Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 11. 4. 2018.

| Društvo

Brnabićeva: Da se prekine sa poreskim kontrolama u “Južnim vestima” ako za to nema potrebe

Autor:S. M.Izvor:FoNet, Južne vesti
RSHC
"Da se što prekine sa poreskom kontrolom "Južnih vesti"": Vanja Keser

Ukoliko ne postoji realna potreba da se proširi poreska kontrola Južnih vesti, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić, onda u “najkraćem roku treba da bude okončana”, da se ne bi ometao rad ovog medija.

Iako inspektorima Poreske uprave nije bilo dovoljno petomesečno "češljanje" dokumentacije u Južnim vestima, pa su produžili rok kontrole do 15. maja, Brnabićeva je, kako prenosi FoNet, od direktora Poreske uprave Dragane Marković zahtevala da se prekine sa tim.

Vlada Srbije nastoji da svaka kontrola bude podrška onima koji svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom i svim propisima, ali takođe da nijedna kontrola ne sme da ugrozi legalno poslovanje poslovnih subjekata - poručila je Brnabićeva, a prenosi FoNet.

Podsetimo, nedavno je u emisiji Kvaka 23 državni sekretar Ministarstva informisanja Aleksandar Gajović rekao da bi novinari Južnih vesti trebalo da se obrate tom ministarstvu zbog učestalih poreskih kontrola i pritisaka.

Nakon toga je NUNS uputio pismo premijerki Brnabić u kojem su od nje tražili da stane u odbranu novinarskih i medijskih sloboda, kako bi se zaustavili administrativni pritisci koji ugrožavaju opstanak nezavisnih medija u Srbiji.


I OEBS upoznat sa problemima Južnih vesti

Predstavnik za slobodu medija Misije OEBS Harlem Dezir razgovarao je juče sa glavnim i odgovornim urednikom Južnih vesti Predragom Blagojevićem o problemima i pritiscima koje ovaj medij trpi poslednjih meseci. Skrenuta mu je pažnja na neiscrpne poreske kontrole i dupliranje poreskih inspektora, kao i na sumnje da sve to dolazi iz vlasti i služba bezbednosti.

Dezir je najavio da će to biti jedna od tema njegovih predstojećih sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Brnabić.

Međutim, zasada nema potvrde da je reakcija premijerke bila inicirana upravo ovim razgovorima.

Podsetimo, kako je ranije pisao portal Raskrikavanje, čak dve poreske kontrole kontrolisale su Južne vesti, a u poslednjih 5 godina je ovaj niški portal inspekcija posetila još 3 puta. Zaposleni su uvereni da česte kontrole koje ometaju njihov rad, zapravo osveta lokalnih vlasti zbog kritičkog pisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niš u srcu

    16:42 // 14. 4. 2018.

    Pitanje za južne vesti...zasto ste izbrisali pojedine komentare od juče???

  • ivana x

    01:02 // 13. 4. 2018.

    kontrolu kao i za sve ostale. Što odmah plakanje i kritike ako ste ok super ako niste bićete drugi put. Pozzz

  • Kiza

    13:32 // 12. 4. 2018.

    Do juce sam bio ubedjen da su juzne vesti ciste i da politika nema uticaja na njih ali grdno sam se presao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: