Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 14. 12. 2022.

| Društvo

Ambasador Češke u Nišu: Imamo firme koje bi htele da ulažu u poljoprivredu Srbije

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
ambasador češke
Ambasador Češke u poseti Nišu; foto: JV/N. P.

Češka Republika zainteresovana je da Nišu i okolini pomogne u poljoprivrednoj proizvodnji, izjavila je gradonačenica Niša Dragana Sotirovski. Time se pohvalila i Njegova ekselencija ambasador Češke Tomaš Kuhta koji je istakao da ima firmi koje bi želele da ulažu u prerađivanje poljoprivrednih proizvoda u Srbiji.

Ambasador Češke u današnjoj poseti Nišu sastao se gradonačelnicom Sotirovski sa kojom je razgovarao o poljoprivredi, razmeni iskustava, međusobnoj saradnji i novim ulaganjima, kako je rečeno.

Obećao sam da ćemo se vratiti u vaš grad sa konkretnim projektima i ovaj put je to fokusirano na poljoprivredu. Imali smo uspešan seminar u Vršcu na temu genetike i stočarstva, takav seminar ćemo imati i sutra u Nišu. Imamo češke firme koje bi htele da ulažu u prerađivanje poljoprivrednih proizvoda u Srbiji - rekao je ambasador Kuhta.

Iskustvo Češke u poljoprivredi istakla je i gradonačelnica Sotirovski, koja je ponudila nišku industrijsku zonu za nove fabrike i zatražila partenere za izgradnju Ekspo centra.

Češka jeste zainteresovana kao zemlja za ulaganje u Srbiju, mi smo ponudili grad Niš i našu industrijsku zonu kao jedno od mesta gde bismo mogli da otvaramo fabrike, takođe smo zatražili partnera za izgradnju Ekspo centra, to stalno govorimo i potenciramo kod svih ambasadora, da smo spremni od parcele preko tehničke dokumentacije da uđemo u javno privatno partnerstvo za izgradnju sajamskog prostora - rekla je ona.

Gradonačelnica je iskoristila priliku i da se pohlvani time što su u budžetu o kom će odbornici sutra odlučivati, pojedina sredstva za davanje poljoprivrednim proizvođačima povećana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša

    20:32 // 14. 12. 2022.

    Češka ulaganja mnogo pouzdana, kao na pr Lokotrans ostali ljudima neplaćene plate i 4 neplaćenih poreza državi i doprinosi ljudima. Što dalje od nas

  • Gaga

    16:19 // 14. 12. 2022.

    A mi nudimo hiljade ha napusenog polj. zemljista,narocito u brdsko-planinskom podrucju,Bogom dano za stocarstvo(ovcarstvo,govedarstvo),vocarst.i vinog

    • 1234567890

      08:58 // 15. 12. 2022.

      @Gaga : Da be , Gago u pravu si. U Srbiji najviše uspeva stoka , Bogomdano "geografski zaštićeno poreklo tj. područje" !

  • Zika

    16:01 // 14. 12. 2022.

    Umrecu od smeha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: