Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 23. 11. 2022.

| Društvo

"Amputacija ne smeta razvoju snage" - Nišlija nagrađen za jednu od najboljih fotografija

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
amputacija
Ova fotografija Nišlije je ocenjena jednom od najboljih; foto: Bojan Jorgić

Na konkursu "Biti mlad u Srbiji" jednu od najboljih fotografija, od preko 1.000 koje su bile u konkurenciji, napravio je Nišlija Bojan Jorgić, koji je zabeležio dizača tegova bez jedne ruke i pokazao da amputacija ne smeta razvoju snage.

egzit 1. mesto - Festivalska euforija (Exit festival, Novi Sad); foto: Miloš Krstić Da svakodnevni život mladih u Srbiji čine zabava, sport, umetnost i borba za bolje sutra - pokazale su i fotografije koje su pristigle na ovogodišnji konkurs "Biti mlad u Srbiji", koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji, Nacionalna geografija, Politikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža.

Kažu da je pristiglo više od 1.000 fotografija, a petočlani žiri je izabrao 4 najbolje, među kojima je i fotografija jednog Nišlije.

žena ženi 2. mesto - Žena ženi solidarna (Beograd); foto: Irena Ljubanović U kategoriji Najbolje fotografije građana i građanki nagrade su dobili: 1. mesto - Miloš Krstić, Festivalska euforija (Exit festival, Novi Sad), 2. mesto - Irena Ljubanović, Žena ženi solidarna (Beograd), 3. mesto - Jana Cekić, I šta ćemo sad? (Beograd). U kategoriji Najbolja fotografija EU projekta nagradu je dobila: Amputacija ne smeta razvoju snage (fotograf Bojan Jorgić), Niš - fotografija je nastala u okviru projekta „Adaptivna fizička aktivnost i sport – mladi za mlade’’, koji sufinansira EU kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija - navode iz EU info mreže.

Fotografija koja je ocenjena kao najbolja, koja pokazuje festivalsku euforiju na Egzitu, biće objavljena u srpskom izdanju časopisa Nacionalna geografija, kao i u Politikinom Zabavniku, dok će 4 pobedničke fotografije, kao i 16 drugih koje su ušle u najuži izbor, biti izložene tokom decembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. odlazak 3. mesto - I šta ćemo sad? (Beograd); foto: Jana Cekić

Najbolji radovi biće nagrađeni vaučerima za elektronsku opremu, naime, pobednička fotografija biće nagrađena vaučerom za kupovinu elektronske opreme u vrednosti od 1.000 evra, drugo mesto će dobiti vaučer u vrednosti od 500 evra, vaučer u vrednosti od 300 evra biće dodeljen za treću nagradu, dok je za najbolju fotografiju EU projekta predviđena diploma - dodaju.

U žiriju koji je ocenjivao fotografije bili su profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Aleksandar Kelić, Igor Rill iz Politikinog Zabavnika, Milana Petrović iz Nacionalne geografije, Dimitrije Prokopović iz Erazmus studentske mreže i David Pužado Belgrade Photo Month.

Ističu da se ovim konkursom Delegacija EU u Srbiji pridružila obeležavanju Evropske godine mladih 2022.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: