Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 26. 7. 2023.

| Društvo

"Crvena jabuka", Željko Samardžić i Dejan Petrović za skoro 31.000 evra na "Danima banice"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Željko Samardžić
Najskuplji nastup Željka Samardžića; foto: Aleksandar Kostić

Koliko je bilo namenjeno, toliko je na kraju i ugovoreno - nastupi Željka Samardžića, Crvene jabuke i Dejana Petrović sa Big bendom, na "Danima banice" u Beloj Palanci platiće se 3,6 miliona dinara ili skoro 31.000 evra.

Turistička organizacija Bele Palanke sprovela je pregovaračke postupke sa agencijama koje zastupaju muzičare koji su izabrani da zabavljaju posetioce na gastronomskoj manifestaciji, a interesantno je da su procenjene vrednosti ugovora, koji su okvirni, na kraju ispali i konačni, tačno u dinar.

Za koncert Crvene jabuke bilo je namenjeno 900.000 dinara bez PDV-a, a toliko će i dobiti Music stage, firma koja zastupa kultni jugoslovenski rok bend i koja nije u sistemu PDV-a, pa cena neće biti veća.

Njihov koncert održaće se prvog dana, 11. avgusta u centru Bele Palanke, od 21:30.

Narednog dana od 22 sata nastupiće Željko Samardžić, za čiji nastup sa agencijom Džuli Beograd je ugovoreno 1.620.000 dinara, isto koliko je i bila procenjena vrednost. Ta agencija takođe nije u sistemu PDV-a, pa tako ni cena neće biti veća.

1.080.000 bilo je određeno za koncert Dejana Petrovića i Big benda i baš toliko će dobiti MM 031 Music iz Sevojna, preduzetnička radnja koja zastupa pomenuti bend, a njihov koncert zakazan je za 13. avgust, od 22 sata.

Troškovi bine i ozvučenja nisu poznati jer tender nije za sada objavljen.

Podsetimo, "Dani banice" će se ove godine održati po 17. put, a kao i ranijih godina, takmičari će se nadmetati u spremanju slane, slatke, integralne i kreativne banice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    23:49 // 13. 8. 2023.

    Željko Samardžić me je razočarao. Ni jedan pevač do sada nije napustio koncert da bi sišao i otpevao jednu pesmu organizatorima na uvce, a on je to uradio. Kao neka šlihtara. Pozdravljali su organizatore sa bine, a on je morao da im se oduži na nesvakidašnji način. Mogao je to posle koncerta u nekoj kafani.

  • Jax

    09:48 // 3. 8. 2023.

    Celo leto se ne dešava ništa i onda za dane branice Bela Palanka puna, narod oduševljen. A lokalna vlast 30 % para podeli između sebe. Zato se borili da dodaju na vlast.

  • Nesa

    22:40 // 26. 7. 2023.

    Sve ove pevace koji pljackaju budzete siromasnih opstina zajedno sa politikantima u dozivotni bajbok.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: