Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:29, 29. 4. 2020.

| Društvo

Članovi SNS-a u Nišu pravili bakljadu, pa umalo izazvali požar

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti

Prilikom bakljade sa terase stana jednog od funkcionera niške Srpske napredne stranke koja je bila praćena skandiranjem protiv jednog od opozicionih lidera Dragana Đilasa, na Somborskom bulevaru u Nišu umalo je došlo do požara nakon što su bačene baklje pale na tendu radnje koja se nalazi u prizemlju zgrade.

Kao odgovor na proteste građana koji svake večeri sa terasa prave buku nezadovoljni stanjem u zemlji, aktivisti Srpske napredne stranke imali su svoj performans koji se umalo pretvorio u veliki incident.

Kako javlja reporterka Južnih vesti Gordana Bjeletić sa lica mesta, tačno u 20:30 u naselju Pantelej na Somborskom bulevaru, sa terase stana u kome živi jedan od gradskih funkcionera Srpske napredne stranke iz Niša, upalijene su baklje, razvučena je zastava vladajuće stranke i počelo je skandiranje protiv jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa.

Čulo se i ozvučenje iz zgrade u izgradnji koja se nalazi pored nje, Tončev gradnje, u koju su ušli članovi SNS-a i odatle skandirali i dobacivali građanima koji su sporadično dobacivali. Baklje su bačene na ulicu, pale su na tendu piljare koja je u prizemlju. Počela je da gori, ali su komšije sa terasa sipale vodu i spasili da se vatra ne proširi. Došli su i vlasnici koji žive u blizini, počeli da gase, a došla je i policija i vatrogasci - priča novinarka.

Ona opisuje situaciju kao napetu, jer je bilo međusobnog vređanja građana sa terasa i članova SNS-a.

Aktivisti SNS-a su bili raspoređeni i preko puta ulice, dobacivali su građanima koji su govorili protiv njih - priča novinarka.

Sat vremena nakon incidenta, naseljem još patroliraju policijski automobili, ispred zgrade dežura policajac, ali je situacija mirna.

Čitaoci javljaju da je bakljade bilo i u drugim delovima grada. Incidenti nisu prijavljeni.

Podsetimo, od nedelje, 26. aprila, građani su krenuli sa protestima u 20:05, a danas je narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović na sednici Skupštine najavio odgovor vladajuće partije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crnac iz Zambezija

    13:58 // 1. 5. 2020.

    Ovako pocinju gradjanski ratovi

    • toki voki

      10:04 // 2. 5. 2020.

      i treba i ovo nije vlada...

  • Yolo

    10:25 // 30. 4. 2020.

    Trećeg dana prskalice. U Srbiji ne bi trebalo ništa da iznenadi, ali koliki su ovo čobani na vlasti ne prestaje da iznenađuje i zasmejava.

  • TuRb●BOT

    10:10 // 30. 4. 2020.

    Bolje im je da se pokriju svojim usima i otpuze u svoje misje rupe.Narod ima prava da protestuje.Niko nije jaci od naroda.Gde su kazne za SNS piromane

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: