Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 18. 1. 2023.

| Društvo

Besplatan prevoz za belopalanačke učenike koji žive van gradskog naselja

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
bus
Besplatan prevoz za đake belopalančkih škola; foto: Lj. F.

Belopalanački osnovci i srednjoškolci koji žive na udaljenosti većoj od 4 kilometra i ove godine imaće besplatan prevoz do svoje škole i nazad, što će se finansirati iz lokalnog budžeta.

Opštinski većnici u Beloj Palanci doneli su odluku kojom se nastavlja sa tom merom pomoći deci i roditeljima, a njom je definisano i da pravo na prevoz imaju i učenici i nastavnici kao pratioci prilikom odlaska na takmičenja, članovi sekcija pri Ustanovi kulture Remezijana, kao i sportski klubovi koji odlaze na utakmice van tog mesta.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da je organizovani prevoz nešto što je obaveza lokalne samouprave.

Nastavljamo da finansiramo ovu meru jer time pomažemo deci i njihovim roditeljima, ali izlazimo u susret i srednjoškolcima i deci iz udaljenih sela gde ne postoji organizovan prevoz. Takođe, finansiraćemo i prevoz sportskih klubova, kako bi im omogućili da učestvuju na sportskim takmičenjima - rekao je Miljković.

Pored osnovne i srednje škole u Beloj Palanci, kao posebna obrazovna insitucija na toj teritoriji funkcioniše i škola u Crvenoj Reci. Miljković kaže da je nabavljen još jedan mini-bus i da će se napraviti dobar plan kako bi bio od koristi svima.

Ovom odlukom su obuhvaćeni i đaci do kojih ne ide organizaovani prevoz, prošle godine smo imali đaka iz sela Kosmovac koji pohađa školu u Crvenoj reci koji će i ove godine će se finansirati, a imamo i jedan zahtev iz mesne zajednice Šljivovik - rekao je predsednik Opštine.

Dodaje da se za to u budžetu izdvaja par miliona dinara, da je došlo i do povećanja cene goriva i da će se eventualnim rebalansom tokom godine ako bude potrebe taj iznos povećati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stanko

    15:21 // 19. 1. 2023.

    Leeeee mnogo ih ima otrosice te se bruke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: