Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bosilegrad

 • Centar kulture Bosilegrad foto eu progres

  Počela rekonstrukcija Centra za kulturu u Bosilegradu

  Radovi na sanaciji krova i oštećenjima same zgrade Centra za kulturu započeti su u Bosilegradu, a rok za njihov završetak je 85 dana. Pored rekonstrukcije, Centar će dobiti i novu savremenu opremu.

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  detaljnije
 • deca festival foto Aleksandar Kostic

  Počinje 24. Uskršnji festival u Bosilegradu

  Oko 700 dece iz Bosilegrada i drugih gradova Srbije, Makedonije, Bugarske, Moldavije i Ukrajine predstaviće svoju zemlju kroz pesmu i igru na Uskršnjem festivalu koji počinje danas i trajaće do utorka, 18. aprila.

  detaljnije
 • Bosilegrad foto UNDP

  Bosilegrad dobio projekat za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

  Kompletnu tehničku dokumentaciju za izgradnju postrojenja, ali i za adaptaciju stare bolnice za potrebe Centra za socijalni rad Opština je dobila kroz Program UN-a za razvoj u okviru projekta "Razvoj vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize". Opštini uručena i 3 računara.

  detaljnije
 • Sretenjski karavan

  Sretenjski karavan: Zimska vožnja preko planine Dukat

  Oni koji imaju auto sa pogonom na 4 točka i žele da se oprobaju u avanturističkoj vožnji preko planine koja razdvaja Trgovište i Bosilegrad, čiji su putevi uglavnom prohodni samo tokom leta, mogu da se prijave za tradicionalni „Sretenjski karavan“. Ove godine održaće se 11. i 12. marta. 

  detaljnije
 • Sneg ciscenje foto aleksandar kostic

  U Bosilegradu proglašena vanredna situacija

  Nakon skoro jednomesečne borbe sa ledenim talasom, u Bosilegradu je zbog novog snega i problema u planinskim selima proglašena vanredna situacija, potvrdio je za Južne vesti predsednik Opštine Vladimir Zaharijev.

  detaljnije
 • vRANJE SNEG FOTO I.M.

  Vanredna situacija u Hanu, Pčinjski okrug zavejan

  U Vladičinom Hanu proglašena je vanredna situacija, a postojeća mehanizacija ne uspeva da probije puteve do svih planinskih sela. Nanosi u Bosilegradu i do 2 metra, dok u vranjskim planinskim selima vatrogasci dostavljaju hranu i lekove starima i bolesnima.

  detaljnije
 • Nova godina ilustracija kosta

  Bez organizovanih proslava Nove godine u Pčinjskom okrugu

  Dok neke od opština zbog nedostatka novca neće organizovati doček na trgovima, druge su se odlučile za proslavu pravoslavne Nove godine. Vranje će novac uplatiti u Fond za lečenje dece i mladih od teških bolesti.

  detaljnije
 • Sedmočlana izbeglička porodica završila u šumi; foto: Flickr Freedom House

  Izbeglička porodica završila u šumi umesto u prihvatnom centru

  Umesto da bude smeštena u prihvatni centar u Bosilegradu, jedna izbeglička porodica ostavljena je u šumi na samoj granici sa Bugarskom. Oni su sada smešteni u prihvatni centar u Preševu, a međunarodne organizacije koje se bave migrantskom krizom istražuju ovaj slučaj.

  detaljnije
 • kanabis

  Niška policija zaplenila oko 17 kg marihuane

  U kući jednog Nišlije pronađeno je oko 600 g marihuane spremne za prodaju, dok su, kako piše polcija, u njegovoj kući u Bosilegradu otkrivene stabljike ove biljke, ukupne težine 16,5 kg.  

  detaljnije
 • Unuka tukla babu, suprug pretio supruzi i tastu

  Devojka iz Vranja uhapšena je i određen joj je pritvor do 30 dana jer je fizički napala svoju babu, dok je jedan muškarac iz okoline Bosilegrada uhapšen jer je pretio telefonom svojoj supruzi i tastu.

  detaljnije
 • fabrika-textila-u-Bosilegradu;-foto-I.M..jpg

  Bugari otvaraju fabriku u Bosilegradu

  Tekstilna kompanija iz Bugarske investiraće 2 miliona evra u opštinu Bosilegrad gde će u pogonima nekadašnje fabrike “Kobos“, uz subvencije države od 750.000 evra, zaposliti u naredne 3 godine 250 ljudi.

  detaljnije
 • Saobraćajci

  "Presretači" kontrolišu brzinu na putevima

  Saobraćajna policija će, do kraja avgusta, intenzivnije kontrolisati vozače na putevima u Srbiji. Kako su saopštili, kontrolisaće brzinu kretanja vozila, vezivanje sigurnosnih pojaseva, a zaustavljeni vozači biće alkotestirani.  

  detaljnije
 • Uspon

  Zaharijev sa planinarima proslavio uspon na Crnook

  Na trećem međunarodnom usponu na planinu Crnook kod Bosilegrada proteklog vikenda ulestvovalo je oko 350 planinara iz Srbije, Bugarske i Makedonije, a toplu dobordošlicu poželo im je predsednik Opštine Vladimir Zaharijev.  

  detaljnije
 • Crnook-foto-Zeleznicar

  Uspon na Crnook popularan zbog slavlja na planini

  Jedna od najposećenijih planinarskih akcija na jugu Srbije - međunarodni uspon na 1.880 metara visok vrh planine Crnook kod Bosilegrada, gde goste po pravilu uz muziku i ručak dočekuje predsednik ove opštine Vladimir Zaharijev, biće održana u subotu 13. avgusta.

  detaljnije
 • Novo Bratstvo

  Pokrenut list na bugarskom jeziku "Novo Bratstvo"

  Pripadnici nacionalne bugarske manjine, pre svega u pograničnim opštinama, a onda i u celoj zemlji, do kraja nedelje dobiće štampani list na maternjem jeziku "Novo Bratstvo" koji će, prema najavi urednika, izlaziti dva puta mesečno.

  detaljnije
 • krave

  Obezbeđene vakcine protiv “kvrgave kože”

  U Jablaničkom i Pčinjskom okrugu na jugu Srbije počela je podela 50.000 vakcina koje su stigle iz Evropske unije i koje sprečavaju bolest “kvrgave kože”. 

  detaljnije
 • Krave,-stoka-Ilustracija-foto-A.K.-Juzne-vesti.jpg

  Zbog stočne bolesti zabranjena prodaja stoke u Pčinjskom okrugu

  Zbog pojave stočne bolesti “nodularni dermatitis” Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede proglasila je epidemiju u Bujanovcu i Bosilegradu, a ceo Pčinjski okrug proglašen je ugroženim područjem, pa je u tom okrugu zabranjena prodaja, transport i kretanje stoke. 

  detaljnije
 • policija-Bosilegrad-jv.jpg

  Uhapšen piroman iz okoline Bosilegrada

  Zbog sumnje da je u selu Gložje kod Bosilegrada 28. maja podmetnuo požar na pomoćnom objektu koji je delimično izgoreo, uhapšen je muškarac iz okoline Bosilegrada.

  detaljnije
 • 490x370-490x370-490x370-490x370-Predsednik-opstine-Bosilegrad.jpg
  Izbori 2016

  Zaharijev peti put na čelu Opštine Bosilegrad

  Na konstitutivnoj sednici lokalne Skupštine Vladimir Zaharijev izabran je za novog - starog predsednika Opštine Bosilegrad na čijem se čelu neprekidno nalazi od novembra 2001. godine. Slavčo Vladimirov novi je predsednik Skupštine opštine.

  detaljnije