Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dimitrovgrad

 • Švercovali ručne satove vredne preko 210.000 evra

  Carinici na prelazu Gradina pronašli su i zaplenili 12 najverovatnije originalnih ručnih satova “rolex”, “audemars piguet” i “breguet”, delove i kartice za “rolex” satove, a zbog vrednosti koja prelazi trećinu cene auta u kom su pronađeni, zaplenjen je i “audi A4”.

  (1) detaljnije
 • Pištolj i municija

  Carinici sprečili šverc pištolja i cigareta

  Na graničnom prelazu Gradina, carinici su holandskom državljaninu zaplenili pištolj “beretu”, dok je bugarskim državljanima na ulazu u zemlju zaplenjeno 350 paklica “marlboro” cigareta.

  detaljnije
 • šverc novca foto uprava carina

  Švercovao 274.000 evra u nogavici, sedištu i neseseru

  Iako je carinicima na prelazu Gradina rekao da on i prijatelj kod sebe imaju po 5.000 evra, detaljnom kontrolom je kod nemačkog državljanina pronađeno ukupno 274.000 evra i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

  detaljnije
 • vucic-u-obilasku-skole-vanja-keser

  Predsednik Srbije obišao radove na rekonstrukciji škola u Pirotu

  Drugi dan posete jugu Srbije predsednik Aleksandar Vučić započeo je obilaskom škola u Pirotu koje se renoviraju parama iz republičke kase. Oko 800.000 evra, kako je rekao, uloženo je u rekonstrukciju dve škole, a najavio je da će se sa ovim poslom nastaviti i u Dimitrovgradu.

  (2) detaljnije
 • Skrivena pošiljka

  Na granici sa Bugarskom se zapalio automobil koji je vozio municiju

  Na Gradini je zaplenjeno 750 komada pištoljske municije, saopštili su iz Uprave carine, u “mercedesu” koji se zapalio jer je krijumčareni paket bio sakriven u blizini motora. Vatrogasci su ugasili požar, a policija je uhapsila turskog državljanina koji je švercovao municiju.

  detaljnije
 • devize-gradina-uprava-carina

  Otkriveno skoro 240.000 evra na granici sa Bugarskom

  Skrivajući novac oko pojasa i u vlažnim maramicama, Belgijanci i Holanđani hteli su da prokrijumčare skoro 240.000 evra iz Srbije u Bugarsku, ali su ih carinici, kako kažu, osujetili u tome i dali im da prenesu samo dozvoljenu sumu.

  detaljnije
 • Upakovana droga na vagici

  Carinici zaplenili drogu na granici sa Bugarskom

  Hašiš, marihuana i kokain pronađeni su tokom vikenda kod stranaca koji su prelazili granicu na Gradini putujući ka Turskoj, saopštili su iz Uprave carine.

  detaljnije
 • policija foto aleksandar kostic

  Hapšenja u akciji "Ares" i u Vranju, Leskovcu i Pirotu

  U nastavku policijske akcije "Ares" više osoba uhapšeno je i u Vranju, Pirotu, Dimitrovgradu i Leskovcu zbog droge, ugrožavanja sigurnosti, ali i zbog krađe eksploziva iz vranjskog rudnika.

  detaljnije
 • Drogu sakrili u čarapu

  Na Gradini pronađena droga sakrivena u čarapi i donjem vešu

  Carinici su 14. jula na granici sa Bugarskom, u automobilu “BMW X6” u kome je bila tročlana porodica, kod 25-godišnjeg oca pronašli marihuanu i hašiš, umotane u čarapu, kažu u Upravi carina. Sutradan su u donjem vešu 31-godišnjeg vozača automobila “BMW M6” pronašli kutiju cigareta, u kojoj je bilo sakriveno nešto više od 15 grama heroina i oko 6 grama kokaina.

  detaljnije
 • preduzetnistvo

  Na selu stiču prvo radno iskustvo u struci

  Mogućnost da steknu iskustvo u profesiji za koju su se školovali, a da im pritom „teče“ radni staž i budu osigurani, ima 14 mladih iz Pirotskog okruga koji pripravnički staž obavljaju u ruralnim područjima.

  detaljnije
 • Za 2 dana na prelazu Gradina oduzeto preko 110.000 evra

  Carinici na graničnom prelazu Gradina u nekoliko odvojenih slučajeva sprečili su šverc preko 110.000 evra koje su putnici krili ispod sedišta, u ličnom prtljagu, ali i u donjem vešu.

  detaljnije
 • Mladi aktivizam ilustracija

  Otvoren 8. konkurs za omladinske projekte na jugu Srbije

  Formalne i neformalne organizacije mladih, koje imaju kreativnu ideju o tome kako mogu da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, mogu se do 18. jula prijaviti na konkurs za finansiranje i pomoć u njihovom sprovođenju.

  detaljnije
 • Pronađeno 5 kolača i još droge ispod filtera za vazduh

  Kolači od kanabisa i 25 grama marihuane zaplenjeno na Gradini

  Nesvakidašnju “poslasticu” u vidu kolača sa marihuanom, carinici su na Gradini pronašli 21. juna u “folksvagenu” turskih tablica, koji je vozio 35-godišnji Francuz. Sa njim je bio još jedan muškarac, a putovali su iz Francuske za Tursku. Carinici su u kolima pronašli 5 kolača sa kanabisom i 25 grama marihuane.

  detaljnije
 • bugarska

  Demokratski savez Bugara za Zajednicu bugarskih opština u Srbiji

  Po ugledu na Zajednicu srpskih opština na Kosovu, koja bi trebalo da se formiraju na osnovu pregovora Beograda i Prištine, i bugarska manjina u Srbiji traži zajednicu svojih opština. Ideja je potekla zbog toga što je, kako kaže predsednik Glavnog odbora Demokratskog saveza Bugara Dragoljub Ivančov, “položaj ove manjine katastrofalan i zato što joj preti uništenje”.

  (2) detaljnije
 • U blizini Poganovskog manastira

  U kanjonu Jerme sredinom avgusta festival za avanturiste

  Penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam i joga, neke su od zanimljivih aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji sporta i avanturisti koji žele deo leta da provedu u aktivnom odmoru. Prvi avanturistički festival na otvorenom održaće se od 16. do 20. avgusta, u specijalnom rezervatu prirode Jerma.

  (1) detaljnije
 • Zaplenjen novac na Gradini

  Carinici zaplenili 20.000 evra sakrivenih u kutiji od inhalatora

  Dvojica turskih državljana pokušala su iz Srbije da iznesu 20.000 evra koje nisu prijavili, kažu u Upravi carina, a pare su sakrili u metalnoj kutiji od inhalatora. Carinici su novac pronašli na Gradini, u “poršeu kajen” nemačkih tablica.

  detaljnije
 • Policija KOSTA

  Piroćanac uhapšen zbog više pljački u Pirotu i Dimitrovgradu

  Zbog sumnje da je u četvrtak opljačkao Srednju školu u Pirotu, ali i prodavnicu građevinskog materijala i zlataru u Dimitrovgradu, uhapšen je mladić iz Pirota. Protiv još dvojice pomagača podnete prijave u redovnom postupku.

  detaljnije
 • kopije rolexa foto uprava carina

  Kopije “Rolexa” sakrili u pojasu oko struka

  Carinici na graničnom prelazu Gradina sprečili su šverc ukupno 17 kopija ručnih satova “Rolex” koji su bili sakriveni u pojasu vezanom oko struka žene, dok je nekoliko satova pronađeno u džepovima njenog supružnika.

  (2) detaljnije
 • zaplenjeni lekovi foto uprava carina

  Carinici u autobusima zaplenili lekove i cigarete

  Na graničnom prelazu Preševo carinici su 1. maja u turističkom autobusu otkrili 627 kutija lekova za mentalne bolesti, a dva dana kasnije, takođe u autobusu na prelazu Gradina otkriveno je i zaplenjeno 1.380 paklica cigareta bez akciznih markica.

  detaljnije
 • policija

  Novi džipovi za policajce na granici sa Bugarskom i Makedonijom

  Japan je donirao 11 džipova i 3 kombija srpskoj policiji, a vozila će, kako je rekao ministar policije Nebojša Stefanović biti prosleđena policajcima koji su raspoređeni na granicama sa Bugarskom i Makedonijom, gde su i najveći izazovi s migracijama.

  (1) detaljnije