Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dimitrovgrad

 • Cigarete u naslonima sedišta

  Otkrili šverc cigareta na granici sa Bugarskom

  Oko 1.000 paklica cigareta carinici su pronašli u kombiju koji je prevozio putnike iz Bugarske za Nemačku. Iako nisu imali ništa da prijave na granici, boksevi su pronađeni ispod suvozačevog mesta kao i u naslonima prednjih i zadnjih sedišta. 

  detaljnije
 • Prazne klupe sutra u Aleksincu i Blacu; foto: JV

  Đaci iz Aleksinca i Blaca neće sutra u klupe

  Raspust za đake u Aleksincu i Blacu produžava se zbog vanredne situacije i epidemije gripa, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Postoji mogućnost da i školarci u Dimitrovgradu sutra nemaju nastavu jer, kako objašnjava, tamo više od polovine dece ima virus, a i vetar nanosi smetove na put. 

  detaljnije
 • Zdravstene knjižice

  Zahtev za novu zdravstvenu knjižicu i u pošti

  Osim u filijalama Fonda za zdravstveno osiguranje, građani će zahteve za nove zdravstvene knjižice moći da predaju u svim poštama u Srbiji, a na istom mestu će moći da uplate 400 dinara za troškove izrade nove kartice.

  detaljnije
 • Povređen vozač u udesu kod Pirota

  Jedna osoba teško je povređena u sudaru džipa i putničkog automobila na putu Pirot - Dimitrovgrad kod Belog Polja, nadomak Pirota.

  detaljnije
 • Zajednicke granicne patrole EU Dimitrovgrad foto MUP

  Bolja bezbednost i kontrola granice uz pomoć zajedničkih patrola

  Zahvaljajujući zajedničkim patrolama policija više država na srpskoj granici sa Bugarskom postignuta je bolja kontrola migracije, sprečavanje ilegalnih prelazaka granice i krijumčarenja ljudi, zaključili su u Dimitrovgradu ministar policije Nebojša Stefanović i šef delegacije EU u Srbiji Majk Davenport.

  detaljnije
 • Zaplenjen novac na Gradini foto Uprava carina

  Skoro 100.000 evra krio u kutiji od bombona

  Carinici na Gradini pronašli su i zaplenili 113.000 evra kod dvojice turskih državljana. Jedan od njih je 96.000 evra sakrio u kutiji od bombona, dok je 37.000 evra pronađeno u ličnim stvarima drugog putnika.

  detaljnije
 • Cigarete krili u krovu automobila i u sedištima; foto: Uprava carine

  Više od 2.000 kutija cigareta krili u sedištima i krovu automobila

  Pokušaj krijumčarenja više od 44.000 cigareta, robnih marki „Marlboro“, „Davidoff“, „Davidoff light“ и „Victory“, u vrednosti od skoro 750.000 dinara, otkrili su carinici na graničnom prelazu Gradina.

  detaljnije
 • Aleksandar Vućić

  Vučić najavio auto-puteve, investitore, privatizacije banja...

  Iako bar formalno nije otpočela predizborna kampanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa predsednicima opština i gradonačelnicima sa juga zemlje, poredeći se sa Titom i Bizmarkom, dao velika obećanja.

  detaljnije
 • skuteri

  Sakrio skutere u gepeku, pa ostao i bez auta

  Carinici su na Graničnom prelazu “Gradina” jednom bugarskom državljaninu zaplenili dva polovna skutera, koji su bili “spakovani” u neregistrovanom automobilu sa britanskim tabicama.  

  detaljnije
 • foto-lame-imanje-BM

  Porodična farma "Ravna šuma" raj za ovce, koze, ali i lame

  Na pašnjacima kraj sela Prtopopinci kod Dimitrovgrada pasu stada ovaca i koza autohtonih rasa koje se na obližnjoj farmi gaje na tradicionalni način. Na gazdinstvu porodice Vasov žive i brdski konji, krave i živina, a posebnu pažnju privlače lame.

  detaljnije
 • stomatoloska-oprema

  Na Gradini zaplenjena stomatološka oprema

  Brojni delovi, creva, filteri i membrane koji se koriste u stomatologiji, vredni pola miliona dinara, pronađeni su na Graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, u gepeku “mercedesa” koji se kretao iz Bugarske ka Srbiji.

  detaljnije
 • Hiporehabilitacija-foto-Biljana-V

  Konji kod Smilovskih jezera leče, smiruju i usrećuju

  Oni koji posete Centar za hiporehabilitaciju u netaknutoj prirodi kod Smilovskih jezera u blizini Dimitrovgrada kućama se vraćaju srećniji i zadovoljniji. Da poprave raspoloženje, nauče da jašu, poboljšaju koordinaciju i opšte zdravlje pomažu im najplemenitije životinje.

  detaljnije
 • ekstazi-UC

  Na Gradini zaplenjeni ekstazi, srebro i bižuterija

  94 tableta ekstazija, kilogram srebra i 7,5 kilograma bižuterije pronađeno je u dve različite kontrole na Graničnom prelazu “Gradina” nadomak Dimitrovgrada.

  detaljnije
 • torta,-kolac-ilustracija-foto-aleksandar-kostic.jpg

  Carinici u autobusu pronašli pola tone torti i kolača

  Carinici na Gradini imali su "slatku zaplenu" tešku ukupno 500 kilograma kada su se u autobusu koji je iz Bugarske išao za Španiju sureli sa neobičnim pokušajem krijumčarenja torti i kolača bez ikakve dokumentacije, sakrivenih po celom autobusu, čak i u toaletu.

  detaljnije
 • Evri-Uprava-carina

  Ispod volana krili 165.000 evra

  U luksuznom "mercedesu" nemačkih tablica državljanin Grčke i državljanin Nemačke pokušali su da iz Srbije iznesu skoro 165.000 evra, koje su krili ispod volana.

  detaljnije
 • novac-uprava-carina

  Sakrili 200.000 evra u ručnom frižideru

  Carinici na Gradini su sprečili dva putnika da iz zemlje iznesu preko 200.000 evra koje nisu prijavili na ulazu u zemlju, što je neophodna procedura za svaki iznos iznad 10.000 evra.

  detaljnije
 • marihuana-foto-uprava-carina

  Semenke marihuane u podu automobila

  Nakon što su carinici posumnjali da putnik na Gradini nešto skriva, iako je rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, u podu njegovog automobila pronašli su 350 semenki marihuane.

  detaljnije
 • Novac-Carina

  50.000 evra krili u donjem vešu

  Carinici na Gradini su u donjem vešu turskog državljanina u petak pronašli 50.000 evra, a novac je dan kasnije na istom graničnom prelazu pokušao da prokrijumčari i bugarksi državljanin, koji je 20.000 evra sakrio u naslonu za ruke na zadnjem sedištu luksuznog "audija 8".

  detaljnije
 • garderoba-foto-uprava-carina

  Švercovali dečiju garderobu u tovaru iz Turske

  Carinici na Gradini su u ponedeljak sprečili šverc skoro 5.000 komada dečije odeće i galanterije za koju se sumnja da je “falš”. Roba je privremeno zadržana, a njena vrednost procenjena na 10.000 evra.

  detaljnije
 • Saobraćajci

  "Presretači" kontrolišu brzinu na putevima

  Saobraćajna policija će, do kraja avgusta, intenzivnije kontrolisati vozače na putevima u Srbiji. Kako su saopštili, kontrolisaće brzinu kretanja vozila, vezivanje sigurnosnih pojaseva, a zaustavljeni vozači biće alkotestirani.  

  detaljnije