Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 17. 12. 2019.

| Društvo

Bez organizovanog dočeka Nove godine u Pčinjskom okrugu

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Vranje
Bez dočeka u Pčinjskom okrugu, Vranjancima koncert za Dan grada; foto: M. D. /JV

Ni ove godine u Pčinjskom okrugu neće biti organizovanog dočeka, a Grad Vranje će novac predviđen za organizovani doček preusmeriti za lečenje najmlađih. Do sada su Vranjanci poklon od Grada u vidu besplatnih koncerata dobijali na Dan grada, 31. januara, pa bi tako trebalo da bude i ove godine, ali detalji o tome zasad nisu poznati.

Grad Vranje će novac koji bi trebalo da bude izdvojen za novogodišnji doček izdvojiti za Fond za lečenje dece i omladine, kao i par godina unazad, kaže Mića Mladenović, gradski većnik za turizam. Jedino što je planirano su programi i manifestacije namenjeni deci koje Turistička organizacija praktikuje pre Nove godine.

Najverovatnije će Grad da uplati 500.000 dinara na namenski račun za decu obolelu od najtežih oblika bolesti. Grad obeležava 31. januara Dan grada, tada su cene izvođača pristupačnije i jeftinije i spojićemo lepo i korisno - kaže Mladenović.

Izvođač i koja suma će biti izdvojena za koncert na Dan grada, još nisu poznati. Kako kaže Mladenović, sastaće se organizacioni odbor i tada će se razmatrati o detaljima.


Bez dočeka i u drugim opštinama Pčinjskog okruga

Predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev kaže da organizovanog dočeka 31. decembra neće biti, ali da će za Surduličane 13. janura pevati Saša Matić.

Opština Vladičin Han takođe neće organizovati doček, a neće ga biti ni u Trgovištu i Bosilegradu, kako kažu, zbog toga što moraju pažljivo sa budžetom.

Vladimir Zaharijev, predsednik Opštine Bosilegrad, kaže da dočeka neće biti da se ne bi trošio novac poreskih obveznika, ali da se već godinama 13. januara kupuju igračke deci, a da Sportsko društvo i Centar kulture tog dana organizuju neki zabavni program.

Do sada nije najavljeno da će organizovanog dočeka biti ni u Bujanovcu i Preševu.



Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: