Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 16. 9. 2021.

| Društvo

Bespovratna sredstva za 24 udruženja građana iz nerazvijenih opština sa juga

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Surdulica
Sredstva dobila i tri udruženja iz Surdulice; foto: N. P.

Od 33 udruženja građana iz nerazvijenih opština, koliko je dobilo sredstva za realizaciju projekata od javnog interesa, njih 24 je sa juga Srbije. Sa njima su danas, kako navode iz Kabineta ministra zaduženog za unapređenje nedovoljno razvijenih opština, potpisani ugovori u Nišu, a ukupno je opredeljeno 15 miliona dinara.

Pre nešto više od dva meseca raspisan je konkurs za bespovratna sredstva, a sada su potpisani i ugovori sa predstavnicima udruženja koja su dobila novac.

U odluci o raspodeli sredstava piše da su najviše novca, po 750.000 dinara, dobila udruženja Sveti apostol Petar i Pavle iz Bujanovca za projekat "Jačanje omladinskog aktivizma na jugu Srbije - održiv mir kroz aktivizam mladih", kao i Udruženje boraca Gvozdeni puk Republike Srbije iz Kuršumlije za projekat "Pomoć stanovništvu u Kuršumliji-vansocijalna pomoć". ugovori Potpisani ugovori sa predstavnicima udruženja; foto: Kabinet ministra Tončeva

Po tri udruženja iz Surdulice, Bujanovca i Kuršumlije je dobilo bespovratna sredstva, po dva iz Babušnice, Svrljiga, Gadžinog Hana, Bosilegrada i Vlasotinca i po jedno udruženje iz Vladičinog Hana, Aleksinca, Blaca, Lebana i Doljevca.

Da je bio veliki odziv udruženja na konkurs naveo je ministar Novica Tončev i poručio da će se zalagati i u budućnosti za nerazvijene opštine. Krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar ove godine.

Koja su sve udruženja i za koje projekte dobila sredstva, možete da pogledate na ovom linku.

Podsetimo, od 44 opština koje pripadaju 4. kategoriji razvijenosti, njih 22 su na jugu i to - Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Dimitrovgrad, Doljevac, Žitorađa, Kuršumlija, Lebane, Medveđa, Merošina, Preševo, Svrljig, Surdulica, Trgovište i Crna Trava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: