Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 15. 12. 2020.

| Društvo

"Bujanovačke": Iza nelegalne gradnje kafića u bujanovačkom Domu kulture stoji zamenik predsednika Opštine

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti, Bujanovačke
Dom kulture Bujanovac
Zamenik predsednika Opštine nije odgovorio na pitanja o nelegalnoj gradnji; foto: Bujanovačke

Neformalni vlasnik kafića “Transit” u Bujanovcu, a koji sada, prema pisanju portala Bujanovačke, namerava da proširi prostor spajajući ga sa susednim lokalom u sklopu Doma kulture je zamenik predsednika Opštine Šćiprim Musliju. Dok iz Doma kulture odbijaju da daju podatke o zakupcu prostora i ugovoru, opštinski građevinski inspektor Jovica Petrušević kaže da se radi o nelegalnoj gradnji, iz Odeljenja za urbanizam potvrđuju da dozvole nema, a Musliju ćuti.

Prema saznanjima portala Bujanovačke, zakupac celokupnog prostora je Fatjon Ljimani iz Bujanovca, inače član Muslijuovog Pokreta za Demokratski progres, ali u Domu kulture nisu potvrdili ništa, niti odgovorili na pitanja o nelegalnoj gradnji.

Sve što su rekli je da se u dva lokala na gradskom trgu pravi kafić.

To je naša stvar i nećemo da kažemo ništa o tome, videćete kada bude gotovo - rekao je novinarima Bujanovačkih jedan od zaposlenih koji je odgovarao na pitanja u ime direktora Granita Sadrijua.

Na konstataciju da se radi o javnoj ustanovi i da te informacije moraju biti dostupne javnosti, odgovorili su da ne moraju i da je to njihova stvar, a da novinari nisu inspekcija.

Sa druge strane, opštinski inspektor Jovica Petrušević, koji je naložio da se radovi prekinu dok Odeljenje za urbanizam ne izda dozvolu, kaže da je reč o nelegalnoj gradnji.

Izašao sam na lice mesta najpre u novembru i zatražio da se prekinu radovi jer nema dozvole, to je bila prva kontrola. Međutim, radovi su nastavljeni i u decembru sam direktoru Doma kulture uručio zapisnik i rešenje o obustavi radova. Za to što rade je potrebna dozvola Urbanizma - kaže Petrušević.

Međutim, prema rečima načelnika opštinskog Odeljenja za urbanizam Basri Memetija, dozvole nema, a nema ni zahteva koji se tiče radova u Domu kulture.

Dešavanja u Domu kulture nije komentarisao ni zamenik predsednika Opštine Šćiprim Musliju.

Inače, mesečna cena zakupa lokala na Karađorđevom trgu ide i preko 1.000 evra.

Podsetimo, Pokret za demokratski progres je sa 4 odbornika deo vlasti u Bujanovcu koju čine albanske stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stole

    21:57 // 15. 12. 2020.

    A ona nelegalna građevina na vrhu zgrade u centru..tačno na vertilaki gde je kafić No1..
    Isto niko da sruši..a gradi albanac blizak lokalnoj vlasti.

  • Milan

    16:14 // 15. 12. 2020.

    Albanac, srbin, bugarin, makedonac, madjar, bosanac, turcin, ama nebitno koja nacija, kod svakoga su politicari lopine. I zavade obican narod da se svadja a oni samo lapaju sve sto im padne pod ruku

    • Vranjanac

      11:46 // 16. 12. 2020.

      U jednoj opstini ,gde je vekovima bilo srba pustili ste da formiraju vlast.Sad kad otimaju,opet cutite .Jel ima neka sluzba ,koja moze da odreaguje ?Osim novinara naravno .Nece oni stati ,dok nas oteraju sa nasih ognjista .Kao ovce idemo pred klanje ,i svi cutimo .Nemam reci .......

    • Vranjanac

      11:50 // 16. 12. 2020.

      Ne lupaj gluposti ,i ne svaljujte sve na politicare.Znamo godinama sta rade i samo cutimo,dok su njihovi apetiti sve veci i veci ......Sta smo mi kao narod uradili ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: