Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 12. 6. 2018.

| Društvo

Brzobrođani će mali fudbal ubuduće igrati na veštačkoj travi

Autor:Vesna MilićIzvor:Južne vesti
Teren Brzi Brod
Uskoro i teren za basket; Foto: GO Medijana

Novi poduhvat Udruženja "Prijatelji Brzog Broda" je veštačka trava na terenu za mali fudbal, a kako su najavili iz Gradske opštine Medijana, sledeće što će se finansirati iz opštinskog budžeta za uređenje ovog naselja su venjak, pešačke staze, prskalice i teren za basket.

"Park prijateljstva" koga su Brzobrođani počeli da uređuju pre dve godine, sada ima mnogo sadržaja i više nije livada puna đubreta, šuta i gomila zemlje. Osim mnogih letnjikovaca, do sada su, najviše parama iz budžeta Medijane, popločali staze, postavili mobilijar, kante, klupice. Teren veeštačka trava Teren prekriven veštačkom travom; Foto: GO Medijana

Veštačka trava na terenu za mali fudbal, koji se nalazi uz teren fudbalskog kluba, je najnovije za šta su se izborili članovi Udruženja građana Prijatelji Brzog Broda. Zasad su koševi i dalje na ovom terenu, ali građani neće igrati basket na travi jer se, kako kaže potpredsednik Udruženja Novak Popović, oni pomeraju.

Koševi se pomeraju, pravi se teren za ulični basket iza. Treba da uradimo još par šetačkih staza, jedan venjak, prskalice za travu pa ćemo u tom periodu da pomerimo i koševe - kazao je Popović.

Iz Opštine Medijana ističu da su ponosni na saradnju koju imaju sa građanima Brzog Broda jer ona daje rezultate.

Mislim da je saradnja sa građanima Brzog Broda primer građanske inicijative na delu i mi u Opštini smo stvarno ponosni na tu saradnju. Obnovili smo sportski teren za mali fudbal na zahtev grupe građana ovog niškog naselja, na terenu koji je bio presvučen asfaltom i koji je već bio prilično dotrajao - rekao je predsednik opštine Nebojša Kocić.


Uskoro nova ambulanta i vrtić u Brzom Brodu

U Brzom Brodu će ove godine da se urade i "krupnije" stvari, pa se tako očekuje rekonstrukcija zgrade u centru naselja gde će biti preseljena ambulanta, ali će početi i da se adaptira zgrada stare škole kako bi se na tom mestu napravio vrtić.

Mislim da je građevinska dozvola za zgradu u centru nasleja gotova, i sad treba da se pokrene javna nabavka. Većinu para je obezbedio Grad, da li će ostalo ići iz Republike to ćemo da vidimo. Vrtić je isto pred svršen čin, biće na mestu gde je bila stara škola, nadogradiće se i proširiti - objašnjava

Inače, Brzobrođani su naselje počeli da uređuju 2016. godine, i to zahvaljujući svom aktivizmu i protestima koje su organizovali pred izbore 2016. godine tražeći bolje uslove za život. Osim što su se izborili da Opština i Grad ulažu u naselje, i sami su čistili i sređivali Brzi Brod, u brojnim akcijama.

Podsetimo, pare iz gradskog budžeta za adaptaciju zgrade za ambulantu opredeljene su još 2016. godine, a ova odluka usvojena je na niškom Veću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shone

    11:41 // 21. 5. 2019.

    A sta je sa mostom koji je bio nesposoban?

  • Грдоје

    02:05 // 13. 6. 2018.

    И треба да се среди , Живи били ! Са трчања по бедему свраћамо на мали фудбал !

  • neko iz mase

    21:01 // 12. 6. 2018.

    Zaista je to lepo, usput , ko su ti prijatelji?

    • Neko iz mase 1

      12:03 // 17. 6. 2018.

      Narko dileri I usijane glave koje sve zavrsavaju na silu. Za bonton i kulturu ne znaju. Veci deo njih su povratnici iz zatvora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: