Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 28. 9. 2022.

| Društvo

Bivši gradonačelnik Niša Perišić optužuje sadašnju gradonačelnicu Sotirovski za kriminal

Autor:Milan Zirojević, Tamara TasićIzvor:Južne vesti
Perišić Sotirovski
Sukob na relaciji Perišić - Sotirovski; foto: Fejsbuk / Dragana Sotirovski - Dragana Sotirovski Zvanična stranica

Aktuelni direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić, inače naprednjak i bivši gradonačelnik Niša, optužuje aktuelnu gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski za kriminal, kao i “njene službe i saradnike”. Najavio je i krivične prijave, kaže da je obavestio “policiju, sud i stranku”. Razlog je privatna bolnica koja se gradi pored KC Niš, a za koju Perišić tvrdi da se nelegalno priključuje na vodovodnu mrežu. Obezbeđenje KC Niš blokiralo je ulicu, na terenu je bila i policija.

Ulica Petra Seratlića je blokirana. Tu se gradi privatna bolnica i trebalo je da se priključi na vodovod. Međutim, obezbeđenje KC nije dozvolilo ekipi JKP Naissus da priđe, a prisutna je i bila i policija iščekujući instrukcije.

Pozadinu ovog slučaja otkriva prepiska iz zatvorene SNS Viber grupe u kojoj je vrh niških naprednjaka (pogledati foto-galeriju). Poznati po sukobima, trvenjima i netrpeljivosti, niški naprednjaci otišli su korak dalje, pa bivši gradonačelnik Perišić (2012-2016) sadašnju gradonačelnicu direktno smatra odgovornom za kriminalne radnje.

Privatna bolnica treba da se priključi na vodovod, ali Perišić se žustro tome protivi.

printscreen foto: PrintscreenPostoji privremena mera od strane suda da ne smeju da koriste taj put. I mimo svega toga Direkcija daje dozvolu. To je kriminal. Obavestio sam sve: stranku, policiju, sud. Gradonačelnicu smatram direktno odgovornom za kriminal njenih službi i za osionost njene drugarice investitora. Podneću krivičnu prijavu protiv svih odgovornih od gradonačelnice pa naniže - napisao je Perišić u SNS Viber grupi.

Autentičnost prepiske Južnim vestima je potvrđena. U njoj gradonačelnica Sotirovski tvrdi da je sve po zakonu i u interesu grada, a da ulica Petra Seratlića nije “državni put već gradska ulica”. Perišić, međutim, tvrdi da je ulica preneta na Republiku i da je data Kliničkom na “upravljanje i raspolaganje”.

printscreen foto: Printscreen Direktora Vodovoda Perišić je juče zamolio da “sutra ne načini ozbiljno krivično delo ili više njih”.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je dobilo sav materijal i sutra će vas zvati, ako već nisu danas. I ne zaboravite, i ti Gorane (Goran Milosavljević, direktor JKP Naissus) i drugi: mandat gradonačelnika se završi, a sve vaše odluke ostaju. I nose odgovornost pred zakonom. A ja ću se boriti za interes kuće koju vodim i štiti interes države. Vi kako hoćete ili kako morate - poručio im je Perišić.


Šta se jutros desilo - obezbeđenje, policija, Vodovod se povukao

Kako javlja novinarka Južnih vesti sa terena, obezbeđenje Kliničkog centra nije dozvolilo prolaz ekipama Vodovoda kroz ulicu Petra Seratlića, pa oni nisu ni mogli da priključe bolnicu na mrežu. Ulica je bila blokirana i selektivno su propuštali vozila.

ukc tasić I policija na terenu; foto: JV / Tamara TasićAdvokat privatne bolnice Dobrivoje Perić rekao je Južnim vestima da je reč o samovlašću Perišića i kršenju zakona u domenu zloupotrebe službenog položaja.

Perišić je jutros ponovio ono što je i pisao juče na Viber grupi SNS - da je posao i obaveza zaposlenih u UKC-u da štite vlasništvo Republike Srbije čiji su direktni korisnici.

Policija se na terenu nalazila “kao između dve vatre”, a kažu da rade na rešavanju problema i da se konsultuju sa svim službama. Zvaničnog saopštenja o tome ko ih je pozvao i šta su radili jutros u ovoj ulici, za sada nema.

Advokat kaže da će do 30. septembra pokušavati da se priključe.

ukc tasić 2 Obezbeđenje sprečilo ulaz Vodovoda; foto: JV / Tamara TasićInače, reč je bolnici čiji je investitor Vladimir Sinđelić, a on i njegova supruga Olivera Sinđelić, direktori su Poliklinike Human. Istorija sukoba na relaciji investitori - Perišić već postoji, a stigla je i do suda.

Zahtev za komentar na Perišićeve optužbe upućen je gradonačelnici Sotirovski i objavićemo njen odgovor.

I ostalim pomenutim službama i institucijama uputili smo pitanja o ovom slučaju.

Kompletnu prepisku iz SNS Viber grupe možete pogledati u foto-galeriji na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stevan Sindjelic

    21:17 // 29. 9. 2022.

    Dosta je vise rasprave.
    Neka Vucic presudi ko je u pravu!

    • Nikola Putnik

      21:44 // 29. 9. 2022.

      @Stevan Sinđelić - nije on nikog ni postavljao, pogotovo dopisnu. Njemu je samo rečeno da mora ona biti. Kada bi on nju postavio?

  • Seljak

    16:24 // 29. 9. 2022.

    Ova Alibaba sa svojih petnaestak razbojnika udarila na Baju Kliničkog. Sad će ovo da liči na Vrtieljku, samo što će Bajo da dobije bitku protiv Alibabe Feme.

  • Jamezdin

    15:51 // 29. 9. 2022.

    Kod "KRADONAČELNICE" kleptomanske sekte Sotirovski je sve po "Zakonu": Zetu stan "Po Zakonu", muž slupao službenu škodu, fingiran izveštaj policije da je ona vozila sve "po Zakonu" da je ubio nekoga nikoga ne bi odgovarao kao Babić,mužu "po Zakonu" menja radna mesta u zavisnosti kad sazna gde se dotični upustio u ljubavnu avanturu sa nekom fuksom koja dobila posao preko kreveta. Perisicu podrska!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: