Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 29. 3. 2018.

| Društvo

Avioni nadletali Preševsku dolinu, opozicija negodovala

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Bujanovačke
Avioni
Vojni avioni iznad Preševa; Ilustracija; Foto: Matija Stojanović

Borbeni avioni Vojske Srbije u brišućem letu grmeli su iznad Preševa i Bujanovca, a dok iz Ministarstva odbrane kažu da je reč o redovnim letačkim aktivnostima, lider opozicione Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, kaže da upotrebu aviona iznad Preševa, nakon nedavnih događaja na Kosovu, može narediti samo neodgovoran čovek.

Kako pišu Bujanovačke vesti, avioni su juče popodne leteli iznad ovog mesta, a meštani sela Žuželjica kažu da su leteli veoma nisko.

Sam zvuk stvarao je paniku i strah, jedan bukvalno umalo nije dotakao krov naše kuće u Žuželjici - kaže jedan od meštana.

Na svom Fejsbuku je o preletu aviona iznad Preševa pisao predsednik Opštine Šćiprim Arifi, koji je rekao da je buka aviona izazvala strah i uznemirenost kod meštana.

U Ministarstvu odbrane kažu da nema razloga za strah i da je reč o redovnim letačkim aktivnostima u sklopu vojne vežbe “Sadejstvo 2018” koja se danas održava na Pasuljanskim livadama, nedaleko od Despotovca.

Oglasila se i vojna misija sa Kosova - KFOR, koji prati situaciju i koji je poručio meštanima Preševske doline da ostanu mirni.


Tadić: Potez neodgovornog čoveka

Upotrebu ratnog vazduhoplovstva iznad Preševa, nakon dešavanja na Kosovu od pre nekoliko dana, prema rečima Borisa Tadića, lidera SDS, mogao je da naredi samo “potpuno neodgovoran čovek, koji živi za nasilje i ne želi mir i pomirenje”.

Sve je to deo jedinstvene Vučićeve strategije besomučnog laganja i navežbavanja politike primitivnog nasilništva u vezi sa Kosovom, s jednim ciljem da se zamagli i sakrije ono što će Vučić i ova vlast morati da ispostave kao rešenje za Kosovo, koje su i pre nego što su došli na vlast obećali svojim međunarodnim sagovornicima - rekao je Tadić.

Podsetimo, pre dva dana je u Kosvoskoj Mitrovici uhapšen šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, a strah koji su zbog tih dešavanja osetili i meštani Preševske doline, spojio je Srbe i Albance.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan,Niš

    13:54 // 29. 3. 2018.

    Lupaju samo koliko da vidimo da su živi ovo iz opozicije.Pa nama su celu jesen ovi letovi probijali uši pa nikom ništa!!

  • coveculjak

    12:08 // 29. 3. 2018.

    Borise sta si imao da kazes rekao si, sada se zavuci u misju rupu, pusti drugi da rade i cuti

    • Frog

      17:18 // 29. 3. 2018.

      A sta da rade? Da upropaste Srbiju jos vise?

  • Miki

    11:48 // 29. 3. 2018.

    Lider?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: