Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dimitrovgrad

 • Greben planina

  Otvorene prijave za planinsku trku u kanjonu Jerme

  Vrhunski sportisti, rekreativci, ali i početnici u planinskom trčanju, mogu da se prijave za jednu od dve staze Jerma Golden trejla, trke koja će se 9. maja održati u kanjonu reke Jerma. Prijave su otvorene do 30. aprila, a takmičari mogu da izaberu stazu od 7, 5 km ili 35 km.

  detaljnije
 • Gasni pištolj

  Na graničnim prelazima ka Bugarskoj zaplenjeni pištolji i parfemi

  Dva pištolja i preko 130 parfema zaplenjena su na graničnim prelazima Gradina i Strazimirovci, saopštavaju iz Uprave carina, u 3 odvojena slučaja. Na Gradini je zaplenjen "glok“, sa 5 metaka kalibra 9 mm, dok je na Strazimirovcima zaplenjen gasni pištolj "zoraki".

  detaljnije
 • Toplomer

  U Pirotskom okrugu potvrđeno 11 slučajeva gripa, broj obolelih u padu

  Za prethodnih mesec dana na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je više od 4.000 obolelih od gripa i od obolenja sličnih gripu, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje, a labaratorijski je potvrđeno 11 slučajeva gripa. Dodaju da je prošao vrh epidemijskog talasa, a u narednih 5 nedelja očekuje se postepen pad broja obolelih.

  detaljnije
 • gepek

  Nesvakidašnji slučaj na Gradini - zaplenjena creva za kobasice

  Skoro 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasice sakrivenih na nekoliko mesta u automobilu, pronašli su carinici na Graničnom prelazu Gradina, a protiv 40-godišnjeg muškarca pokrenut je prekršajni postupak. U Upravi carina kažu da nema pravila i da se švercuje sve što donosi zaradu.

  (5) detaljnije
 • srebro

  Švercovao srebro u prašku za veš, uhvaćen na Gradini

  Preko 8,5 kilograma srebra koje je bilo sakriveno u vrećama praška za veš otkriveno je na Graničnom prelazu Gradina. Iz Uprave carina kažu da su putnika, zajedno sa zaplenjenim nakitom, u dalju nadležnost preuzeli tužilaštvo i policija.

  detaljnije
 • policija

  Poginuo pešak kod Pirota

  U saobraćajnoj nesreći koja se noćas desila na državnom putu kod pirotskog sela Činiglavci, poginuo je 44-godišnji pešak kada je na njega naleteo automobil marke "opel" pirotskih registracija. Istraga o uzrocima nesreće je u toku.

  detaljnije
 • plivanje,-nis,-foto-jv-vanja-keser

  Škola plivanja i skijanja za učenike u Dimitrovgradu

  Dimitrovgradski osnovci i srednjoškolci tokom ovog zimskog raspusta moći će besplatno da nauče da skijaju ili plivaju u "Zimskoj školi sporta" koja će se održati na Staroj planini i pirotskom zatvorenom bazenu. Broj mesta je ograničen, a organizatori obezbeđuju opremu za skijanje.

  detaljnije
 • Besplatni prevoz najmanje narednih 6 meseci

  Dimitrovgrađani finansiraju prigradski prevoz iz budžeta

  Građani Dimitrovgrada neće plaćati autobusku kartu na teritoriji Opštine najmanje narednih 6 meseci, nakon što je sklopljen ugovor sa jedinim ponuđačem na tenderu za usluge prevoza. Ipak, prigradski prevoz će se finansirati novcem svih građana, a vrednost ugovora je skoro 5 miliona dinara. Prevoznik će održavati 6 linija.

  detaljnije
 • Bugarska zastava

  Bugarski pasoš srpskim državljanima propusnica u bolji život

  Da bi se domogli posla i pristojnijeg života u nekoj od zemalja EU, stekli pravo na besplatno studiranje i stipendiranje u Bugarskoj, olakšice pri lečenju ili koristili brojne pogodnosti koje im pruža papir koji otvara vrata Evropske unije, sve više srpskih državljana pokušava da dođe do bugarskog pasoša. Veliku zainteresovanost za pasoš susedne zemlje zato što je po atraktivnosti daleko ispred srpskog, potvrđuje i Darko Anačkov, predsednik Bugarsko-srpskog centra u Vranju koji od nedavno ima i mogućnost pružanja konzulskih usluga.

  (26) detaljnije
 • U 2 odvojena slučaja zaplenjeno preko 40.000 evra

  Devize i lekovi za smirenje zaplenjeni kod Dimitrovgrada

  Preko 40.000 evra i 600 tableta lekova za smirenje, saopštavaju iz Uprave carina, zaplenjeno je na terminalu Gradina u 3 odvojena slučaja.

  detaljnije
 • Svinja

  Počinje kontrola domaćinstava koja čuvaju domaće svinje u Dimitrovgradu i Pirotu

  Kontrola zdravstvenog stanja domaćih svinja, obeležavanje i popis ovih domaćih životinja na teritoriji 20 pirotskih i dimitrovgradskih sela krenuće danas, saopštavaju iz Štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja širenja afričke kuge kod divljih svinja koja je proglašena u Pirotskom okrugu. Štab je već izdao preporuke domaćinstvima koja čuvaju domaće svinje da pojačaju higijenu.

  detaljnije
 • Ogrlica

  Zlatne ogrlice vredne 3 miliona dinara pronađene u jastuku na Gradini

  Ogrlice, narukvice, prstenje i drugi raličiti komadi nakita zaplenjeni su na Graničnom prelazu Gradina, a kontrolom istog automobila u kome je pronađeno zlato, pronađeno je i 15 boksova cigareta. Prema prvoj proceni, od ukupnih komada zlata, samo 2 zlatne ogrlice vrede gotovo 3 miliona dinara.

  detaljnije
 • grip

  Raste broj obolelih od gripa u Pirotu i okolini

  Broj obolelih građana od respiratornih infekcija u Pirotskom okrugu, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, dupliran je u protekloj nedelji, ali zasad nema proglašenja epidemije. Samo u 5. kalendarskoj nedelji registrovano je novih 1.479 pacijenata sa oboljenjima sličnih gripu i gripom.

  detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Zabranjene posete u pirotskoj Bolnici, prijavljena epidemija gripa

  Zbog povećanog broja obolelih od virusa gripa i oboljenja sličnih gripu, a prema prepoporuci Zavoda za javno zdravlje Pirot i Instituta Batut , posete na odeljenjima Opšte bolnice Pirot do daljeg su zabranjene. Do sada je laboratorijski potvrđeno 10 slučajeva gripa i to virus gripa tip AH3 kod 6 osoba i tip B kod 4 osoba, a epidemija je prijavljena Batutu .

  (1) detaljnije
 • Autobus krenuo za Nemačku

  Švercovali džojstike i zvučnike u autobusu

  Skoro 70 zvučnika i džojstika pronašli su carinici na Graničnom prelazu Gradina koje je vozač autobusa krio u odeljku za alat i u krevetu.

  detaljnije
 • U kesici 14,5 grama

  Skrivali marihuanu među garderobom

  Manju količinu marihuane sakrivenu među garderobom, kako saopštavaju iz Uprave carina, otkrili su carinici na Graničnom prelazu Gradina. U kesici je bilo 14,5 grama droge.

  (2) detaljnije
 • 3 godine nije dodeljivana nagrada najbojoj sportistkinji

  Izabrani najbolji sportisti Dimitrovgrada

  Izbor najboljih u sportu u Dimitrovgradu za prethodnu godinu prošao je u znaku Stonoteniskog kluba Caribrod koji je poneo titulu najboljeg sportskog kolektiva, dok je njihov član Aleksandar Sokolov izabran za najboljeg sportistu Dimitrovgrada. Nagrada za najbolju sportistkinju dodeljena je atletičarki Milici Stoicevoj.

  detaljnije
 • cigarete, carina

  Sprečen još jedan pokušaj šverca cigareta na Gradini

  Pokušaj šverca 20 boksova cigareta sprečili su carinici na prelazu Gradina, saopštavaju iz Uprave carina, a cigarete su bile sakrivene u koferima i torbama četvoro putnika koji su išli ka Engleskoj.

  (1) detaljnije
 • naplatna rampa

  Dimitrovgrađanima skuplja putarina do Pirota, plaćaju i deonicu koju ne koriste

  Cena putarine po pređenom kilometru ne važi i za građane Dimitrovgrada koji korišćenje auto-puta do Pirota plaćaju 90 dinara, iako rastojanje između ulazne i izlazne naplatne rampe iznosi samo 15 km. Dimitrovgrađani negoduju, a iz Puteva Srbije odgovaraju da se za cenu putarine ne obračunava razmak između ulazne i izlazne naplatne stanice, već sistem referentnih tački.

  (19) detaljnije
 • Obratiće se svim novinarskim udruženjima

  Novinarima u Dimitrovgradu načelnik spustio slušalicu, iako ga Pravilnik obavezuje na lepo ponašanje

  Umesto odgovora - spuštanje slušalice, da je to gotovo pravilo kažu u dimitrovgradskom portalu Far , čiji glavni urednik Petar Videnov ističe poslednji slučaj koji su njihovi novinari imali sa načelnikom inspekcijskih službi u ovom gradu. Isti načelnik Cenko Ćirov nije odgovorio ni na pitanja novinara Južnih vesti - najpre je tražio dozvolu načelnika Opštinske uprave, a nakon što je dozvolu dobio, nije se više javljao na telefon.

  (1) detaljnije