlasotinčani u 13:30.

  detaljnije
 • Plivanje za časni krst >Bogojavljenje

  Počele prijave za Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu

  Vlasotinčani će i ove godine moći da se takmiče u plivanju za Časni krst koje se održava u nedelju, 19. januara od 13:30, a zainteresovani se mogu prijaviti u Turističkoj organizaciji.

  (1) detaljnije
 • bela palanka

  Nova korekcija predsednika Opštine Bela Palanka - 350 radnih mesta do 2021. godine

  Prvi čovek Bele Palanke nastavio je sa korigovanjem obećanja o broju zaposlenih koji će dobiti posao u novoj fabrici auto-delova koja bi od juna trebalo da počne proizvodnju. Sada licitira sa brojem od 350 radnika, umesto početnih 500. Pogon u Beloj Palanci otvara austrijska firma TGM Services, gde će se proizvoditi volani za auto-industriju.

  (3) detaljnije
 • česma voda slavina

  Meštani belopalanačkog sela ceo mesec bez vode, nadležni kažu - suša

  Meštani sela Sinjac između Pirota i Bele Palanke više od mesec dana nemaju vodu, a neka domaćinstva imaju problem da se bave stočarstvom koje im je jedini izvor prihoda. Iz Opštine Bela Palanka kažu da je glavni problem suša i zastareli vodovodi, ali da zasad nemaju novca za zamenu kompletne mreže. Kažu da očekuju pomoć od nadležnog ministarstva.

  (2) detaljnije
 • radna knjizica

  Inspekcija rada zatekla 43 radnika "na crno" u Pirotskom okrugu

  Za poslednja 3 meseca 2019. godine, prilikom redovnih i vanrednih inspekcijskih kontrola u Pirotskom okrugu, inspektori rada zatekli su 43 osobe u “radu na crno”. U istom periodu oduzeto je 184 kubika ogrevnog drveta, a podnete su 2 krivične prijave zbog bespravne seče i prodaje.

  detaljnije
 • Bogojavljenje Svrljig foto aleksandar kostic

  Za Časni krst plivaće se u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Svrljigu

  Svi punoletni i kršteni Dimitrovgrađani, Belopalančani i Svrljižani koji žele da se ove godine takmiče u plivanju za Časni krst, mogu da se prijave za učešće do 14. januara u Dimitrovgradu, dok je prijava u Beloj Palanci i Svrljigu moguća do 18. januara. U pograničnom gradu će se plivati na Nišavi, Belopalančani na kompleksu "Vrelo", a Svrljižani na Timoku.

  detaljnije
 • Vasić i Nikolić uručili poklone

  U Pirot i Vranje prve bebe stigle drugog dana 2020, Prokuplje još čeka

  Iako se u novogodišnoj noći nijedna beba nije rodila u pirotskom porodilištu, nije se dugo čekalo da Pirot postane bogatiji za 2 stanovnika. Jutros, tri i po sata posle ponoći rođena je devojčica Jovana, a ubrzo nakon nje još jedna beba. Prva beba u Vranju takođe je rođena 2. januara, a posle prve, stiglo je još 5 njih.

  (2) detaljnije
 • Jedini dečak koji trenira klasični balet u Nišu

  Desetogodišni Belopalančanin jedini dečak koji igra klasični balet u Nišu

  Sport, pametni telefoni i računarske igrice glavna su preokupacija većine dečaka, ali ne i desetogodišnjeg Save Cvetanovića iz Bele Palanke koji je zaljubljen u balet. Nedeljno 2 puta putuje do Niša kako bi vežbao i kaže da mu nije teško, jer radi nešto što voli.

  (7) detaljnije
 • Donacija u opremi od 1500 do 2400 evra

  Dvanaestoro Belopalančana dobilo opremu za pokretanje posla

  Opremu koja će im pomoći o pokretanju sopstvenog biznisa dobilo je dvanaestoro Belopalančana koji će se ubuduće baviti pripremom ogrevnog drveta, reciklažom, poljoprivredom, muzikom i kovačkim zanatom. Od oktobra 2017. godine, od kada nemačka organizacije Help pomaže Belopalančanima, dodeljeno je oko 53.000 evra i do sada je grantovima u opremi podržano 29 Belopalančana.

  detaljnije
 • Mašne izrađuje tek 2 meseca, ali su već najprodavanije

  Belopalančanin čuva srpsku tradiciju etno-motivima na garderobi, šalovima i leptir-mašnama

  Odevni predmeti nastali od materijala koji se tkaju u Centru za stare i umentničke zanate u Beloj Palanci našli su se na pistama najvećeg modnog događaja u Srbiji, a njihov dizajner Slobodan Mitrović krenuo je i u izradu leptir-mašni sa etno motivima, za koje kaže, da su jedinstvene u Srbiji. Sledeći poduhvat mladog Belopalančanina su kravate sa motivima njegovog kraja.

  detaljnije
 • Opština bez zamenika predsednika

  Predsednik Opštine Bela Palanka više od 2 meseca bez zamenika

  Doskorašnji zamenik predsednika Opštine Bela Palanka Miroslav Marinković podneo je ostavku na tu funkciju oktobra zbog prelaska na mesto direktora Javnog komunalnog preduzeća, a iako je predsednik Opštine Goran Miljković bio dužan da njegovu zamenu predloži na istoj ili narednoj sednici lokalnog parlameta, on to do danas nije učinio. U opoziciji smatraju da je glavni razlog što bi imenovanjem jednog od odbornika za zamenika, moralo da se popuni odborničko mesto, a vladajući SNS nema više imena na svojoj listi.

  (2) detaljnije
 • oprema za bebe

  Svrljižani i Belopalančani povećavaju izdvajanje iz budžeta za novorođenčad

  Jednokratna pomoć roditeljima koje se dodeljuje iz budžeta Svrljiga i Bele Palanke od naredne godine biće povećana, najavljuju iz ovih lokalnih samouprava, pa će tako roditelji novorođenih beba u Svrljigu ubuduće dobiti 60.000, a oni u Beloj Palanci 50.000 dinara. Odbornici u Svrljigu doneli su i niz odluka koje bi trebalo da pomognu budućim roditeljima.

  detaljnije
 • bela palanka

  Usvojen budžet Bele Palanke - za vlast razvojni, za opoziciju potrošački

  Odbornici Skupštine Bele Palanke usvojili su budžet za narednu 2020. godinu koji je za oko 70 miliona veći u odnosu na ovogodišnji. Predsednik Opštine Goran Miljković rekao je da će prioritet pri finansiranju i naredne godine imati planirani kapitalni projekti, dok opozicija smatra da budžet nije razvojni, već potrošački. Budžet za narednu godinu iznosi skoro 772 miliona dinara.

  detaljnije
 • Bela Palanka

  Fabrika auto-delova otvara pogon u Palanci, predsednik Opštine licitira brojem radnih mesta

  Iako je pre 7 meseci najavio otvaranje 500 radnih mesta u Beloj Palanci do kraja 2020. godine, predsednik Opštine Goran Miljković sada je korigovao obećanje - 100 radnika će dobiti posao naredne godine, ostalih 400 do kraja 2021. godine. Svi oni, prema najavama predsednika, radiće u fabrici delova za auto-industriju, ali ne otkriva ime fabrike. Opozicija smatra da je već jednom slagao u vezi otvaranja novih radnih mesta.

  (3) detaljnije
 • Oštećena šoferšajbna, nema povređenih

  Policija: Maloletnici kamenovali autobus i 2 vozila kod Bele Palanke

  Policija je identifikovala osobe koje su kamenicama oštetile autobus i još 2 vozila kod Bele Palanke, a protiv 14-godišnjaka je podneta krivična prijava. Kamenovanje vozila odigralo se u četvrtak, 22. novembra kod sela Crvena reka na putu između Pirota i Niša, a kako je policija utvrdila, u kamenovanju je učestvovao i jedan 13-godišnjak.

  (1) detaljnije
 • Oštećena šoferšajbna, nema povređenih

  Kamenovan autobus i 2 vozila kod Bele Palanke, nema povređenih

  Nepoznate osobe kamenovale su najpre privatni automobil, potom kamion, a onda i autobus "Jeremić prevoza" na relaciji Pirot - Niš kod Crvene Reke, kažu iz sedišta ove firme. U incidentu nije bilo povređenih, autobus nije nastavio vožnju, a putnike je preuzelo drugo vozilo. U policiji kažu da je istraga u toku, a iz ove firme kažu da je pričinjena veća materijalna šteta.

  (10) detaljnije
 • tunel, koridor 10, foto jv sm

  Istočni krak Koridora 10 otvoren, a građani i dalje plaćaju radove na njemu

  Iako je za saobraćaj otvoren pre samo 5 dana, istočni krak Koridora 10 i dalje će koštati građane Srbije. Rešenjem Vlade od 9. novembra, 2 dana pred otvaranje auto-puta od Niša do bugarske granice, iz budžetske rezerve Koridorima Srbije se odobravaju, kako je obrazloženo, "nedostajuća sredstva" u iznosu od čak 500 miliona dinara, što je treći put da se za poslednja dva meseca odobrava dodatni novac za već otvoreni istočni krak.

  (3) detaljnije