Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 8. 4. 2013.

| Društvo

Apel za pomoć Kristini

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti / Večernje novosti
IMG-9402.JPG
Kristina Arsić

Devetogodišnjoj Kristini Arsić iz sela Krševice koja je preživela porodični masakr hitno je potrebna pomoć za operaciju oka zakazanu za kraj juna.

Devojčica je pre pet godina jedina preživela tragediju kada je Boban Mitić ubio svoju suprugu Suzanu (24), taštu Sunčicu (48), sina Lazara (4) i ćerku (3). Kristini je pucao u glavu, ali je ona preživela i ostala bez oka, dok joj je drugo oštećeno.

Ona danas živi sa ujakom i ujnom koji za njenu operaciju do juna moraju obezbediti 3.500 evra za ugradnju očne proteze na klinici u Beogradu. Ipak, pišu Večernje novosti, njihovi mesečni prihodi su 12.000 dinara, koliko iznosi i socijalna pomoć.

- Živimo u jednoj sobi i srećni smo. Trudimo se da za nju uvek ima. Kada smo poslednji put vodili Kiku na kontrolu, rečeno nam je da je potrebna ugradnja orbitalnog implantata i od tog trenutka se tuga uselila u naš dom, jer mi te pare nemamo, a moramo ih obezbediti do juna - priča za Večernje novosti Kikina ujna Violeta Ristić, koja se sa suprugom Goranom i svekrom Blagojem stara o devojčici.

Devojčici je do sada promenjeno nekoliko očnih proteza, ali je sada neophodno ugraditi implantat na klinici za očnu protektiku u Beogradu.

- Boli me glava i loše vidim u školi, ali učiteljica mi kaže da uvek sedim u prvoj klupi i onda mi je bolje. Doktor će da mi operiše oko, valjda neće da me boli. Sada sam vrlo dobar đak, možda ću posle da budem i odlična - priča za Novosti devetogodišnja Kika.

Njena ujna Violeta i ujak Goran podneli su Centru za socijalni rad u Bujanovcu zahtev za usvajanje, koji je odbijen, a onda i zahtev za hraniteljstvo, na koji čekaju odgovor.

U međuvremenu, na račun koji je otvoren za operaciju ove devojčice, koja je u nemilom događaju ostala bez porodice, uplaćeno je svega 300 evra, a potrebno je minimum 3.500 evra samo za operaciju.

Račun za pomoć Kristini Arsić
Dinarski: 160-5410200035137-19.
Devizni: RS -35-160-5430200567709-84.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikica

    00:36 // 10. 4. 2013.

    A ja treba da verujem tvrdnji, i u tom smislu, tvrdnji bilo kog medija. Mislila sam da se novinarstvo zasniva na proverenim cinjenicama, do kojih se stize istrazivanjem, pa i pracenjem drugih medija...a ne na tvrdnjama. Ja ne biram da verujem ovim ili onim medijima, ja zelim da budem informisana. Podkontekst vaseg odgovora meni( na osnovu linka koji sam ostavila) vise govori o vama kao mediju, i vasem odnosu prema vasim korisnicima, nego o meni kao citaocu.

  • Dragana Milenković

    19:27 // 9. 4. 2013.

    Ne znam kako to ide, ali najefikasnija pomoć se šalje kada se otvori mogućnost slanja SMS poruke u ovakve svrhe. Može li neko to da pokrene? Siroto dete. Užas...

  • Mikica

    22:14 // 8. 4. 2013.

    http://www.kurir-info.rs/srecna-kristina-bicu-vam-zahvalna-ceo-zivot-clanak-730275
    Super sto ste ažurni...kao i u vecini slučajeva...

    • zoran adamovic

      00:17 // 9. 4. 2013.

      haha znaci strasno!devojcica je mozda vec krenula na fakultet a juzne vesti tek sad objavljuju vest da joj treba pomoc!?:)salu na stranu,drago mi je da ce joj pomoci i nadam se da ce sve biti ok sa njom!u svakom slucaju,novac koji sam uplatio ce iskoristiti za nesto drugo i stvarno se nadam da je otisao u prave ruke!a vi iz redakcije,sledeci put budite malo azurniji...ionako vas sve manje ljudi prati i cita...

    • Predrag Blagojevic

      00:23 // 9. 4. 2013.

      Ja tvrdim da je naša vest tačna, ali prepuštam svim čitaocima da sam odluče kom mediju će verovati.
      Hvala i Vama što nas čitate.

    • Marko

      15:17 // 28. 8. 2013.

      Da li ce neko da napise da li je ovo dete dobilo ili nije dobilo besplatnu operaciju ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: