Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 28. 8. 2014.

| Društvo

“Ariva Litas” podnela žalbu, čeka se hitna nabavka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobus-ariva-ebranicevo.jpg
"Ariva Litas" podnela žalbu, foto: ebranicevo.com

Na odluku Komisije za izbor novih autobuskih prevoznika u Nišu, žalbu je podnela požerevačka “Ariva Litas”. U Direkciji za javni prevoz kažu da je moguće raspisivanje hitne nabavke, kako bi od 1. septembra sve linije vozili novoizabrani prevoznici.

Iako su se svi koji su učestvovali u izboru novih autobuskih prevoznika u Nišu nadali da će ponovljena javna nabavka za pakete linija 2 i 3 proći bez problema i ugovori potpisani u subotu, to se nije desilo.

Juče je na odluku da Komisije paket linija 3 dodeli “Ćurdiću”, žalbu uložio drugi ponuđač “Ariva Litas”.

- Oni se žale na dokumentaciju “Ćurdića”, konkretno na potvrdu o izmirenju lokalnih poreza koju je podneo ovaj prevoznik. To je sada u proceduri, Komisija će zasedati i odlučivati o toj žalbi - kaže predsednik Komisije Milan Milić.

Kako stoji u žalbi “Arive”, proceduru i Zakon o javnim nabavkama prekršili su i naručilac Direkcija za javni prevoz i ponuđač “Ćurdić”.

ariva Deo obrazloženja iz žalbe "Arive Litas"Naime, požarevački prevoznik je još u danu otvaranja ponuda ukazao da u dokumentaciji “Ćurdića” nema potvrde o izmirenju poreza ovog preduzeća u Nišu.

Nakon donošenja odluke Komisije i uvida u kompletnu dokumentaciju, kako piše u žalbi “Arive”, pravnici ovog preduzeća utvrdili su da je Direkcija uputila “Ćurdiću”, posle otvaranja ponuda, zahtev da dostavi neophodnu potvrdu.

Prevoznik iz Beograda je to i učinio, ali su, smatraju u “Arivi”, na taj način i naručilac i ponuđač prekršili Zakon o javnim nabavkama.    

Milić objašnjava da je ova žalba ponuđača stopirala proceduru izbora autobuskih prevoznika, ali samo za paket linija 3, dok se očekuje da za ostala tri paketa ugovori sa izabranima prevoznicima “Niš ekspresom”, “Arivom Litas” i JP “Aerodrom” budu potpisani u subotu.

Postoji verovatnoća, kako kaže predsednik Komisije, da se raspiše hitna javna nabavka za preostali paket linija.

- Hitna javna nabavka bi trajala dva dana i sve bi bilo gotovo do 1. septembra. Ukoliko bi se raspisala, ona bi trebalo da obezbedi prevoznika samo za onaj period do odluke Republičke komisije za javne nabavke, ukoliko se “Ariva” odluči da se i njima obrati - kaže Milić.

Iako u Direkciji još nisu odlučili da li će se ići na hitnu javnu nabavku ili ne, Milić kaže da ona ne zavisi od odluke lokalne Komisije i da može biti raspisana već sutra.

Podsetimo, javni poziv za prikupljanje ponuda za gradski prevoz putnika u Nišu raspisan je početkom maja, a prvi prevoznici su izabrani početkom jula.

Deo tendera je poništen od strane Direkcije i ponovljen, a jedini ponuđači bili su “Ariva Litas” i “Ćurdić”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lola

    11:42 // 2. 9. 2014.

    Prvi prevoznici izabrani početkom jula a redove vožnje dobili u subotu popodne 30 avgusta za 1.9.14. pa zar ovo nije sabotaža,redovi vožnje sa smenama preko 9 sati stručno projektovano piljarski užas.

  • Milenko

    20:32 // 30. 8. 2014.

    @Borko
    GPS je obavezan zbog pracenja odrzanih/neodranih polazaka.Ranije se desavalo da gradjani prijave neodrzan polazak a firme muvaju sa taho trakama I prikazu taj polazak kao odrzan.

  • Milivoj

    15:06 // 29. 8. 2014.

    Zakazali su malo ti pravnici i ostali stručnjaci u Direkciji na čelu sa direktorom Guskom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: