Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 16. 7. 2018.

| Društvo

Agencija traži smenu predsednika Opštine Bela Palanka

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Agencija predlaže Miljkovićevu smenu
Agencija predlaže Miljkovićevu smenu; foto: arhiva JV

Zbog toga što je, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije, firmi svoje supruge, ali i firmama svog brata i člana Opštinskog veća iz opštinskog budžeta sa različitih pozicija prebacio preko 18 miliona dinara od 2014. do 2017, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu predsednika Opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića.

On je bio dužan da kao predsednik Opštine pismeno obavesti Agenciju o sukobu interesa koji je imao prilikom dodeljivanja novca iz budžeta Opštine Bela Palanka, što nije učinio.

U konkretnim slučajevima, povezana lica sa Goranom Miljkovićem su njegova supruga Jasmina Miljković, privredno društvo M.G.M. s obzirom da je njegova supruga vlasnik i zakonski zastupnik, njegov brat Miroslav Miljković i njegova preduzetnička radnja, kao i Slaviša Veljković, s obzirom da je na Miljkovićev zahtev on izabran za člana veća - navode u Agenciji.

Opština Bela Palanka, na čijem je čelu Miljković, je u 2015. godini isplatila 636.000 firmi M.G.M čiji je vlasnik njegova supruga, za kancelarijski materijal i poklone za decu, tokom 2016. godine 836.000 dinara, a u 2017. tek 94.000 dinara.

Iz Opštinskog budžeta je za 3 godine isplaćeno 3,2 miliona firmi DKM Trade, koja je u vlasništvu Miroslava Miljkovića, koji je njegov rođeni brat. Takođe, firmi Ferstil u kojoj je suvlasnik Slaviša Veljković, u to vreme član Opštinskog veća, a danas odbornik u Skupštini opštine, je od 2015.do 2017. isplaćeno preko 13 miliona dinara.

Funkcioner je dužan da funkciju vrši tako da javni interes ne podredi privatnom, da stvara i održava poverenje građana u savesno i odgovorno obavljanje funkcije, da stvara i održava poverenje građana i da izbegava stvaranja zavisnosti prema osobi koja bi mogla da utiče na nepristrasnost u vršenju javne funkcije - navode u Agenciji.

Odluka Agencije da se Miljković smeni sa funkcije nije konačna, a Miljković se žalio na rešenje, ali nije želeo da ga komentariše.

Trenutno sam na godišnjem odmoru. Žalio sam se na rešenje, ali nemam komentar - odgovorio je Miljković.


Miljković: Nisam znao da će Opština sarađivati sa firmama moje supruge i brata

Ipak, aktuelni predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković, u svom izjašnjenju Agenciji, smatra da nije povredio odredbe koje su mu stavljene na teret, jer pri stupanju na dužnost nije znao da će Opštinska uprava ili ustanove čiji je osnivač Opština, imati poslovni odnos sa firmama sa kojima je povezan.

Nabavke nisu vršene sa moje strane, već od strane ovlašćenih lica opštinskih organa i ustanova, te su to javne nabavke male vrednosti, a sve je urađeno po zakonu - navodi Miljković.

Takođe, dodaje da je retko u kontaktu sa svojim bratom, a da je razlog kupovine kancelarijskog materijala od firme svoje supruge taj što je ta firma jedini nabavljač kancelarijskog materijala u Beloj Palanci.

Podsetimo Goran Miljković je od 2012. na čelu Opštine Bela Palanka, tada kao član DS, dok je 2016. za predsednika Opštine izabran sa liste SNS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dezurni

    02:59 // 17. 7. 2018.

    Iz koje je stranke ovaj politikant koji ima ugrozenu familiju?

    • gagi

      10:48 // 17. 7. 2018.

      Iz svih, a preleće kada proceni da će mu to spasiti fotelju.

  • RAKAC

    00:13 // 17. 7. 2018.

    Jel ovaj čovek svestan šta je izgovorio.Odmah ga smeniti i objaviti u svim svetskim i belosvetskim medijima da je muljator..Bela Palanka treba da se "probudi"i najuri ovog čoveka.Pa ovaj bre folirant za desetku.Treba ovo i Vučić da pročita.

    • Jaca

      17:39 // 21. 7. 2018.

      Belopalancani da se probude? Tesko, oni su verni cuvari svoje sirotinje!

    • mm

      12:15 // 3. 8. 2018.

      Vucic aminuje sve lopovluke i jos ih nagradjuje!!

  • dragoljub stamenković

    22:19 // 16. 7. 2018.

    Kakva bitan.. !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: