Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bujanovac

 • entoni godfri

  Američki ambasador u poseti Jablaničkom i Pčinjskom okrugu

  Od 21. do 23. januara američki ambasador Entoni Godfri boraviće na jugu Srbije, a posetiće gradove i opštine Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Prema najavama iz Ambasade, Godfri će obići ovaj deo Srbije kako bi se upoznao sa političkom i ekonomskom situacijom u ovom regionu.

  (2) detaljnije
 • vatrogasci FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Muškarac stradao u požaru kod Bujanovca

  U požaru koji je u subotu, 11. januara oko 18 sati izbio u porodičnoj kući u selu Končulj kod Bujanovca, ugušio se vlasnik kuće, potvrđuju iz Tužilaštva.

  detaljnije
 • policija

  Bujanovčanin krao auto-delove i novac iz magacina

  Zbog sumnje da je u toku noći 7. decembra provalio u magacin prodavnice auto-delova u Bujanovcu i iz njega ukrao 31 akumulator, 4 automobilske gume i oko 20.000 dinara, uhapšen je muškarac iz okoline Bujanovca.

  detaljnije
 • Dom zdravlja Vranje

  Nova medicinska oprema i aparati vranjskom Zdravstvenom centru

  Medicinsku opremu i nove aparate vredne skoro 400.000 dinara koji će koristiti boljoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata, a za potrebe Hitne pomoći, Opšte medicine, Medicine rada i Očnog odeljenja, dobio je Zdravstveni centar u Vranju.

  detaljnije
 • bujanovac

  Pozorišna predstava o Bujanovcu za vreme vožnje autobusom

  Predstava “Ne/Vidljivi grad Bujanovac” beogradskog "Dah teatra" deo je događaja “Nevidljive mape Bujanovca” koji su osmislili bujanovački srednjoškolci. Njihova ideja je turistička tura kroz Bujanovac, a specifičnost je što će predstava biti izvedena u autobusu. Za sve građane koji bi voleli da pogledaju predstavu, ukrcavanje je u 14:15 sati na autobuskoj stanici u Bujanovcu.

  detaljnije
 • Vranje

  Bez organizovanog dočeka Nove godine u Pčinjskom okrugu

  Ni ove godine u Pčinjskom okrugu neće biti organizovanog dočeka, a Grad Vranje će novac predviđen za organizovani doček preusmeriti za lečenje najmlađih. Do sada su Vranjanci poklon od Grada u vidu besplatnih koncerata dobijali na Dan grada, 31. januara, pa bi tako trebalo da bude i ove godine, ali detalji o tome zasad nisu poznati.

  detaljnije
 • heroin

  Uhapšen Bujanovčanin koji je naručio prenos 2 kg heroina iz Srbije u Švajcarsku

  Vranjska policija, u saradnji sa švajcarskim kolegama, uhapsila je 31-godišnjeg Bujanovčanina zbog sumnje da je marta angažovao mladića iz Aranđelovca da mu prenese oko 2 kg heroina iz Srbije u Švajcarsku. Nakon što je mladić uhapšen sa drogom na granici Austrije i Švajcarske, policajci su došli i do imena naručioca prenosa, koji je uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana.

  detaljnije
 • OŠ "Branko Radičević" Bujanovac

  Škola iz Bujanovca deo Evropskog programa za omladinu i obrazovanje

  Narednih 18 meseci OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu radiće na izgradnji međunarodne prepoznatljivosti škole i interkulturnih veština nastavnika, razvijanju kreativnih strategija, suočavanju sa multikulturalizmom u odeljenju i povećanju motivacije učenika manjinskih grupa, jer je projekat kojim je škola konkurisala da bude deo "Erasmus +" programa Evropske unije, odobren. Škola će već od sledeće nedelje biti domaćin učenicima iz Rumunije, Turske, Španije i Poljske.

  detaljnije
 • sanitet foto a kostic

  U saobraćajki u Bujanovcu povređeno dete

  U nezgodi u Ulici Karođarđa Petrovića, kod Doma zdravlja u Bujanovcu, teže je povređeno 11-godišnje dete nakon što ga je u sredu, oko 13 sati udario automobil, navode u policiji.

  detaljnije
 • nkd debata bujanovac

  Debata u Bujanovcu: Tenzije dolaze sa strane, Srbe i Albance muče isti problemi

  Na debati u Bujanovcu tema su bile tenzije nastale formiranjem opštinskog odbora Srpske desnice u ovoj multietničkoj sredini, a sagovornici su se saglasili da Bujanovčane znatno više pritiskaju ekonomski i egzistencionalni problemi nego nacionalni, te da južno od Vranja nema nijednog ozbiljnog investitora.

  (1) detaljnije
 • policija

  Migranti opljačkani kod Bujanovca, policija traga za počiniocima

  Zasad nepoznati muškarci napali su grupu migranata u nedelju, 8. decembra, na pruzi u ataru sela Oslare kod Bujanovca i oteli im, kako su migranti rekli policiji, ukupno 420 evra i tri mobilna telefona, potvrđuju iz policije.

  (1) detaljnije
 • Debata FOTO ALEKSANDAR KOSTIC Ilustracija

  Debata o nastupu lidera Srpske desnice u Bujanovcu

  Kako će formiranje Srpske desnice uticati na život građana i ima li razloga za brigu u multinacionalnoj sredini kakva je Bujanovac, tema je tribine “Napokon korisna debata” za koju je povod bio zapaljiva retorika Miše Vacića na formiranju odbora Srpske desnice u Bujanovcu. Tribina je u petak, 6. decembra od 18 sati u bujanovačkom Domu kulture “Vuk Karadžić”.

  detaljnije
 • Koordinaciono telo

  Koordinaciono telo subvencioniše preduzetnike na jugu Srbije

  Na zapošljavanje se obavezalo 16 preduzetnika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, koje je Koordinaciono telo Vlade Srbije subvencionisalo sa skoro 40 miliona dinara bespovratnih sredstava za ovu godinu. Subvencije je dobilo po sedmoro preduzetnika iz Bujanovca i Preševa i dvoje iz Medveđe, a novac će, kažu, upotrebiti za upošljavanje, nabavku mašina i unapređenje proizvodnje.

  detaljnije
 • preševo zastava albanija

  Albanci na jugu obeležili Dan zastave, zbog zemljotresa otkazani protesti

  Praznik nezavisnosti Albanija slavi više od veka, a zastave ove zemlje istaknute su na zgradama opština u Preševu i Bujanovcu. Iako svake godine ova nacionalna manjina Dan zastave obeležava protestom, danas su položili cveće za nastradale u zemljotresu koji je pre par dana pogodio Albaniju.

  detaljnije
 • Muškarac poginuo na licu mesta

  U saobraćajki kod Bujanovca povređen pešak

  U saobraćajnoj nezgodi na lokalnom putu bujanovačkog sela Levosoje, teže je povređen pešak nakon što ga je u ponedeljak oko 19 sati udario automobil.

  detaljnije
 • Eksploziv

  Uklonjene mine na dve lokacije iznad Bujanovca

  Iako su u okolini Bujanovca u proteklih sedam godina uništeni eksplozivi na više lokacija, kako kažu iz Centra za razminiranje, poslednji požari ukazali su na nove sumnjive terene jer su se sa više mesta čule eksplozije. Samo kod Končulja i Turijskih brda uništeno je 35 eksploziva, a mine su pronalažene grupisane pored puteva gde ljudi imaju šume, izvode stoku na ispašu i beru gljive.

  detaljnije
 • Bojevo gađanje

  Policajci u sredu vežbaju gađanje u blizini Bujanovca

  Na neuređenom strelištu u selu Ljiljance u okolini Bujanovca policija će vežbati bojevo gađanje u sredu, 20. novembra od 14:30 do 16 sati. Tog dana, u blizini strelišta, biće zabranjeno kretanje, boravak i zadržavanje ljudi, životinja, motornih vozila i stočnih zaprega, poručuju iz policije.

  (1) detaljnije
 • 3 Miša Vacic foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Strah na jugu da je Vacić projekat države, SNS negira vezu sa Srpskom desnicom

  Miša Vacić unosi nemir među građane juga Srbije, a strah izaziva mogućnost da država stoji iza ovog ultradesničara - ukazuje prvi čovek Bujanovca Šaip Kamberi za N1. Naprednjaci negiraju bilo kakve veze Vacića sa državom, a član predsedništva SNS osuđuje njegov govor mržnje. Sam lider SD ne odustaje, opet targetira medije i neistomišljenike.

  (12) detaljnije
 • Misa Vacic foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Tužilaštvo traži od policije da obavi razgovor sa Vacićem zbog pretnji u Bujanovcu

  Vranjsko Tužilaštvo potvrdilo je Južnim vestima da je policija dostavila izveštaj povodom pretnji Miše Vacića, lidera Srpske desnice, koji je u Bujanovcu pretio lokalnim Srbima koji "šuruju sa Šiptarima", ali da je zatražena dopuna - da policija obavi razgovor sa Mišom Vacićem, ali i sa predstavnicima Srba u lokalnoj vlasti i ispita da li su uznemireni nakon njegovog govora.

  (1) detaljnije
 • srpska desnica bujanovacke

  Vacić i dalje bez optužnice u Bujanovcu, policija i Tužilaštvo prebacuju odgovornost

  Ni 20 dana od kako je lider Srpske desnice Miša Vacić na osnivanju odbora te stranke u Bujanovcu pretio predstavnicima Srba u lokalnim institucijama, a Tužilaštvo naložilo bujanovačkoj policiji da ispita okolnosti i njegove izjave, promena u predmetu Vacić još nema. Optužnica nije podignuta, a u policiji kažu da je izveštaj napravljen i dostavljen Tužilaštvu početkom nedelje. U Tužilaštvu tvrde da im ništa nije stiglo.

  (2) detaljnije