Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 4. 8. 2021.

| Društvo

Bela Palanka i dalje bez vode, u Komunalnom preduzeću očekuju tehničku do kraja dana

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
U Beloj Palanci traže način da privuku investitore
Problem na vodozahvatu Vrelo; foto: Lj. F.

Bez pijaće vode Belopalančani su već 15 dana, a treći dan kako domaćinstva koja se snabdevaju iz gradskog vodovoda nemaju ni tehničku vodu zbog kvara na pumpama na vodozahvatu "Vrelo". Kako Južne vesti nezvanično saznaju, kvar je saniran, ali vode još nema i očekuje se do kraja dana da ona dođe do potrošača.

Temperature od preko 35 stepeni stanovnici Bele Palanke provode sa suvim slavinama. Vodom za piće se snabdevaju iz cisterni, sa izvorišta "Banjica" ili kupuju flaširanu vodu, dok nemaju ni tehničku vodu koja je neophodna u domaćinstvima.

Iako je ranije najavljeno da bi kvar na pumpama trebalo da se popravi do utorka, 3. avgusta uveče, to se nije desilo, a prema saznanjima Južnih vesti voda slabog pritiska počela je polako da dolazi u najnižim delovima opštine, dok u višim i dalje nema ni kapi vode na slavinama.

Kako Južne vesti saznaju, očekuje se da građani Bele Palanke tehničku vodu dobiju do kraja dana, ali takvo obećanje su građani dobili i juče.

Pumpa je nameštena, nadamo se da će sve biti u redu. Očekujemo do kraja dana da se problem reši - kažu radnici Komnisa.

Ipak, kada će problem biti konačno kompletno saniran, a građani dobiti bar tehničku vodu, odgovor je koji novinari Južnih vesti nisu dobili od zvaničnika u lokalnoj samoupravi i Komnisu.

Dok predsednik Opštine Goran Miljković ne odgovara na pozive novinara Južnih vesti, direktor Komnisa Miloš Pavlović je novinaru prekinuo vezu, nakon što se javio tek nakon nekoliko poziva.

Većnica i portparolka Opštine Ivana Stanković je novinara uputila na zamenika predsednika Miroslava Marinkovića koji takođe ne odgovara na pozive i poruke, a kasnije se ni sama nije javljala na telefon u pokušaju da se informacije dobiju od nje.


Opozicioni odbornik: Komunalno preduzeće grca u dugovima, zabrinjavajuće stanje bez vode

Dok nema odgovora nadležnih, građani traže odgovore od novinara, ali i od opozicionih odbornika.

Slavenko Drobnjak, odbornik opozicionog SPS-a u belopalanačkoj Skupštini kaže da poslednjih dana ima nebrojano poziva sugrađana koji od njega traže informacije i pomoć.

Moje saznanje je da Gradski vodovod koristi 3 pumpe za punjenje bazena, a sada su izgorele sve 3, a izgorela je i ona koju su posudili iz babušničkog Komunalca. Pijaće vode nema dvadesetak dana, a treći dan je skroz bez vode na temperaturi većoj od 35 stepeni, to je zabrinjavajuće. Građani me zovu, ja sam u više navrata u Skupštini ukazivao na problem Komnisa i izgubljenih sudskih presuda, ali odbornici i vlast ne reaguju na to - kaže Drobnjak.

Odbornik opozicije smatra da je središte problema u poslovanju Javno-komunalnog preduzeća Komnis. dug nbs Dugovanje na dan 4.8.2021. godine - preko 9 miliona; foto: printskrin

Račun ove firme je, prema podacima Narodne banke Srbije u blokadi od 5. jula, a ukupan trenutni iznos blokade je preko 9 miliona dinara. Za poslednjih 5 godina, prema javno dostupnim informacijama, njihovi računi bili su u blokadi 448 dana.

Oni nemaju novac da remontuju pumpe, jer su u ozbiljnim finansijskim problemima. Uzrok svih problema su bivši direktori, od 2012. godine kada su otpustili 10 radnika, a svi su oni u sudskim procesima dobili nadoknade od ukupno blizu 50 miliona dinara. Pretposlednji zaposleni je početkom godine dobio preduzeće na sudu i uzeo oko 10 miliona - kaže odbornik.

Podsetimo, od ponedeljka, 2. avgusta u Beloj Palanci je proglašena vanredna situacija zbog problema sa vodosnabdevanjem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    10:35 // 5. 8. 2021.

    Dani banice bez vode, zanimljivo

    • Tajanstveni Alan

      17:22 // 6. 8. 2021.

      Koga briga za banicu u reziji sns, deca ostaju zedna, zbog nerada lokalnih serifa !

  • Zoran

    07:28 // 5. 8. 2021.

    Jedne neznalice,koji iskljycivo misle na svoj dzep.Cekaju kraj mandata sa punim dzepovima.Zabokrecina.

  • Dragan

    19:24 // 4. 8. 2021.

    Bela Palanka je puna migranata, verovatno su izvršili sabotazu, taman posla da su krivi predsednik i njegova bulumenta koja je migrirala iz demokratske u sns

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: