Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 21. 10. 2023.

| Društvo

5 zdravstvenih ustanova na jugu Srbije traži lekare, medicinske sestre i tehničare

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
STETOSKOP lekari zdravstvo KOSTA
Otvoreni konkursi za posao; ilustracija; foto: A. Kostić

Domovi zdravlja u Žitorađi i Bosilegradu, Zdravstveni centar u Vranju, Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja” i Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” u Sijarinskoj Banji raspisali su konkurse za zapošljavanje doktora, medicinskih sestara, laboratorijskih tehničara i jednog specijaliste fizikalne medicine.

U Domu zdravlja u Žitorađi otvorene su dve pozicije za medicinske sestre na određeno vreme, gde bi jedna radila na projektu “Unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za lica starija od 65 godina i lica sa posebnim potrebama”.

Uslov je četvrti stepen stručne spreme, završena srednja medicinska škola (opšti smer), položen stručni ispit i posedovanje licence za rad ili rešenje o upisu u nadležnu komoru.

Isti su uslovi i za zapošljavanje medicinske sestre u Zdravstvenom centru u Vranju, u Službi za pedijatriju, takođe na određeno vreme, s tim što tamo traže i radno iskustvo od šest meseci.

Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja” raspisao je konkurs za prijem više medicinske sestre na određeno vreme.

Domu zdravlja u Bosilegradu potreban je doktor medicine za rad u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih, takođe na određeno, do povratka zaposlenog sa specijalizacije, kako piše u oglasu. Uslovi su završen medicinski fakultet, položen stručni ispit i licenca za rad.

Kako je istaknuto, zbog povećanog obima posla i Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” u Sijarinskoj Banji zapošljava medicinsku sestru, doktora medicine i specijalistu fizikalne medicine i rehabilitacije, sve na određeno.

Za medicinsku sestru i doktora medicine zahtevaju najmanje šest meseci radnog iskustva, a za specijalistu fizikalne medicine najmanje tri i po godine iskustva u zvanju doktora medicine.

Sve detaljne informacije o konkursima, rokovima i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čerčil

    00:36 // 24. 10. 2023.

    Takoo jee,ljudi koji su radili u Covod u Niskoj Banji sede kuci bez posla,aa onda se traze medicinske sestre i lekari,bravo Srbijo,bravo Niska Banjo !!!!

  • Starleta

    09:46 // 22. 10. 2023.

    Kako da imaju kad su svi pobegli u Niš školuju se od stipendija a posle dođu u Niš i Nišlijama maznu radna mesta imaju i stanove dok studiraju, primaju stipendije od svoji gradova a posle se zaposle ovde.

    • rene

      11:28 // 22. 10. 2023.

      nema tu ..Maznu...svi imaju pravo da se zaposle gde žele

  • milutin

    20:21 // 21. 10. 2023.

    Surdulica ništa a?A nema: očnog (ili ima 1),orl,urolog(ili ima 1),neurolog(postojeći radi 3-4sata).Kad ovi koje ima-nema odu na g.o.,nema nikog.

    • Babusnica

      11:33 // 22. 10. 2023.

      Bbausnica ima mali broj lekara i ni jednog specijalistu ali ima vurdijadu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: