Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 15. 3. 2023.

| Društvo

180.000 evra od Evropske unije za bolje vodosnabdevanje Bele Palanke

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vrelo
180.000 za bolje snabdevanje vodom; foto: EU PRO Plus

Rekonstrukcijom i dogradnjom objekta za vodosnabdevanje "Vrelo", Belopalančani bi u budućnosti trebali da imaju stabilnije snabdevanje vodom, što je bio problem koji je unazad nekoliko godina mučio građane te opštine. Radove od skoro 180.000 evra finansira Evropska unija.

Rekonstrukcija vodozahvata podrazumeva radove na izgradnji unutrašnje i spoljašnje stolarije, fasade i podova kao i postavljanje sanitarija. Predviđena je montaža tri centrifugalne, spiralne pumpe kapaciteta 55 kW, kao i kompletan sistem za hlorisanje.

Biće izvedeni i radovi na elektroenergetskim instalacijama, dovod struje do objekta, kao i automatsko upravljanje novom pumpnom stanicom. radovi Radove izvodi niška firma; foto: EU PRO Plus

Radimo na unapređenju sistema vodosnabdevanja na celoj teritoriji opštine, u centralnom urbanom delu i u selima. Sada, uz podršku Evropske unije, počinjemo rekonstrukciju vodozahvata na Vrelu nakon čega će kapacitet izvorišta biti povećan, imaćemo manje kvarova, a najvažnije vodosnabdevanje će biti stabilno - rekao je predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Kako je dodao, u narednom periodu će se raditi i rekonstrukcija vodovodne mreže i zamena svih azbestnih cevi, za šta je Opština zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i uz pomoć kredita Svetske banke, izradila projektnu dokumentaciju.

Radove izvodi firma Hidrokontrol iz Niša i rok za završetak radova je 120 dana.

Novac EU obezbeđen je preko programa EU PRO Plus, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Skadar na Bojani

    20:11 // 27. 3. 2023.

    Zna li neko koliko je vec para ulozeno u ovaj objekat? Cini mi se da je ovo pocela da gradi jos neka bivsa vlast,pre neprednjaka,tadicevih i demokrata.

  • Djole

    22:12 // 16. 3. 2023.

    Ma će uzme taj pola pare za Rinj.

  • Mika

    23:25 // 15. 3. 2023.

    Ce izedu i popiju sve te pare napredni belopalanacki opstinari. A, belopalancani ce si i dalje dosipuju vodu na najblizi kladenac.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: