Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 10. 8. 2018.

| Društvo

Bivša direktorka osnovne škole predložena za upravnicu Lutkarskog

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pozorište lutaka
Radulovićeva bila jedan od kandidata za direktora Narodnog pozorišta; foto: googlemaps

Pošto je v. d. direktor Pozorišta lutaka Miljan Milenković, nakon negodovanja glumaca zbog kamera koje “pokrivaju” i delove ustanove u kojoj se i deca presvlače, podneo ostavku i odustao od toga da bude direktor, Odbor za imenovanje predložio je da Lutkarskim upravlja bivša direktorka Osnovne škole “Vuk Karadžić” Milica Radulović.

“Srdačni” odbornik i profesor fizičkog Miljan Milenković je na predlog Srpske napredne stranke od novembra prošle godine upravljao Lutkarskim pozorištem kao v. d, a pre nekoliko dana je predloženo da to nastavi da radi i kao direktor naredne 4 godine.

Međutim, nakon pisanja Južnih vesti o negodovanju glumaca zbog postavljenih kamera, koje snimaju i prostorije u kojima se oni presvlače, kao i o zabrinutosti roditelja zbog Milenkovićevog neprimerenog odnosa prema devojčicama, bivšim učenicama, on je podneo ostavku na mesto v. d. direktora i odustao od direktorske pozicije.

Pred današnju sednicu niške Skupštine, Odbor za imenovanje je predložio da direktorka Lutkarskog pozorišta bude bivša direktorka niške škole Milica Radulović, koja je bila jedan od kandidata za direktora niškog Narodnog pozorišta. Ona je inače doktor nauka, kako je ranije navela, a bila je zaposlena i u Visokoj školi u Pirotu.

Podsetimo, izbor direktora Pozorišta lutaka je od samog početka problematičan, jer je prvobitno Odbor za imenovanje prihvatio prijavu jednog kandidata i o tome se odlučivalo mesecima, a potom je predsednik ovog skupštinskog tela pozvao odbornike da ga ipak ne izglasaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • No comment

    07:49 // 13. 8. 2018.

    Stvarno strasno. Da li je Pozoriste institucija u kojoj se zadovoljavaju neostvarene ambicije pojedinaca?

  • Kultura

    13:21 // 12. 8. 2018.

    Glumci, probudite se! I pronadjite osobu dostojnu Pozorista da ga vodi!

  • Hranislav Kevresan

    06:49 // 12. 8. 2018.

    A šta ali Milanoviću? Možda to što je nepotkupljiv i što razmišlja svojom glavom,ili što nije u SNS?Građani neka se zamisle pred činjenicom da su oni birali ovakvu vlast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: