Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bujanovac

 • policija

  U džipu krio više od 7 kilograma marihuane

  Policija je na području Bujanovca pretresom džipa kojim je upravljao muškarac iz sela Veliki Trnovac, u dnu prtljažnika i iznad zadnjih točkova, pronašla nešto više od 7 kilograma marihuane.

  detaljnije
 • JONUZ MUSLIJU PREDSEDKIK SKUPŠTINE OPŠTINE BUJANOVAC foto i.m.

  Preminuo Jonuz Musliju

  Nakon teške bolesti, danas je na klinici u Turskoj preminuo predsednik Skupštine opštine Bujanovac i prvi čovek Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju.

  detaljnije
 • Izbeglice foto Udruženje BEZ GRANICA

  Umetnici i sportisti među izbeglicama u Srbiji čekaju svoju novu šansu

  Da izbeglice koje su poslednjih godina prošle kroz našu zemlju, a neki se još nalaze u centrima na jugu Srbije, nisu samo broj, već ljudi koji iza sebe imaju živote, profesije i karijere, potvrđuje priča jedne volonterke koja je bila u prilici da neke od njih bolje upozna i čuje njihove priče. Među njima su vrhunski sportisti, nastavnici i umetnici i svi oni čekaju svoju novu šansu.

  detaljnije
 • paketici foto aleksandar kostic

  Deca migranata dobila novogodišnje paketiće

  Oko 400 paketića, zahvaljujući donatorima i Udruženju "Bez granica", podeljeno je deci migranata koja su smeštena u centrima u Preševu, Bujanovcu i Vranju. Pored njih, novogodišnje paketiće ovog Udruženja dobili su i njihovi vršnjaci u školi u Preševu.

  (5) detaljnije
 • policija foto aleksandar kostic (2)

  Policajac nezakonito izdavao pasoše osobama sa Kosova i Metohije

  Zbog sumnje da je unosio netačne podatke o boravištu u Bujanovcu osobama sa Kosova i Metohije kako bi im izdao pasoše i druga dokumenta, Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo je krivičnu prijavu protiv policajca iz Bujanovca zbog zloupotrebe službenog položaja.

  (3) detaljnije
 • Sem Fabrici šef delegacije eu u srbiji foto Evropski progres

  Fabrici: Evropska unija posvećena razvoju juga Srbije

  Ekonomski razvoj Vranja, dosadašnji projekti i planovi dalje saradnje bile su teme razgovora ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem. Fabrici je u Vranju i Bujanovcu obišao infrastrukturne, ekonomske i zdravstvene projekte koje finansira Evropska unija i naglasio da će ta saradnja u budućem periodu biti ojačana.

  detaljnije
 • pare

  Bračni par švercovao preko 3,5 miliona norveških kruna

  Nameru supružnika da na preko Graničnog prelaza Preševo prošvercuju norveške krune u najlon kesi i putnoj torbi u vrednosti od preko 350.000 evra, kako kažu u Upravi carina, osujetili su carinici.

  (2) detaljnije
 • bujanovac

  Preševo, Bujanovac i Medveđa bez subvencija za male preduzetnike

  Iako para za subvencije malim i srednjim privrednicima i preduzetnicima ima, kako kaže Koordinaciono telo u Vladi Srbiji, konkurs za subvencije neće biti raspisan u Bujanovcu, Medveđi i Preševu, jer nije usvojen na sednici Vlade.

  detaljnije
 • sertifikati

  Albanski studenti uče srpski jezik

  Studentima albanske nacionalnosti koji pohađaju Ekonomski fakultet u Bujanovcu i koji su uspešno savladali srpski jezik, uručena su uverenja o poznavanju jezika, koja im je dodelio „Narodni univerzitet“ iz Vranja.

  (1) detaljnije
 • Proglašena epidemija malih boginja u Bujanovcu

  Vranjski Zavod za javno zdravlje proglasio je epidemiju malih boginja u bujanovačkoj opštini, nakon što su male boginje potvrđene kod dvoje studenata koji studiraju u Prištini. Naložena je kontrola kartona vakcinacije i hitna vakcinacija onih koji nisu vakcinisani i potpuno vakcinisani.

  (5) detaljnije
 • strujomer ilustracija foto aleksandar kostic

  Radnik EPS-a iz Bujanovca uhapšen jer je omogućavao krađu struje

  Zbog sumnje da je većem broju korisnika iz Bujanovca omogućio netačno merenje utrošene struje, čime je oštetio EPS za oko 1,6 miliona dinara, ali i odavao podatke o tome kada su kontrolori na terenu, policija je uhapsila radnika ovog preduzeća iz Bujanovca. Protiv osoba kojima je osumnjičeni omogućio netačno merenje podnete krivične prijave zbog krađe.

  detaljnije
 • Policija FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Muškarac ranjen u pucnjavi kod Bujanovca

  U noći između ponedeljka i utorka u Krševici kod Bujanovca teško je ranjen 62-godišnji muškarac i on je, zbog ozbiljnosti povreda prebačen u niški Klinički centar, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskoj policiji. Iz tužilaštva kažu da je napadač na glavi imao fantomku i da se najverovatnije radi o pljački.

  detaljnije
 • rezani duvan

  Uhapšen švercer duvana

  Bujanovačka policija, uhapsila je 54-godišnjeg muškarca iz okoline Bujanovca, zbog sumnje da je prodavao i trgovao rezanim duvanom.

  detaljnije
 • skolske klupe foto aleksandar kostic

  Prvacima u Vranju i Svrljigu po 5.000 dinara

  Gradsko veće Vranja donelo je odluku o dodeli jednokratne pomoći roditeljima učenika 1. razreda osnovnih škola sa teritorije grada od po 5.000 dinara. Isti iznos dobijaju i prvaci u Svrljigu, kao i poklon pakete sa sveskama i školskim priborom. Besplatan školski pribor i za prvake u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

  detaljnije
 • davanje krvi bujanovac foto i.m.

  Prikupljeno 100 jedinica krvi u Bujanovcu

  Oko 50 dobrovoljnih davalaca odazvalo se akciji u Bujanovcu u kojoj je prikupljeno čak 100 jedinica krvi. Akciju su organizovali Zavod za transfuziju iz Vranja, Vojnomedicinska akademija iz Beograda i Humanitarno udruženje "Koce zauvek" iz Vranja.

  detaljnije
 • vatrogasci

  Raspisan konkurs za obuku za vatrogasce na jugu Srbije

  U Svrljigu i Beloj Palanci po 4, u Babušnici 3, u Bosilegradu, Doljevcu i Bojniku po 2, dok u Bujanovcu i Medveđi Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva po jednog kandidata na obuku za vatragosce. Kandidati će nakon obuke, kažu u MUP-u, moći da se zaposle u vatrogasnim jedinicama.

  (5) detaljnije
 • Ðordevic na jugu Srbije u Prihvatnim centrima foto minrzs.gov.rs

  Ministar u tajnoj poseti izbegličkim centrima

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je u nedelju prihvatne centre za migrante na jugu Srbije. Iako je kasnije Ministarstvo na sajtu obavestilo javnost o poseti, nisu izneti nikakvi detalji razloga posete o kojoj novinari nisu ni bili obavešteni.

  detaljnije
 • Volonteri Crvenog krsta foto i.m.

  Obuka iz prve pomoći za volontere na letnjem kampu Crvenog krsta

  Oko 100 mladih volontera Crvenog krsta iz Vranja i Bujanovca pripremaće se za državno takmičenje iz prve pomoći, ali i učestvovati u brojnim radionicama i na predavanjima u okviru letnjeg kampa koji se od 8. do 16. avgusta održava u selu Beliševu kod Vladičinog Hana.

  detaljnije
 • Overa kod notara

  Bujanovac i Preševo dobijaju javne beležnike

  Stanovnici dve opštine na krajnjem jugu Srbije od sutra dobijaju po jednu javnobeležničku kancelariju, te će ubuduće moći da overavaju ugovore i obavljaju druge poslove iz nadležnosti notara u Preševu i Bujanovcu, umesto u Vranju.

  detaljnije
 • policija foto aleksandar kostic

  Još traje istraga protiv osumnjičenog za dvostruko ubistvo kod Bujanovca

  Od maja ove godine Više tužilaštvo u Vranju istražuje detalje zločina u kome je, kako se sumnja, muškarac na putu Bujanovac - Končulj ubio svoju suprugu i taštu, a ranio dvogodišnju ćerku, nakon čega će biti podignuta optužnica. Istragom je obuhvaćen i taksista zbog neprijavljivanja zločina.

  detaljnije